Wat zijn de 10 beste creditcards in Nederland?

Tegenwoordig kun je uit een groot aanbod van creditcards kiezen. Veel bedrijven bieden deze betaalkaarten aan en zijn er vele opties mogelijk. Daardoor is het steeds lastiger om nu te weten wat een goede creditcard is en jou kan helpen met het invullen van je behoeftes.

In dit artikel hebben we daarom de 10 beste creditcards van Nederland voor je op een rij gezet. Met de daarbij horende informatie per kaart zodat jij in een makkelijk overzicht kunt zien welke kaart het beste bij je past.

Inhoudsopgave

Waarom een creditcard?

Voordat we naar de top 10 gaan. Zul je je wellicht afvragen of een creditcard wel nodig is. Veel mensen kennen het gemak hiervan al. En kunnen niet zonder. Een creditcard is erg persoonlijk en iedereen heeft weer een ander doel en reden waarom hij of zij een betaalkaart heeft.

Een creditcard is voornamelijk betaalgemak. Er is namelijk geen ander betaalmiddel dat wereldwijd meer wordt geaccepteerd. Daarnaast is het ook een soort lening. Deze lening kun je gebruiken maar het hoeft niet, een stukje zekerheid dus. Wanneer je gebruik maakt van je creditcard saldo, dan kun je deze later weer aanvullen door bij te storten. Je mag bij de meeste kaarten ook geld op de rekening storten en kun je hier mee betalen wanneer het jouw uitkomt. Zo maak je geen gebruik van het te lenen bedrag en betaal je ook geen rente bij te laat terugstorten.

Er zijn verschillende soorten kaarten. Deze worden altijd uitgegeven via een financiële instelling, maar soms in combinatie met een bedrijf of goed doel. Denk daarbij aan de VISA Panda Card waarmee je een goed doel steunt. Of denk aan de ANWB card die voor leden extra goedkoop is.

Prepaid Kaarten

Dan heb je normale creditcards en prepaid kaarten. Deze zijn handig wanneer je bijvoorbeeld door een BKR notering geen standaard creditcard kunt aanvragen. Dan kun je een zogenoemde prepaid creditcard aanvragen waar je zelf eerst geld op zult moeten storten. Maar wel gebruik kunt maken van het gemak van wereldwijd betalen.

De 10 beste creditcards in Nederland

Visa World Card

De absolute nummer één creditcard. VISA biedt een groot betaalgemak door wereldwijd meer dan 40.000 betaal plekken aan te bieden. Dit is de meest geaccepteerde creditcard en daarmee ook de populairste.

Per jaar betaal je € 36,50 met een limiet van € 2500,-

Mastercard Classic

Naast VISA is de Mastercard Classic de meest gebruikte betaalkaart. Deze kaart is iets goedkoper dan de nummer één omdat hij op aanzienlijk minder plekken gebruikt kan worden. Maar vooralsnog merk je daar niets van.

Per jaar betaal je € 20,- met een limiet van € 2500,-

Viabuy Prepaid Creditcard

Op nummer drie staat de eerste prepaid betaalkaart. Het mooie van deze Viabuy Prepaid card is dat hij door Mastercard wordt ondersteunt en je hem zonder BKR toetsing kunt aanvragen. Tijdelijk krijg je er zelfs €5,- gratis tegoed op en krijg je hem binnen 24 uur al thuisbezorgd.

Per jaar betaal je € 19,90 (zonder limiet)

Mastercard Prepaid

Naast de kaart van Viabuy heeft Mastercard ook een eigen prepaid creditcard. Tevens zonder BKR kredietcheck en met tegoed maar dan wel een stuk goedkoper per jaar.

Per jaar betaal je € 17,50 (zonder limiet)

ABN AMRO Creditcard

De meeste Nederlands banken hebben een eigen creditcard in samenwerking met een van de grote creditcard uitgevers zoals VISA en MAstercard. Ook de ABN AMRO Bank heeft een creditcard die voor hun eigen klanten zelfs helemaal gratis is. Ben je geen ABN klant dan betaal je een jaarlijkse bijdrage.

Per jaar betaal je € 22,42 met een limiet van € 2500,-

Money2go Prepaid Mastercard

Zoals de naam het zegt en het duidelijk de slogan van alle kredietkaarten zou moeten zijn is er ook de Money2go Prepaid kaart. Dit is wederom een prepaid kaart waar je eerst geld op moet storten om hem te kunnen gebruiken. Maar daarom vind er geen BKR toetsing plaats en kun je ook met een eventuele schuld gebruik maken van een creditcard.

Per jaar betaal je € 9,95 (zonder limiet)

Bijenkorf Creditcard

Wanneer je regelmatig bij de Bijenkorf winkelt, dan kan de kredietkaart van dit warenhuis interessant voor je zijn. Je hebt namelijk alle voordelen van de Mastercard zoals wereldwijd betalen en een aankoopverzekering voor alles wat je koopt. Maar daarnaast spaar je automatisch ook voor cadeaus die je bij de bijenkorf kunt krijgen.

Per jaar betaal je € 16,50 met een limiet van €2500,-

ANWB VISA Card

Lid zijn van de ANWB wegenwacht kent al veel voordelen. Zo shop je goedkoper in de ANWB winkels. Met de ANWB creditcard van VISA heb je alle VISA voordelen maar krijg je hem via de ANWB een stuk goedkoper.

Per jaar betaal je € 14,50 met een limiet van € 2500,-

VISA World Panda Card

Met deze kaart steun je de met uitsterven bedreigde Panda’s. Daarnaast geniet je van alle voordelen van VISA en is hij het eerste jaar helemaal gratis. Wanneer je deze nu neemt krijg je ook nog eens € 50,- gratis tegoed op je kaart.

Per jaar betaal je € 36,50 met een limiet van € 2500,-

Flying Blue Silver

Flying Blue Silver is een samenwerking tussen American Express en Air France / KLM. Met deze kaart spaar je automatisch voor extra miles. Extreem handig wanneer je vaak vliegt. Het eerste jaar is hij gratis en krijg je bij de aanvraag direct 5000 Award miles cadeau.

Per jaar € 75 zonder limiet.

 Zoals je ziet zijn de kaarten in onze top 10 vrij divers. Zo is een kredietkaart erg persoonlijk en kun je met ons overzicht makkelijk zien welke creditcard het beste bij je past. Wij hebben wel de prijzen en limieten weergegeven in ons overzicht. Maar niet alle aanbiedingen, deze verschillen van tijd tot tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *