De Beste Concentratiepillen – Haal het maximale uit je brein

De beste concentratiepillen vergeleken

Concentratiepillen die je hersencapaciteit verhogen waardoor je beter kunt nadenken, slimmer en creatiever wordt. Het lijkt wel een droom die werkelijkheid wordt. Op het internet vind je veel berichten over concentratiepillen, nootropics en andere brein pillen. Ook wij zijn uiterst nieuwsgierig of dit werkt. Stel je de onbeperkte mogelijkheden voor als je dankzij een pilletje het uiterste uit jezelf kunt halen.

Dit is wat we willen:

 • Beter concenteren:  betere concentratie betekent productiever en langer kunnen werken. Zou een concentratiepil jouw hersenen die handvatten kunnen geven die het nodig heeft om maximaal te kunnen concentreren?
 • Nooit meer iets vergeten: dingen vergeten is zeer irritant en frustrerend. Vooral als het je niet meer te binnen schiet en je blijft rondlopen met het gevoel dat je constant iets vergeet. Zou er een breinpil is die je scherper kunt maken?
 • Slimmer en creatiever: hoe meer dingen je weet en onthoudt, des te slimmer je wordt. Hoe meer verbindingen je kunt maken met je parate kennis, des te creatiever je wordt. Kan een pil je slimmer en creatiever maken?

Zeker het proberen waard toch? Dit artikel is het resultaat van ons onderzoek naar het verbeteren en verhogen van je concentratie, meer energie krijgen en slimmer en creatiever worden door het gebruik maken van nootropics, medicijnen of brein supplementen.

Inhoudsopgave

Hoe werken deze pillen?

Pillen die je brein een boost geven worden nootropics genoemd.  Als dat soort pillen echt werken, welk proces verbetert het dan?

Het antwoord ligt bij de neurotransmitters en receptoren in onze hersenen.

Neurotransmitters zijn chemische stofjes in het brein die het voor de neuronen mogelijk maken om met elkaar te communiceren. Eenvoudig uitgelegd ziet dit communicatieproces er als volgt uit: een neuron geeft een neurotransmitter af, de neurotransmitter bindt aan de receptor van een andere neuron en er ontstaat een nieuwe verbinding in de hersenen. Het ontstaan van deze nieuwe verbinding maakt het vervolgens mogelijk om bepaalde acties in het lichaam uit te voeren.

Voorgaande is natuurlijk maar een klein gedeelte van de puzzel, er zijn namelijk mega veel van dit soort neurotransmitters in de hersenen aanwezig en iedere neurotransmitters vervuld zijn eigen unieke rol in het aangestuurde systeem

Nootropics pakken de hierboven genoemde systemen aan door de efficiëntie van de processen van deze systemen te verhogen. Deze verhoogde efficiëntie leidt er op haar beurt toe dat er verhoogd cognitief functioneren plaatsvindt. Of in begrijpelijk Nederlands gezegd: hierdoor zal je brein beter functioneren.

Hogere concentratie door medicijnen

Het placebo-effect – het idee hebben dat het iets doet, terwijl dit niet het geval is – wordt vaak genoemd bij concentratiepillen zoals nootropics. Medicatie die wordt voorgeschreven voor ADHD patiënten zijn pillen waarvan hun werking wetenschappelijk is bewezen. Deze pillen kun je niet zomaar kopen. In Nederland heb je daarvoor een recept van de doktor voor nodig.

Je kunt drie dingen doen:

 • Naar de doktor gaan en die overtuigen dat je ADHD hebt.
 • Iemand in je kennissenkring die ADHD heeft vragen of je zijn pillen mag overnemen
 • Op internet deze pillen kopen.

Naast de medicatie voor ADHD patiënten zijn er ook nog twee andere medicijnen die heel erg populair zijn, dit zijn Piracetam en Modafinil. Beide medicijnen worden in Nederland alleen voorgeschreven op doktorsrecept. Piracetam krijgen mensen voorgeschreven die duizelig zijn of een hersenschudding of een beroerte hebben gehad. Daarnaast wordt Piracetem ook voorgeschreven bij oorsuizen en langdurige hik. Piracetam geeft pas bijwerkingen bij hele hoge doseringen en komt pas goed tot zijn recht bij langdurig gebruik.

In de film ‘Limitless’ gebruikt de hoofdpersonage een pil die er voorzorgt dat zijn brein beter gaat werken. Modafinil wordt door velen de limitless pil genoemd. Modafinil wordt in Nederland voorgeschreven om slaapaanvallen te voorkomen, de concentratie te verbeteren en vermoeidheid te verslaan. Mensen met narcolepsie, MS, depressiviteit en tegenwoordig ook ADD krijgen het voorgeschreven.  Modafinil werkt als een trein; direct na inname heb je enorm veel energie en een zeer hoge concentratie. Als Modafinil is uitgewerkt voel je een enorme uitputting. Kortom, een medicijn die werkt maar net zoals caffeine je na gebruik extra uitput.

Een hoop mensen vinden het iets of wat rigoureus om direct een medicijn te gebruiken om beter te kunnen concentreren. Medicijnen die helaas niet zonder bijwerkingen zijn en zonder doktorsrecept niet legaal te verkrijgen zijn. Gelukkig is er ook een derde optie en tevens natuurlijke en legale oplossing.

Concentratie verbeteren met brein supplementen

Een laatste oplossing is het gebruik maken van concentratiepillen op basis van natuurlijke ingrediënten. Op het internet zijn er verschillende onderzoeken te lezen waarin onderzoekers zich afvragen of deze pillen nut hebben. Het positieve aan deze pillen is dat ze geen bijwerkingen hebben en dat je geen rotzooi in je lichaam krijgt. De grote vraag is of het dan wel wat doet. En dat wat je voelt niet gewoon het placebo-effect is.

Paneuromix

Het breinpil Paneuromix is een supplement dat door het Nederlandse gelijknamige bedrijf Paneuromix is gemaakt en wordt verkocht. De eigenaar van het bedrijf is Roland Verment die van oorsprong een neuropsycholoog is. Roland is al meer dan 20 jaar bezig met het verbeteren van concentratie en het verhogen en vergroten van de hersencapaciteit van mensen. Zijn jarenlange ervaring en trial en error heeft tot dit brein pil geleidt.

De vele positieve ervaringen liegen er niet om. Het product wordt maandelijks wereldwijd door duizenden mensen gebruikt om maximaal te kunnen presteren voor hun werk, studie en/of sport.

Zelf hebben we de som ook op de proef genomen. En dit zijn onze bevindingen:

 • Het duurt ongeveer 45 tot 60 minuten voordat de pillen werken

Wat merk je precies?

 • Je kunt je veel langer focussen
 • Je vergeet de tijd, je krijgt meer plezier in je bezigheid, alles lijkt je net even wat makkelijker af te gaan.
 • Paneuromix helpt je enorm om in de ‘flow’ te komen
 • Innerlijke kalmte over je heen en toch vol energie blijven.
 • Beter en scherp zicht en door al deze pluspunten wordt automatisch je humeur beter.
 • Om te werken is het ideaal. Je hebt en houdt altijd het overzicht over de taken die je per dag moet doen.
 • Vlottere babbel, sneller een antwoord klaar wat de communicatie bevorderd.
 • Maakt je minder moe en daardoor kan je moeiteloos urenlang concentreren.
 • Je kunt 1 tot 3 pillen per dag nemen. Na enkele dagen de pillen genomen te hebben merk je zelfs als je een dag niet gebruikt alsnog de opgebouwde effecten.

Wij hadden voor 60 euro 90 capsules gekocht. Als je dit omrekent betaal je €0,66 per pil. Er wordt aangeraden om niet meer dan 3 pillen per dag te nemen, vooral wanneer je er net mee begint. Wanneer je Paneuromix gaat gebruiken betaal je dus €0,66 (1 pil), of €1,32 (2 pillen) 2 euro (3 pillen) per dag.

Wanneer je hetzelfde ervaart als wij dan is Paneuromix die kleine investering dubbel en dwars waard. Zeg nou zelf, een dag super productief werken of studeren is mij echt wel 0,66-2 euro waard. Daarnaast krijg je geen rare bijwerkingen, side-effects of nare dips.  De ingrediënten die in Paneuromix zit word aangeraden door professionals en ervaringsdeskundigen die je kunt vinden op Facebook, Reddit en andere forums.

Paneuromix kan je zien als een makkelijke alles in één oplossing. Met het gebruik van deze nootropic krijgt je lichaam, geest en brein alle ingrediënten die het nodig heeft om maximaal te kunnen presteren. Ik zou het gewoon proberen, want als het werkt zal hard werken/studeren echt een klein feestje worden.

Paneuromix Proberen

Wat zit er in Paneuromix waarom het zo goed werkt?

De volgende ingrediënten zitten in Paneuromix: Alpha GPC, Huperzine-A, DMAE, L-theanine, Phophatidyl Serine, Rhodiola rosea, Ginkgo Biloba, Panax Ginseng, Vitamine B12, Vitamine B6 en Bioperine. De formule van Paneuromix wordt constant verbeterd. Ieder jaar wordt er ontzettend veel onderzoek gedaan naar ingrediënten en hun werking op ons brein. Als blijkt dat een bepaalde ingrediënt goed werkt of in combinatie met bepaalde ingrediënten goed werkt dan wordt de formule aangepast.  Om die reden vinden veel ervaringsdeskundigen Paneuromix de absolute nummer 1.

Waar ik persoonlijk heel blij mee ben is dat er geen cafeïne in zit, heel veel concentratiepillen hebben dit wel. Reden waarom Paneuromix geen cafeïne heeft is omdat veel mensen slecht tegen cafeïne kunnen en het kan je nervositeit of naderhand een dip geven.

Andere pillen

Tegenwoordig is er een hele industrie ontstaan met allerlei  breinpillen. Of deze andere pillen werken kunnen we niet zeggen, omdat wij tot nu toe alleen Paneuromix hebben geprobeerd. In de toekomst zal dit artikel worden geupdatet met reviews van andere merken. Voor nu zijn we enorm fan van Paneuromix, omdat het bij ons echt goed werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *