10 tips om voorgoed af te zijn van donkere kringen onder je ogen

donkere kringen

Gaat het wel goed met je, ben je ziek of heb je weinig geslapen? Je ziet er niet goed uit. Zodra je donkere kringen onder je ogen hebt denken mensen dat het niet goed met je gaat. Donkere kringen onder de ogen zorgen ervoor dat we er vermoeid, ziek en ongezond uit zien.

Gelukkig kan er wel iets aangedaan worden met een aantal tips. Daarom heb ik 10 tips om verlost te raken van donkere kringen onder je ogen.

Inhoudsopgave

Waarom donkere kringen onder je ogen?

Hoe komt het nou dat we donkere kringen onder onze ogen kunnen krijgen terwijl we het niet hebben over de rest van onze lichaam? Dat heeft te maken met de dikte van de huid of beter gezegd de dunheid van de huid onder je ogen.

Je huid heeft over je hele lichaam een dikte van ongeveer 2 millimeter, maar de huid onder en om je ogen heen heeft maar een dikte van een halve millimeter.

Hoe dunner je huid hoe sneller je de bloedvaatjes onder je huid kunt zien. Als de bloedvaten onder je ogen ontsteken of verwijden wordt het beter zichtbaar en de kringen onder je ogen donker.

Weg met je donkere kringen

Als je op dit artikel terecht bent gekomen ga ik ervan uit dat je last hebt van donkere kringen onder je ogen en er zo snel mogelijk vanaf wilt komen. Helaas bestaat er geen één wondermiddel waardoor je donkere kringen verwijderen. Het kan te maken hebben met allerlei factoren waarom je last hebt van donkere kringen onder je ogen.

Oorzaken donkere kringen 

Er zijn allerlei verschillende oorzaken waarom je last kunt krijgen van donkere kringen onder je ogen. Hieronder een aantal oorzaken waarom je donkere kringen onder je ogen kunt krijgen.

Allergie

Een allergie dat ervoor zorgt dat je ogen jeuken of tranen kan er toe leiden dat je last krijgt van donkere kringen onder je ogen. Een voorbeeld hiervan is hooikoorts. Zorg er voor dat je medicijnen neemt tegen je allergie.

Erfelijkheid

Dit wil je waarschijnlijk niet graag horen maar erfelijkheid kan een rolspelen waarom je donkere kringen onder je ogen hebt. Net als dat je last kunt hebben van couperose of keratosis pilaris het hoort nou eenmaal bij je.

Als je een hele dunne huid hebt word je huid transparant waardoor het bloed onder je huid veel beter zichtbaar wordt met als resultaat donkere kringen onder je ogen. Hoe transparanter je huid is, des te donkerder je kringen worden.

Niet genoeg water drinken

Het drinken van te weinig vocht zorgt ervoor dat je uitdroogt. Dit betekent dat je huid er ruwer uit komt te zien en de kringen onder je ogen meer naar voren komt.

Voeding

Als je niet genoeg eet of niet gevarieerd eet mis je voedingsstoffen. Dit kan zorgen voor verkleuringen onder je ogen en donkere kringen onder je ogen bevorderen.

Ijzertekort en bloedarmoede

Door ijzertekort en bloedarmoede krijg je vaak een bleke huid. Dit maakt de huid transparanter waardoor het bloed onder je ogen beter doorschijnt waardoor de donkere kringen onder je ogen beter zichtbaar zijn.

Niet slaap genoeg

Dit is misschien wel de meest bekende oorzaak waardoor je donkere kringen onder je ogen krijgt. Zodra mensen je zien met donkere kringen onder je ogen denken ze al snel dat je niet genoeg geslapen hebt. Door de donkere kringen zie je er namelijk vermoeid uit.

In sommige gevallen ligt het ook daadwerkelijk aan slaaptekort. Als je niet genoeg slaapt kan je huid bleker worden waardoor de donkere kringen naar voren komen.

Overigens wordt er ook gezegd dat het beter is om te slapen op je rug inplaats van op je zij. Dit heeft te maken met de afvalstoffen in je lichaam. Als je op je linkerzij of rechterzij zou liggen, zouden de afvalstoffen naar je hoofd stijgen waardoor je meer kans hebt op donkere kringen onder je ogen. Het is dus beter om op je rug te liggen. Maar of dit echt waar is betwijfel ik. Ik blijf in iedergeval lekker op mijn zij liggen.

Zwangerschap en menstruatie

Tijdens een zwangerschap of menstruatie kan je bleker worden in je gezicht. Waardoor de donkere kringen onder je ogen naar voren komen.

Ouder worden

Naarmate we ouder worden wordt onze huid dunner, slapper en krijgen we rimpels. Hierdoor worden de donkere kringen onder de ogen beter zichtbaar.

Wel kun je het verouderproces vertragen door de huid onder je ogen goed te verzorgen met een oogcrème voor de huid rond je ogen met een SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15.

Deze crèmes zorgen ervoor dat je nieuwe huidcellen aanmaakt waardoor de huid steviger wordt en het verouderingsproces vertraagt wordt.

Tips om van je donkere kringen af te komen

Medicijnen allergie

Heb je een allergie dat ervoor zorgt dat je ogen jeuken en trainen waardoor je donkere kringen krijgt? Neem dan je medicijnen.

Slaap genoeg

Zorg ervoor dat je elke nacht 7 tot 8 uur slaapt zodat je fris en fruitig aan de dag kunt beginnen zonder wallen en donkere kringen onder je ogen.

Kompres ogen

Een spons uit de vriezer op je ogen of een masker in de vriezer om vervolgens op je ogen te leggen. Ja, het werk echt! Het zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken waardoor de donkere kringen onder je ogen verdwijnen of minder worden.

Gebruik een oogcreme

De huid onder je ogen is zeer dun en gevoelig. Het is daarom belangrijk om de huid rond je ogen goed te verzorgen. Een goed product hiervoor is Natura Siberica Siberian Ginseng Oogcreme Gel Hydraterend. Het zorgt ervoor dat de kringen onder je ogen verdwijnen of minder wordt, ook verminderd het eventuele wallen. Daarnaast zorgt een oogcreme er voor dat het verouderingsproces van de huid rond je ogen wordt vertraagd.

Gezond eten

Als je gezond eet zal je lichaam beter functioneren wat ten goede komt van alles, zo ook de huid rond je ogen. Eet gevarieerd, veel groenten en fruit.

Sporten

Ga regelmatig sporten. Als je niet van sporten houdt kun je ook een stukje wandelen als je maar in beweging bent. Het houd je jong en helpt bij een goede doorbloeding en vochthuishouding van de huid.

Bescherm je ogen tegen de zon

We weten allemaal dat teveel zon niet goed is voor onze huid, maar vooral het gebied rond de ogen is gevoelig voor de zon. Smeer de huid rond je ogen altijd goed in met een SPF (Sun Protection Factor) oogcrème van minimaal 15 SPF of draag een zonnebril om je ogen te beschermen.

Blijf gehydrateerd

Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt zodat je gehydrateerd blijft. Want zodra je bent uitgedroogd kun je dat zien aan je huid. Kijk maar eens in de spiegel als je gesport hebt, je huid ziet er dan heel ruig uit en de huid rond je ogen wordt donkerder.

Daarom is het belangrijk dat je blijft drinken tijdens het sporten, maar dat spreekt natuurlijk voor zich, want om te blijven presteren moet je gehydrateerd zijn!

Drink minder alcohol

Dit sluit aan op de vorige tip. Een hoge percentage alcohol in je lichaam zorgt ervoor dat je uitgedroogd raakt, dit is ook de reden waarom we een dag erna soms last hebben van een enorme kater.

Stop met roken

Ben je een roker? Stop er dan mee! Er is niet één middel of voedingsproduct dat je huid ouder en slechter maakt dan roken.

Donkere kringen verbergen met camouflage

Heb je alle tips toegepast of pas je deze tips al je hele leven toe maar heb je nog steeds last van donkere kringen onder je ogen? Dan ligt het vermoedelijk aan erfelijkheid, maar ook hier kun je iets aan doen. Zoals het camoufleren van je donkere kringen. Dit is mogelijk met een concealer!

Concealer voor mannen

Ben je een man dan kan ik mij goed voorstellen dat je niet direct denk aan een concealer om je donkere kringen te verbergen. Maar waarom zou je het niet doen? Mannen smeren ook wax of gel in hun haar om er beter uit te zien. Er bestaan speciaal concealers voor mannen zoals de camouflagestift van Lups Cosmetics. Lups Cosmetics is een online shop dat speciaal gericht is op mannen make up. Ik zou zeggen geef het een kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *