Anabolen gebruiken? 8 dingen die je moet weten voor je begint met anabolen

anabolen

Het valt mij op dat steeds meer mannen gebruik maken van anabolen en dat is op zich niet zo gek! Fitness is booming op social media. Steeds meer mannen beginnen met fitness om net zo gespierd te worden als de mannen die ze volgen op social media. Toch valt het voor veel mannen tegen om gespierd te worden of gaat het ze te langzaam.

Geldt dit ook voor jou en denk je erover na om anabolen te gebruiken zodat je sneller in shape komt? Dan raad ik je aan om eerst dit artikel te lezen met 8 dingen die je moet weten voordat je begint met anabolen.

Op het internet vind je veel informatie over anabolen, de één zegt dat het geen gevaar oplevert en de media en tijdschriften zeggen dat je gelijk dood gaat. Maar hoe zit het nou echt?

Zelf maak ik geen gebruik van anabolen en dat zal ik ook nooit doen. Ik zal het gebruik van anabolen ook zeker niet promoten. Overigens wil ik niemand veroordelen, ik ken zelf ook mensen die anabolen gebruiken maar geweldige mensen zijn. Ik heb mijn eigen redenen waarom ik het nooit zal doen.

Het is aan jezelf of je gaat beginnen met anabolen of niet. Het is alleen belangrijk dat je goed geinformeerd bent en bewust bent van de eventuele gevolgen en risico’s bij het gebruik van anabolen.

Inhoudsopgave

Als je stopt met anabolen verlies je je gains!

Als je stopt anabolen zul je al je gains binnen no time weer verliezen. Sommige mensen denken dat ze geen last krijgen van de eventuele bijwerkingen door maar één of twee kuren te volgen maar toch een stuk gespierder worden.

Dit is niet waar, zodra je stopt zul je terug gaan naar het maximum wat je lichaam natuurlijk aan kan. Anabolen zorgen ervoor dat je groter en sterker wordt. Maar zodra je stopt zal je lichaam terugkeren naar het fysiek dat je zou hebben als je alleen naturel zou trainen.

Dit is ook het gevaar want je wilt je gains niet verliezen dus het gevolg is dat je doorgaat met anabolen en uiteindelijk verslaaft raakt.

Je testosteron productie kan voor altijd beschadigd raken

Anabolen zijn in principe de kunstmatige versie van testosteron. Testosteron zorgt ervoor dat mannen gespierder worden, dit is ook de reden waarom vrouwen minder gespierd worden dan mannen omdat vrouwen nou eenmaal minder testosteron produceren.

Anabolen zorgen ervoor dat je nog meer testosteron in je lichaam krijgt waardoor je veel gespierder zult worden en je seksdrive ongelooflijk hoog zal zijn. Maar zodra je stopt is het mogelijk dat je de prijs ervoor moet betalen en je niet meer op een natuurlijke manier testosteron kunt produceren.

Spelen met je testosteron is gevaarlijk het zorgt ervoor dat je hormonen uit balans raken. Het kan jouw seksleven verknallen, je testikels verkleinen, kwaliteit van sperma verminderen en je kunt manboobs ontwikkelen.

Denk er goed over na of dit het risico wel waard is. Wil je een professioneel bodybuilder worden en heb je er alles voor over om dit te laten slagen en de bijwerkingen voor lief te nemen? Dan is dit wellicht voor jou het risico waard.

Maar wil je alleen maar een atletisch lichaam en verder een normaal leven leiden? Dan is het wat bij betreft het risico niet waard.

Het zou toch vreselijk zijn dat je door het gebruik van anabolen geen testosteron meer kunt produceren? Je seksdrive zal tot het nul punt komen, je vriendin of vrouw zal niet gelukkig zijn want je hebt geen zin in seks.

Door al deze nare gevolgen is de kans groot dat je ook nog eens in een depressie terecht komt. En dit alleen maar om een gespierd lichaam te hebben terwijl het ook op een natuurlijke manier kan.

Er zijn zelfs jongens van in de 20 die vragen naar viagra zodat ze weer een erectie kunnen krijgen en iets van hun seksdrive terugkrijgen.

1 kuur kan al funest zijn

Veel mensen denken dat bijwerkingen als geen testosteron meer kunnen produceren of andere bijwerkingen komt door het gebruik van teveel anabolen maar dit is absolute onzin. Zelfs onder de best mogelijke begeleiding is de kans op bijwerkingen aanwezig.

Het ligt puur aan jouw genetische aanleg of je bijwerkingen krijgt of niet. Het is mogelijk dat je 10 jaar aan de anabolen zit en nergens last van krijgt. Maar het is ook mogelijk dat je van één kuur al allerlei nare bijwerkingen krijgt met permanente schade.

Acné ontwikkelen

Het gebruik van anabolen kan ervoor zorgen dat je hevige acne ontwikkelt. Als het je doel is om professioneel bodybuilder te worden dan maakt het je waarschijnlijk niet heel erg veel uit.

Maar de meeste mannen willen een sterk en afgetraind lichaam om er goed uit te zien, gelukkig zijn en indruk maken op vrouwen. Dan lijkt het mij niet bevorderlijk om onder de acne te zitten.

Anabolen kunnen hartaanval en infarcten veroorzaken

Aanabolen kunnen jouw bloedvatensysteem beschadigen. Uit een onderzoek is gebleken dat een gebruiker van anabolen 4x zoveel kans heeft op een hartaanval of infarct dan iemand die geen anabolen gebruikt.

Besef ook goed dat de gevolgen niet direct hoeven te volgen. Het kan best zijn dat de mannen die nu zeggen dat ze nergens last van hebben. Binnen nu en 10 jaar dood zijn door het gebruik van anabolen.

Denk je dat dit onzin is omdat het iedereen kan gebeuren hoe gezond je ook bent? Lees dan eens dit artikel van T-Nation. Hierin staan 31 bodybuilders die op een vrij vroege leeftijd zijn overleden aan een hartaanval of orgaanuitval door het gebruik van anabolen terwijl ze onder de beste begeleiding stonden.

Haarverlies

Anabolen kunnen ervoor zorgen dat je sneller haar verliest. Het betekent niet dat anabolen ook voor haarverlies zorgt. Niet iedereen zal kaal worden van het gebruik van anabolen. Maar als je genetische aanleg hebt om kaal te worden zullen anabolen ervoor zorgen dat het proces van kaal worden versnelt.

Anabolen kunnen voor leverkanker zorgen

Het langdurig gebruik maken van anabolen vergroot de kans op leverkanker aanzienlijk. Dit gebeurt op 2 manieren. In eerste instantie werd gedacht dat leverkanker voornamelijk zou ontstaan door het innemen van orale middelen.

Testosteron wordt bij de eerste passage door de lever afgebroken. Om dit af te breken zal je lever ontzettend hard moeten werken wat op termijn tot leverschade kan leiden en uiteindelijk leverkanker.

Overigens ligt het er wel aan welk soort anabolen je neemt de één is namelijk zwaarder voor je lever dan de ander. C‑17 alkylated is de zwaarste soort voor je lever. Het is zeer giftig, kan zorgen voor een hoge level enzymen in je bloed, geelzucht en uiteindelijk leverkanker.

Veel mensen denken dat je door injectie geen problemen met je lever kunt krijgen maar dit is niet waar. Androgenen zorgen ervoor dat je groeit en het heeft ook effect op de groei van je levercellen. Androgenen hechten zich aan de androgeen receptor in levercellen en stimuleren zo groei.

Een ongecontroleerde groei van de levercellen kan leiden tot het ontstaan van tumoren. Dit kan jaren duren en voordat je het door hebt is het vaak al te laat.

Veel geld op zak hebben

Anabolen kosten veel geld denk daar goed over na voordat je begint met anabolen. Maar vergeet ook niet de kosten van medicijnen die je moet betalen vanwege de bijwerkingen die je krijgt van anabolen.

Ga ook niet voor het allergoedkoopste zonder dat je weet wat je nou eigenlijk in je lichaam spuit of inslikt want dat is je het leven helemaal niet waard. Als je besluit anabolen te gebruiken, is het belangrijk dat je weet hoe je het moet doen, wat voor anabolen je moet gebruiken, hoeveel en hoelang.

Besef wat je injecteert of slikt

Als je wilt beginnen met anabolen weet dan wat de risico’s zijn en minimaliseer het zoveel mogelijk als kan. Als mensen zeggen dat iets veilig is zie het dan als veilig tussen haakjes. Besef dat je chemische testosteron in je lichaam spuit of slikt dat gemaakt wordt in illegale laboratoriums met olie, benzylalcohol en bezoin wat normaal gesproken gebruikt wordt voor verf. Klinkt dat veilig? Het lijkt me niet!

Het lijkt tegenwoordig of als het normaal is om anabolen te gebruiken maar het is verre van normaal. Het is gevaarlijk om anabolen te gebruiken en voor de meeste mensen zullen de gevolgen van het nemen van anabolen het niet waard zijn.

Neem eens een kijkje bij de 5 beste supplementen om gespierder te worden. Dit zijn legale supplementen en nog belangrijker niet schadelijk voor je lichaam!

Gespierd worden met de Fit Methode

Ik kan mij goed voorstellen dat alle risico’s jou hebben doen schrikken. Zolang je geen bodybuilder wil worden is het nemen van anabolen ook nutteloos en het risico zeker niet waard.

Met goede voeding en een goed fitnessplan kun je het lichaam trainen dat je graag wilt, terwijl je ook een normaal leven kunt lijden zonder nare bijwerkingen.

Bij Muscle Meat vind je allerlei voedingsproducten speciaal gericht op mensen die fitnessen en spiermassa willen kweken. Je vindt hier producten als kip, vis en andere vleessoorten en het is nog lekkerder dan de gewone supermarkt ook. Zelf bestel ik hier maandelijks vlees, havermeel en groenten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een voedingsplan en fitnessplan hebt. Fit Methode kan jou hierbij helpen. De Fit Methode is een methode gemaakt door 19 professionele voedingsdeskundigen, personal trainers, bewegingswetenschappers en nog meer!

Voor meer informatie over de Fit Methode verwijs ik je naar de onderstaande link!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *