Vind de liefde van je leven. 1 op de 3 mensen vindt een serieuze relatie met..

Parship

 Meld je gratis aan en vind jouw nieuwe liefde

Dating Tips voor Single Moeder – Hoe start je weer met daten?

single moeder

Ben jij een single moeder en wil je weer gaan daten? Maar is het lastig voor jou om de stap in de datingwereld te zetten omdat je nu een alleenstaande moeder bent? Dan ben je op de juiste plek want ik ga jou helpen met 7 dating tips voor single moeders om weer in de wereld van daten te stappen.

Inhoudsopgave

Zie het zijn als single moeder niet negatief

Het grootste probleem waar single moeders mee zitten is de mindset. Je mindset houdt je tegen om te gaan daten. De grootste 3 reden waarom alleenstaande moeders het moeilijk vinden om weer te gaan daten is:

  • Welke man wil nou een single moeder?
  • Ik heb geen tijd om te daten want ik heb een kind.
  • Ik ben een single moeder dus ik ben niet meer aantrekkelijk.

Herken jij dit? Stop dan gelijk met deze gedachten. Er zijn namelijk genoeg mannen die graag daten met een single moeder. Mannen die zelf alleenstaande vader zijn, of  mannen die gewoon gelukkig willen zijn met een leuke vrouw.

En hiermee kom ik gelijk bij het volgende. Je bent geen alleenstaande mama. Je bent een vrouw met kinderen. Je hebt ook je behoeftes en wilt gelukkig zijn met een leuke man. Omdat je kinderen hebt betekent niet dat je geen vrouw meer bent of sexy mag zijn.

Mannen vallen op vrouwen en niet op moeders

Als je samen met je kinderen naar de speeltuin gaat dan ben je een moeder. Maar buiten je kinderen om ben jij de sexy vrouw die je altijd al geweest bent.

Het is prima om over je moederschap te praten, maar breng ook andere dingen ter sprake. Nu je een single moeder bent betekent het niet dat je braaf hoort te zijn. Buiten je kinderen om mag je best sexy en ondeugend zijn!

Het enige wat je moet doen is afkomen van de gedachte dat je een alleenstaande mama bent en dat mannen jou niet willen omdat je een single moeder bent.

Voel je goed over jezelf

Als je weer gaat daten is het belangrijk dat jij je goed voelt over jezelf. Koop bijvoorbeeld iets leuks voor jezelf of doe een soort van make over. Je zult merken dat je je een stuk beter voelt. Doe in elk geval dingen waar jij je goed over voelt en zelfvertrouwen geeft.

Realiseer dat je tijd voor jezelf moet maken

Wanneer je kinderen hebt gaat de aandacht vooral naar je kinderen toe. Dit is opzich volkomen normaal, vooral in de eerste jaren van de opvoeding. Maar het is ook belangrijk dat je aandacht geeft aan jezelf en tijd voor jezelf maakt.

Als je alleen maar geeft, geeft, geeft en nog eens geeft hou je op den duur niets meer over. Dit zullen je kinderen ook opvangen en zich daar ook naar gedragen in de toekomst. Laat ook aan je kinderen zien dat het goed is om aan jezelf te denken en dat daar helemaal niets mis mee is.

Maak tijd voor jezelf

Nu je weet dat het als single moeder prima is om tijd voor jezelf te maken, is het tijd om het ook daadwerkelijk te doen. Stel je voor dat je een man tegenkomt en hij is super leuk. Zou je dan tijd voor hem vrij maken? Ergens in de middag als de kinderen naar school gaan of ergens in de avond of weekend als de kinderen logeren? Natuurlijk zou je dat doen.

Ga niet denken dat het egoïstisch is. Maak ruimte in je schema om leuke dingen te doen met je vrienden of met de man die je zo leuk vindt. Je kinderen zouden niet willen dat je dit laat schieten omdat je een single moeder bent.

Hoe ontmoet je mannen?

Een van de moeilijkste dingen waarom het lastig is voor single moeders om te daten is omdat ze geen mannen ontmoeten. Het blijft namelijk beperkt tot de sociale kring die ze al jaren hebben. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mannen ontmoet?

In eerste instantie is het belangrijk dat je mensen ontmoet, dit hoeven niet perse mannen te zijn dit mogen ook vrouwen zijn. Als je er namelijk op uit gaat en je sociale kring uitbreidt, ga je vanzelf op een natuurlijke manier mannen ontmoeten.

Bedenk voor jezelf 10 dingen hoe je mensen kunt ontmoeten. Dit kan een nieuwe hobby zijn, naar een bar gaan of naar een club. Ga bijvoorbeeld op dansles als je daar gek op bent. Er zijn zoveel mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt ook voor de moderne manier van daten gaan en dat is online daten. Via deze website kun je daten met andere alleenstaande ouders!

Laat je kinderen het weten

Zodra je tijd voor jezelf gaat maken zullen je kinderen zich afvragen waarom ze niet alle aandacht meer krijgen dat ze daarvoor wel kregen. Ze zijn het niet gewend en ze geven jou daardoor misschien wel een schuldig gevoel.

Je zal het daarom moeten uitleggen aan je kinderen, in woorden die ze begrijpen. Zeg bijvoorbeeld tegen je kinderen, dat mama ook eens wil spelen met haar vrienden net als jij graag met je vrienden gaat voetballen of naar de speeltuin gaat. Als je het in hun taal uitlegt zullen ze dit begrijpen en respecteren. Ze zullen dit ook in hun eigen leven gaan gebruiken als ze volwassen zijn.

Benoem je kinderen in online dating profiel

Als online gaat daten is het verstandig om via je profiel te laten weten dat je kinderen hebt. Je hoeft geen foto’s van je kinderen te plaatsen, maar laat bijvoorbeeld in twee zinnen weten dat je kinderen hebt. Op deze manier ben je helemaal eerlijk en leg je de focus niet op je kinderen, maar is het gewoon een gedeelte van je profiel. Dit zorgt ervoor dat een man weet waar hij aan toe is en niet voor een verrassing komt te staan en weet dat jij een single moeder bent.

Overigens heb je ook een dating site genaamd www.alleenstaande-mamas.nl. Dit is een dating site voor alleenstaande ouders die op zoek zijn naar een vriendschap, een date of een serieuze relatie. Mannen kunnen zich aanmelden via www.alleenstaande-papas.nl

Met 250 nieuwe aanmeldingen per dag is alleenstaande-mamas.nl uitgegroeid tot een grote dating site waar je andere ouders kunt ontmoeten. Wil je één van deze 250 mensen zijn vandaag? Meld je dan gratis aan via de link hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *