Fit Methode Review: De ultieme gids naar een fit lichaam?

fit methode

Als je op dit artikel bent terecht gekomen, ben je waarschijnlijk net zo nieuwsgierig over de Fit Methode als ik was een tijdje terug.

Al jaren volg ik de video’s en artikelen van fit.nl. Op de website staat veel informatie over voeding en fitness.

Maar nu heeft het team van fit.nl een compleet pakket genaamd de Fit Methode ontwikkeld, om mensen te helpen een gezond en fit lichaam te realiseren.

Dit heeft natuurlijk mijn interesse gewekt, en mij doen besluiten om het pakket aan te schaffen. Om te kijken of de Fit Methode echt zo goed is als beweerd wordt.

Vanaf het begin had ik er eigenlijk al wel vertrouwen in, aangezien ik fit.nl al jaren volg, en weet dat de mensen achter fit.nl verstand van zaken hebben op het gebied van voeding en fitness.

Ik heb de Fit Methode een paar weken gevolgd, om te kijken of mijn vertrouwen in het programma ook kon worden waargemaakt. En natuurlijk om jou, als lezer en geïnteresseerde, mijn eerlijke ervaringen, mening en resultaten te vertellen.

Inhoudsopgave

Wat is de Fit Methode?

De Fit Methode is een fysiek boek met 300 bladzijden, waarin je alle informatie zult vinden om een gezond en fit lichaam te krijgen.

Maar dit is niet het enige. Naast het fysieke boek, krijg je de Food- app en Fit-app die je kunt downloaden, je krijgt voeding en trainingsschema’s. Je krijgt trainingsschema’s voor in de sportschool, maar ook trainingsschema’s om thuis te sporten.

Daarnaast krijg je ook nog toegang tot allerlei video’s over gezondheid, hoe je een fit lichaam krijgt, en hoe je een gepersonaliseerd voeding en trainingsschema kunt samenstellen.

Ook kun je geregeld webinars bijwonen over gezondheid, kun je 3 maanden lang online vragen stellen aan je coach, en heb je levenslang toegang tot de Fit Methode community.

Wie zijn de Fit Methode?

Het programma Fit Methode is door maar liefst 19 mensen ontwikkeld met ieder hun eigen specialiteit. Denk hierbij aan personal trainers, voedingsdeskundigen, psychologen, wetenschappers, en een masterchef.

Maar om het systeem goed in werking te krijgen en onder de aandacht te krijgen. Werken er ook programmeur, webmaster, business developer’s en marketeers mee aan de Fit Methode.

fit methode

Wat staat er in het boek Fit Methode?

In het boek van de Fit Methode worden 5 kern elementen behandeld om een fit en gezond lichaam te krijgen. Deze 5 kern elementen zijn, training, trainingsleer, voeding, herstel, en motivatie en gedrag.

Training 

Als eerst wordt het onderwerp training behandeld in de Fit Methode. Het is belangrijk dat je op eigen niveau start met een training.

Daarom zijn er 3 verschillende fases gerangschikt op niveau, waarin je kunt starten. Fase 1 is voor de beginnende sporter. Ben je al wat verder dan een beginner? Dan kun je met fase 2 beginnen. Zodra je alle oefeningen uit fase 2 onder de knie hebt, kun je met fase 3 beginnen.

Omdat er gewerkt wordt op verschillende niveaus, is de Fit Methode geschikt voor zowel de beginnende als meer ervaren krachtsporter.

De trainingsschema’s zijn duidelijk, uitdagend en mooi vormgegeven. Je hebt zowel fullbody als split workouts. Bij fullbody workouts werk je aan je hele lichaam, en bij een split schema train je 1 tot 3 spiergroepen per training.

Ook kun je kiezen voor een trainingsschema voorin de sportschool of voor thuis. Dus het is geen enkel probleem als je alleen thuis kunt trainen.

De trainingsschema’s kunnen voor zowel vrouwen als mannen gebruikt worden.

Trainingsleer

De trainingsschema’s die je krijgt zullen zeker weten helpen om jou fitter, sterker en gezonder te krijgen.

Maar hoe mooi zou het nou zijn als je een persoonlijk schema kunt maken dat precies bij jouw lichaam en doelen past, waardoor je echt maximaal resultaat kunt behalen?

Dit leer je allemaal in het onderwerp trainingsleer. In dit onderwerp lichten de professionals van Fit.nl de meest belangrijke punten op het gebied van trainingsleer toe, en maken ze gebruik van wetenschappelijke onderbouwing.

Als beginnende of ervaren sporter is het belangrijk om de theorie achter wat je precies doet te weten en regelmatig door te nemen.

Op deze manier voorkom je dat je zo maar iets doet in de sportschool en weet waar je precies mee bezig bent. Zodat je alles uit je trainingsuren kunt halen.

Enkele onderwerpen binnen de trainingsleer die voorbijkomen zijn:

 • Hoeveel/wat voor sets en herhalingen (supersets, dropsets etc.)
 • Hoe vaak je van schema moet wisselen
 • Cardio wat is het en waarom?
 • Rekken heeft het nut of niet?

Voeding

Voeding kan natuurlijk niet missen in dit rijtje. Voeding is misschien of eigenlijk vrijwel zeker het belangrijkste aspect om een gezond en fit lichaam te krijgen.

Zonder goede voeding kun je namelijk zo hard trainen als je wilt om je doel te bereiken, maar het resultaat zal altijd tegenvallen.

In de basis is het simpel als je onder je caloriebehoefte eet zul je afvallen. En zit je erboven dan zul je aankomen en spiermassa opbouwen mits je goed traint en goed eet.

Toch is het niet allemaal zo simpel. In de Fit Methode leer je meer over macronutriënten (eiwitten – koolhydraten – vetten), maar wordt er ook aandacht geschonken aan vitaminen en mineralen.

Zo weet je precies wat je eet en moet eten om alles uit je training te halen zodat jij je gewenste resultaat bereikt. Daarnaast wordt er ook nog aandacht besteed aan supplementen. Of ze wel werken, en zo ja welke supplementen werken.

Om de theorie in praktijk te brengen vind je in de Fit Methode tips om een voedingsschema samen te stellen, compleet met boodschappenlijstjes.

Om je een goed beeld te geven krijg je 4 voedingsschema’s, 2 voor mannen en 2 voor vrouwen. Al deze voedingsschema’s zijn gebaseerd op een gemiddelde caloriebehoefte, 2000 voor de vrouwen en 2500 voor de mannen.

Herstel

Naast hard trainen en voeding, is herstel ook heel erg belangrijk om resultaat te behalen. Als je hard traint zullen je spieren als het ware kapot gaan.

Om je spieren weer te laten herstellen heeft je lichaam voeding en rust nodig. Omdat je lichaam dit niet weer wilt meemaken zullen je spieren sterken worden, dit heet ook wel supercompensatie.

Maar als je niet genoeg eet en rust neemt kunnen je spieren niet herstellen. Je gaat dan trainen met spieren waar nog scheurtjes inzitten. Met als gevolg dat je niet sterker wordt en uiteindelijk alleen maar achteruit gaat.

In Fit Methode leer je precies hoeveel rust je moet nemen, en vooral hoe jouw lichaam kan rusten op de best mogelijke manier. Je krijgt bijvoorbeeld tips hoe je jouw nachtrust kunt verbeteren.

Joop Zoetemelk zei altijd niet voor niets de Tour de France win je in bed!

Motivatie/Gedrag

Eigenlijk staat en valt hier alles mee of jij je doel gaat bereiken. Zonder motivatie en gedragsverandering zul je jouw doel nooit gaan bereiken.

In de Fit Methode krijg je tips hoe je jouw motivatie kunt verhogen en vooral blijft houden, om jouw doel te bereiken naar een fit en gezond lichaam.

Zo zorg je ervoor dat de intentie die je hebt of het nou afvallen of spieropbouw is, leidt tot een positieve gedragsverandering die je de rest van je leven kunt volhouden.

Voor wie is de Fit Methode 

De Fit Methode is voor iedereen dit gezonder, fitter en sterker in het leven wil staan. Of je nu wilt:

 • Afvallen
 • Gespierder wil worden
 • Gezonder wil eten
 • Een sixpack wil
 • Fitter wil voelen

Alles is mogelijk met de Fit Methode. Door middel van het stappenplan zul je stap voor stap de weg naar een gezond en fit lichaam vinden.

Ook voor ervaren krachtsporters kan de Fit Methode zeker bijdragen aan betere resultaten. De Fit Methode is dus niet alleen maar voor beginners.

Waarom zou je kiezen voor de Fit Methode?

Zowel jij als ik weten dat er ontzettend veel manieren en programma’s zijn om een fit lichaam te krijgen.

Het nadeel is dat zulke programma’s vrijwel nooit compleet zijn. Om een voorbeeld te geven de afslankreceptenbijbel, dit is een receptenboek die zich alleen richt op voeding.

In principe is dit een goed receptenboek waarmee je zeker weten zult afvallen. Ik raad het product ook van harte aan mensen die willen afvallen, maar niet willen sporten. Tenslotte is voeding nog altijd het belangrijkste voor een gezond lichaam.

Maar om echt fit en vooral sterk te worden moet je ook gaan sporten en dat mis je natuurlijk in een afslankreceptenboek.

In de Fit Methode wordt wel alles behandeld om een gezond en fit lichaam te krijgen. Je vindt niet alleen maar krachtoefeningen om een gespierd lijf te krijgen.

Maar je vindt ook recepten gemaakt door de masterchef van de Fit Methode om jouw doel te bereiken op een smakelijke manier.

Daarnaast is de Fit Methode niet alleen maar een handboek met 300 bladzijdes. Je krijgt nog zoveel meer zoals:

 • De Fit app
 • Fitness en voedingsschema’s
 • Video’s
 • Webinars
 • Toegang tot de Fit Methode community
 • 3 Maanden online coaching

Daarnaast krijg je zo ontzettend veel informatie op het gebied van voeding, fitness en gezondheid dat je zelfs mensen kunt helpen met de kennis die je zult opdoen.

In de Fit Methode ontdek je onder andere:

 • Hoe je jouw streefgewicht gaat behalen
 • Hoe je moet trainen
 • Wat gezonde voeding is
 • Gezonde en lekkere recepten
 • Hoe je jouw doel behaalt of het nu afvallen, gezonder, of gespierder worden is
 • Hoe je de juiste mindset krijgt om gezond en fit te blijven

Naar mijn weten bestaat er op dit moment geen programma dat completer is dan de Fit Methode.

Online coaching tijdens Fit Methode

Ik wil nog even op één onderdeel van de Fit Methode terugkomen en dat is de online coaching tijdens de Fit Methode. 3 maanden lang krijg je motiverende mails, en kun je vragen stellen aan de mensen van de Fit Methode.

Daarnaast heeft de Fit Methode een zogenaamde Fit community waarin je in contact kunt komen met andere deelnemers binnen de Fit Methode. Op deze manier kun je elkaar tips en adviezen geven, maar ook motiveren als je het bijvoorbeeld even moeilijk hebt.

Oftewel je staat er niet alleen voor tijdens de Fit Methode.

Mijn mening over de Fit Methode

Ik heb je nu een kijkje geven in de Fit Methode, en wat je kunt verwachten van dit boek wat geschreven is door de personal trainers, voedingsdeskundigen en wetenschappers van fit.nl. Natuurlijk wil ik ook mijn mening geven over de Fit Methode.

In mijn ogen is dit boek zeer compleet en duidelijk. Alle belangrijke elementen op het gebied van een fit en gezond lichaam worden behandeld en bovendien wetenschappelijk onderbouwd.

Al ben je een beginner door dit boek te volgen weetje stap voor stap precies wat je moet doen om je doel te bereiken. Je kunt ook duidelijk zien dat de focus vooral op de beginnende sporters is gelegd.

Je ziet dat er veel liefde en aandacht is gestoken in de Fit Methode. Alles ziet er heel eg professioneel uit, en de inhoud van het boek klopt naar mijn weten helemaal. Ik heb in ieder geval niks gevonden waarbij ik twijfels kreeg.

Het enig klein minpuntje is dat je niet een persoonlijk voeding en trainingsschema kunt laten maken. Aan de andere kant leer je zoveel uit het boek dat je op den duur zelf je schema’s kunt maken.

Natuurlijk kun je ook de standaard schema’s gebruiken en eventueel iets aanpassen naar jouw wensen.

Mocht je dit toch niet willen of lukt het je niet om een persoonlijk schema op te stellen? Dan kun je bij fit.nl buiten de Fit Methode om als nog een schema laten samenstellen voor een vergoeding.

Mijn persoonlijke ervaring over Fit.nl en de Fit methode is zeer positief. De Fit methode is geschikt voor iedereen die gezonder en fitter in het leven staan.

Wat ik verder ook prettig vind aan de mensen van fit.nl dat ze niet met loze beloftes komen, en gewoon zeggen waar het op staat.

De Fit Methode bevat alle informatie en tools om een gezonder, sterker en fitter lichaam te krijgen. Ik raad de Fit Methode dus ook zeker aan voor alle beginnende en meer ervaren krachtsporters.

Fit Methode Prijs

De complete Fit Methode pakket kun je voor 59,95 euro bestellen. Wil je alleen het boek bestellen, dan is de prijs 29,95 euro!

Persoonlijk zou ik kiezen voor het complete pakket.

Voor 20 euro meer, krijg je de video’s, schema’s, community en webinars. Naar mijn weten is dat de 20 euro meer dan waard.

Sowieso vind ik de prijs voor wat je krijgt laag + plus dat het niet zo relevant is wat de prijs is. Want jouw gezondheid is toch veel meer waard? Je wordt fitter, aantrekkelijker en krijgt meer zelfvertrouwen.

14 dagen niet goed geld terug garantie

Bij de Fit Methode heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na aanschaf je geld terug te vragen.

Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de Fit Methode, of dat je je er iets heel anders bij had voorgesteld en het toch niet helemaal is wat je verwacht had.

Op deze manier loop je dus totaal geen risico op een miskoop.

De Fit Methode kopen ( + Kortingslink)

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd om je leven te veranderen met de Fit Methode, en kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

De Fit Methode is het meest complete pakket van dit moment om een fit, gezond en goede mindset te krijgen. Wacht dus niet langer en ga ervoor!

Dankzij de 14 dagen niet goed geld terug garantie weet je dat je zonder risico de Fit Methode kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *