Blijvend zelfvertrouwen: E-cursus Zelfvertrouwen terugkrijgen + review

blijvend zelfvertrouwen

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om er goed uit te zien, of status te hebben. Dit brengt een bepaalde druk met zich mee, en dat kan je onzeker maken.

Op social media zoals facebook en instagram zie je vaak alleen maar de leuke en mooie dingen van bepaalde mensen.

Dit wil jij misschien ook wel. Dit kan je onzeker maken waardoor je je zelfvertrouwen kwijtraakt. Dit is maar een klein voorbeeldje.

Omdat ik persoonlijk zelf me hele leven last heb gehad van weinig zelfvertrouwen, heb ik besloten om met de E-Cursus Blijvend Zelfvertrouwen te beginnen. Graag wil ik mijn mening over deze cursus met jullie delen!

Inhoudsopgave

Waarom ik geen zelfvertrouwen had

Heel veel mensen in mijn omgeving weten het niet maar ik heb me hele leven weinig zelfvertrouwen gehad. Omdat je hier waarschijnlijk bent omdat je ook weinig zelfvertrouwen hebt. Wil ik mijn verhaal graag delen met jou!

Basisschool 

Het hebben van weinig zelfvertrouwen begon eigenlijk al op de basisschool. Ik was de kleinste van de klas en had het redelijk moeilijk op school, alleen bij gym was ik altijd op me gemak omdat ik daar wel goed in was.

Ik was altijd bang om verkeerde antwoorden te geven terwijl de klas dat kon horen. Misschien zou ik wel uitgelachen worden.

Dit weerhield mij er altijd van om me hand op te steken. Ook al wist ik het antwoord wel, toch was ik er nooit helemaal zeker van want stel dat het wel fout zou zijn. Dan zou ik voor lul staan.

Middelbare school

Op de middelbare school werd het al iets minder en kroop ik iets uit mijn schulp. Toch had ik nog altijd weinig zelfvertrouwen op bepaalde vlakken. Ik was nog altijd de kleinste van de hele school met een lengte van 1,45.

Je kunt wel nagaan dat alle meiden groter waren dan mij, dus bij de meiden had ik totaal geen zelfvertrouwen. Als ik een meisje leuk vond liet ik het maar gaan want ze zou me toch niet leuk vinden want ik was maar dat kleine schattige jongetje.

In mijn klas op de middelbare school kreeg ik uiteindelijk wel wat meer zelfvertrouwen.

Ik had een hele leuke klas met een mentor waarmee ik een hele goede band kreeg. Dit gaf me een goed gevoel in de klas en ik durfde uiteindelijk ook gewoon vragen te stellen zonder me ervoor te schamen.

Ook op de middelbare school was gym mijn favoriete vak en iets waarin ik kon excelleren.

Ik weet nog heel goed dat ik in de 3e of 4e klas van de middelbare school de shuttle run test (piepjes test) moest doen met me klas.

Hier was ik altijd al goed in geweest maar inmiddels was ik meer gaan sporten waardoor me niveau beter was geworden.

Ik haalde uiteindelijk trap 13,5 met de officiële metingen van de shuttle run test. Dit betekende dat ik een record had neergezet op school die nog nooit iemand had bereikt.

Ik was natuurlijk erg trots, en tijdens de test werd ik door al me klasgenoten aangemoedigd die zelf nog moesten bijkomen van de shuttle run test. Dit gaf mij een enorme boost aan zelfvertrouwen.

Ik voelde me die dag echt het mannetje. Maar al snel verdween dat gevoel weer en dacht ik ja ik kan goed lopen maar wat stelt het verder nou voor?

Helemaal niks! Nog altijd was ik het verlegen jongetje met weinig zelfvertrouwen en bang om iets verkeerds te doen.

Sportopleiding 

Na de middelbare school begon ik met een sportopleiding. Sporten was en is nog altijd mijn passie dus dat was voor mij een hele logische keuze. Ik dacht dat ik hierdoor veel meer zelfvertrouwen zou krijgen! Maar helaas zat ik helemaal fout.

Mijn hele klas zat vol met allerlei alfa mannetjes die dachten dat ze allemaal de beste waren oftewel ze hadden allemaal heel veel zelfvertrouwen en sommige zelfs teveel aan zelfvertrouwen. De opleiding heeft 3 jaar geduurd. In deze periode heb ik me nog nooit zo slecht gevoeld in me leven.

Elke dag ging ik met tegenzin naar school en soms ging ik gewoon niet. Terwijl sporten mijn passie is. Ik was niet zoals op de basisschool en middelbare school de beste in sport dus dat beetje zelfvertrouwen wat ik had, verdween met de noorderzon.

Alleen tijdens de atletiek en voetbal lessen kon ik me nog weleens onderscheiden maar dat was het ook.

Tegen al die alfa mannetjes kon ik niet op. Ik voelde me echt een buitenbeentje en ging maar met één iemand om.

Maar goed uiteindelijk was ik er ook alleen voor mezelf om het felbegeerde papiertje te bemachtigen. Dus dat hield me op de been om toch maar door te gaan.

De alfa mannetjes wisten natuurlijk dat ik een makkelijk slachtoffer was voor hen en daar maakte ze gebruik van. Vaak zaten ze me te treiteren, maar ik liet het maar over me heen komen. Tot er op den duur iets knapte in me hoofd.

Tijdens een les van mijn klasgenoot die een voetbaltraining moest geven werd ik door een andere klasgenoot de hele tijd op mijn hakken getrapt tijdens het dribbelen met de bal.

Na een paar keer gezegd te hebben dat hij moest stoppen, bleef hij toch doorgaan. Toen besloot ik om voor het eerst eens voor mezelf op te komen en gaf ik hem een harde elleboog vol in zijn buik waardoor hij met veel pijn en happend naar adem op de grond lag.

Ik schrok best van mezelf want zo ben ik helemaal niet, maar ergens was ik ook opgelucht en blij dat ik het gedaan had want ik was eens voor mezelf opgekomen.

Iedereen stond er ook van te kijken.

Mijn coach had het gezien en zei tegen mij dat ik normaal gesproken geschorst zou worden, maar doordat hij de situatie goed kende heeft hij dat niet gedaan.

En ergens had mijn coach ook veel begrip voor mij, hij vond het goed dat ik voor mezelf opkwam.

Ik merkte ook gelijk dat mijn klasgenoten niet meer zo bezig waren om mij te treiteren dan voor het moment.

Dit gaf me wel een rustgevend gevoel alleen was het zo dat ik me opleiding bijna had afgerond. Achteraf had ik natuurlijk veel eerder voor mezelf moeten opkomen. Maar goed zo eenvoudig was dat niet.

Privé leven 

Gelukkig heb ik me hele leven al leuke vrienden waar ik me altijd bij op gemak voel! Toch heb ik ook in mijn privé leven veel last gehad van mijn onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Ik vind mezelf een sociaal persoon maar toch vond ik het moeilijk om in een nieuwe omgeving te komen met nieuwe mensen.

Ook vond ik het lastig om nieuwe dingen te gaan ondernemen want altijd dacht ik dat kan ik toch niet en wat als ik het fout doe wat zullen mensen dan wel niet van mij denken?

Ook tijdens het uitgaansleven heb ik een bepaalde periode gehad dat ik totaal geen zelfvertrouwen had.

En ja dat voelen vrouwen natuurlijk aan en als er iets is wat vrouwen niet aantrekkelijk vinden is het wel een jongen of man die verlegen en onzeker is.

Het rare is dat ik door mijn vrienden en mensen om mij heen wel als iemand werd gezien die succes had bij de meiden.

En natuurlijk lukte het ook weleens. Maar de realiteit was dat ik het allemaal maar heel erg eng vond! (Nou niet denken dat jullie vrouwen eng zijn :D)

Gelukkig heb ik deze periode achter me gelaten en is mijn zelfvertrouwen een stuk verbeterd. Een beetje onzeker zal ik altijd blijven dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Maar ik denk dat het ook goed is om een beetje onzeker te zijn.

Wil je weten hoe ik van mijn gebrek aan zelfvertrouwen ben afgekomen? Lees dan mijn review van de E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Hierin zal ik mijn mening geven en vertel ik jou in hoe verre deze cursus mij geholpen heeft om me zelfvertrouwen een boost te geven.

blijvend zelfvertrouwen

Wie is de maker/schrijver van het E-cursus blijvend zelfvertrouwen?

De bedenker en schrijver van de cursus blijvend zelfvertrouwen is Frank de Moei. Vaak vind je op het internet schuilnamen wat voor argwaan zorgt. Maar Frank de Moei is een echt persoon. Ook staat hij ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Frank is een professionele en geregistreerde coach. Die veel ervaringen van zichzelf in zijn vakgebied deelt op het internet.

Zo te zien heeft hij al een hoop tevreden klanten geholpen met het verbeteren van hun zelfvertrouwen.

Hij heeft een eigen bedrijf genaamd Capedium. Met zijn bedrijf geeft hij trainingen variërend van time management tot zelfvertrouwen waar het product uit deze review over gaat.

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten of het allemaal betrouwbaar is. Daarom is een research altijd handig om te doen.

blijvend zelfvertrouwen

Wat kun je verwachten van de E-cursus blijvend zelfvertrouwen?

Volgens Frank zul je veel zelfverzekerder worden in je leven als je zijn cursus gaat volgen.

Je gaat doen wat je wilt en laat je niet meer tegenhouden door andere mensen en zet jezelf niet langer op de achtergrond.

Hij laat in de cursus zien dat het volkomen onnodig is om onzeker te zijn over jezelf en dat je uiteindelijk helemaal happy word om wie je bent.

Wat krijg je bij de E-cursus blijvend zelfvertrouwen?

De cursus blijvend zelfvertrouwen is een twaalf wekelijkse cursus, waarbij je elke week een mail krijgt met inzichten, tips en uitleg. Tijdens de cursus krijg je opdrachten om de theorie die je geleerd hebt in de cursus toe te passen in de praktijk. Dit doe je om het te leren, en zodat het beter in je geheugen gegrift staat.

De cursus van 12 weken bestaat uit 3 delen:

In het eerste deel ga je je zelfvertrouwen analyseren om erachter te komen waar je onzekerheid nou precies vandaan komt. Daarbij laat Frank zien wat de gevolgen kunnen zijn van jouw onzekerheid.

In het tweede deel van de cursus blijvend zelfvertrouwen gaat Frank nog even door op de gevolgen van jouw onzekerheid, laat zien hoe het jouw leven beïnvloed en belemmerd in je doen en laten in je omgeving. In dit deel zul je je ook gaan voorbereiden op deel drie van de cursus.

Deel 3 is eigenlijk het moment waar je op wacht en het moment om af te rekenen met jouw onzekerheid.

Hier leert Frank je hoe je voorgoed kan afrekenen van jouw onzekerheid en kan transformeren in een zelfverzekerd persoon.

Hoe je doelen in je leven kunt bereiken en hoe je de totale controle over jezelf kan krijgen.

Deze stappen gaan ervoor zorgen dat je veel gelukkiger in het leven zult staan en veel meer kan bereiken dan je ooit zult denken.

Als extra bonus krijg je ook nog een E-book, getiteld Inzicht in je kracht welke goed aansluit op deze cursus.

Wat vinden klanten van de cursus blijvend zelfvertrouwen?

Over het algemeen zijn de klanten zeer tevreden over Frank en zijn product. Hij heeft veel reacties op zijn site staan die echt lijken te zijn. Hij gebruikt niet de echte namen van de personen, dit doet hij om de privacy van de mensen te waarborgen.

Dit is natuurlijk ook wel zo netjes als het gaat om een product als dit. Op zijn facebook pagina wordt geregeld reageert door mensen en ook daar staan vaak positieve berichten.

Op het internet vind je nergens klachten van klanten die melden dat het oplichting is of wat voor negatieve berichten dan ook.

Wat is de prijs?

De prijs van de cursus blijvend zelfvertrouwen en al het cursusmateriaal is € 49. Misschien denk je dat het veel is maar persoonlijk vind ik het weinig en een goede prijs voor een persoonlijkheidstraining.

Als je dit via het bedrijfsleven doet ben je wel meer dan € 1000 euro kwijt dat is nogal een verschil.

Je hebt dan wel meer persoonlijk contact met je coach en kunt hem of haar meer vragen stellen. Maar het is het niet waard om daarvoor zoveel meer voor neer te leggen.

Wat vind ik van blijvend zelfvertrouwen?

Wat ik goed vind aan het marketing gedeelte is dat het product niet schreeuwt zoals je vaak ziet in Amerikaanse marketing reclames. Op de verkooppagina wordt duidelijk uitgelegd voor welke mensen blijvend zelfvertrouwen zeer geschikt is op een rustige manier.

De cursus zit goed in elkaar en je merkt gewoon dat Frank hier tijd heeft ingestoken en veel verstand van zaken heeft op het gebied van zelfvertrouwen. Je ziet gewoon dat hij achter het product staat net als vele klanten.

Zelf heb ik heel erg veel opgestoken van deze cursus om mijn zelfvertrouwen een boost te geven.

Soms heb ik nog weleens momenten van onzekerheid maar dan denk ik gelijk aan de cursus en de tips hoe ik hiermee om moet gaan.

Dit geeft mij in dat geval net dat stukje wat ik op dat moment nodig heb.

Door deze cursus heb ik de moed bij één geraapt om voor mezelf te beginnen en onder andere met deze website te beginnen om mensen te helpen met hun manier van leven.

Ik kan deze cursus dus zeker aanraden voor de mensen die last hebben van het gebrek aan zelfvertrouwen en onzeker in het leven staan.

Ik zou zeggen wacht niet langer, geef je zelfvertrouwen een boost en geniet van jezelf en het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *