Hoe, wanneer en waarom ik met cryptocurrencies ben begonnen!

Afgelopen zomer was ik samen met een paar vrienden en vriendinnen op een hardstyle feest in Groningen. Tussen al het feesten en gestamp door, vertelde één van mijn vrienden dat hij Guldens in zijn bezit heeft. Guldens vroeg ik? Ja zei hij, digitale Guldens oftewel cryptocurrencies.

Ik wist gelijk waar hij het over had want al sinds 2011 ken ik de Bitcoin dat toen nog maar een dollar waard was. En ja helaas ben ik één van die lullen die er niets mee gedaan heeft. Maar goed uiteindelijk heeft het geen zin om daarop terug te krijgen. Als je van te voren weet wat er allemaal gaat gebeuren zou het ook wel heel erg makkkelijk zijn.

Wat ik niet wist is dat je naast de Bitcoin nog heel wat andere cryptomunten hebt waaronder de Gulden. Mijn vriend vertelde dat hij er al een aantal maanden mee bezig was en inmiddels al aardig wat Guldens in zijn bezit heeft.

Dit wekte natuurlijk mijn interesse, ook met de wetenschap dat de Bitcoin zo veel gestegen is en ik de boot niet weer zou willen missen.

Inhoudsopgave

Gulden’s Kopen

De volgende dag met een lichtelijke kater ben ik gelijk op het internet gegaan om mij wat meer te verdiepen in de Gulden. Ik heb de android wallet van de Gulden op mijn mobiel geinstalleerd. En vervolgens heb ik een aantal Guldens gekocht. Op dat moment was de Gulden 11 cent waard. Vervolgens heb ik de maanden daarna elke maand wat Guldens bijgekocht.

Wat is digitale Gulden?

Het digitale betaalmiddel Gulden is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven om de volledige controle te hebben over zijn of haar eigen geld door middel van blockchain technologie. De banken staan in dit geval buitenspel wat ook de bedoeling is met cryptocurrencies.

Dit geldt ook voor andere coins zoals Bitcoin. Maar wat mij gelijk opviel is dat het systeem van de Gulden veel gebruiksvriendelijker is, en bovendien veel sneller is dan de Bitcoin. De technologie van Bitcoin is verouderd en daarmee is Bitcoin inprincipe nutteloos als betalingsmiddel. Toch zal het waarschijnlijk blijven groeien in de komende jaren, al is niks zeker in het leven en helemaal niet in de cryptowereld.

Doordat de Gulden zo gebruiksvriendelijk is, is het veel laagdrempliger qua gebruik en daarmee ideaal voor de gewone burger die verder weinig verstand heeft van de digitale wereld. Zelfs mijn zusje weet hoe ze Guldens moet kopen terwijl ze verder niets af weet van de cryptowereld. En vrijwel nooit achter de pc of laptop zit.

En dat is ook belangrijk voor Rijk Plasman, de oprichter van Gulden. Het is zijn droom en doel dat iedereen in de rij staat bij de Albert Heijn met Guldens op zak.

Meer dan de Gulden

Naast de blockchain technologie waar ik achter sta wil ik natuurlijk ook wel wat verdienen met cryptocurrencies. Uiteindelijk is dat toch de eerste reden waarom ik ben begonnen met cryptocurrencies. Net als de meeste mensen die beginnen.

Terwijl ik zag dat de Gulden helemaal niets deed qua koers zag ik dat er heel wat andere munten waren waar veel meer beweging in zat en mensen geld aan verdienden. Daarom ben ik rond november mij wat meer gaan verdiepen in andere cryptocurrencies. Ik heb heel wat youtube filmpjes over cryptocurrencies bekeken en allerlei nieuws artikelen doorgelezen.

Verge mijn tweede coin

Na al het lezen en kijken van filmpjes viel mijn oog op een cryptocurrencie dat zich focust op totale anonimiteit en privacy voor gebruikers. De cryptomunt waar ik het over heb is Verge.

Verge is net als Gulden in 2014 begonnen. In eerste instantie is Verge begonnen als DogecoinDark, maar in 2016 heeft het team besloten om de naam te veranderen naar Verge. Dit hebben ze gedaan omdat ze iets serieus van plan zijn met deze cryptomunt en het mag duidelijk zijn dat de naam DogecoinDark daar niet bij past.

Omdat ik denk dat privacy een grote rol gaat spelen in onze wereld, heb ik besloten om te gaan investeren in Verge. Toen ik Verge kocht was het minder dan een cent waard. Inmiddels is het 3 cent waard en op 1 januari was het zelfs even 30 cent waard.

Als ik op dat moment alles had verkocht en nou weer zou instappen zou ik heel wat Verge coins hebben. Maar op dat moment was ik met andere dingen bezig namelijk oud en nieuw vieren met mijn familie en vrienden.

Waarom Verge boven andere privacy coins?

Verge heeft een aantal concurrenten zoals Monero, Dash en PIVX in de privacy sector.

Van alle privacy coins denk ik dat Verge de meeste potentie heeft in de toekomst. De developer van Verge, Justin Vendetta ( Sunerok ) komt zeer kundig over en weet waar hij het over heeft.

Sinds begin januari is er ook het lang verwachtte wraith protocol uitgekomen. Dit houdt in dat gebruikers de mogelijkheid hebben om te switchen van privacy tot openbare transacties. Dit is uniek in de cryptowereld. Andere privacy coins hebben deze mogelijkheid niet. Hiermee onderscheidt Verge zich van ieder andere coin.

Verge is een open source decentraal financieel systeem op basis van blockchain technologie. Oftewel volgers van Verge kunnen mee beslissen over de toekomst van Verge wat betreft de ontwikkelingen van de technologie van Verge.

Update: Pornhub is samenwerking met Verge aangegaan!

Portefolio Cryptomunten

Naast de Gulden en Verge heb ik nog een aantal munten in mijn portefolio zoals Digibyte wat ik ook een veel belovende munt vindt. Verder ben ik er niet zo mee bezig. Ik koop elke maand iets bij en dat is niet eens zoveel.

Soms kijk ik dagen of zelfs weken niet naar de koers. Want ik zit erin voor de lange termijn.

Ik investeer ook alleen maar met geld wat ik in principe kwijt kan en als het ware in het putje gooi voor een aantal jaar en wellicht nooit meer terug zie. Al ga ik er natuurlijk vanuit dat ik er over een paar jaar meer uit haal.

Ik ben ook absoluut niet in paniek geraakt door de huidige bloedbad in de cryptowereld. Mijn portefolio is op dit moment nog maar 20% procent waard van wat het was. Maar ik ben er niet minder om gaan slapen.

Ik heb er ook niet één moment aan gedacht om mijn verlies te nemen en mijn resterende winst te pakken. Aangezien ik er voor de lange termijn in zit en verwacht dat de munten die ik heb de komende jaren flink zullen stijgen.

Cryptocurrencie is een risico

Laat het duidelijk zijn dat dit geen advies is om te beginnen met cryptocurrencies. Je kunt er veel mee verdienen maar ook veel mee verliezen. ik ben ook bij lange na geen expert op het gebied van cryptocurrencies en blockchain technologie, maar ik vind het gewoon leuk en interessant.

Wil je beginnen met het investeren in crypto’s? Lees je dan eerst goed in en investeer alleen met geld wat je kunt missen. Zie het als geld wat je nooit meer terug gaat zien. Op deze manier zul je nooit in de stress raken wanneer de koers enorm zal zakken wat overigens vrij normaal is.

Cryptocurrencies kopen

De beste plek om te beginnen met het kopen van cryptocurrencies is litebit.eu. Je kunt hier een groot hoeveelheid cryptomunten kopen met euro’s via ideal. Op grote exchanges zoals binance of bitrexx is dit niet mogelijk en kun je alleen munten kopen met Bitcoin. Mocht je overtuigd zijn en wil je ook een portefolio met cryptocurrencies opbouwen? Klik dan op de link hieronder om cryptocurrencies te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *