8 fitness fouten waardoor je geen progressie boekt!

fitness fouten

Als je begint met trainen om voor je fysieke gesteldheid te zorgen, dan zullen alle aspecten in je leven verbeteren. Je zult er beter uitzien, je voelt je beter, je wordt gelukkiger, je wordt gezonder, je zult meer mannen of vrouwen ontmoeten, je relaties zullen verbeteren en niet te vergeten je zelfvertrouwen zal als een raket door het plafond heen gaan.

Maar dat gezegd te hebben. Er zijn dingen wat ik vrouwen en vooral mannen zie doen wat hun potentiële resultaten volledig in de weg zou kunnen zitten.

Deze 8 fitness fouten zorgen ervoor dat je weinig tot geen vooruitgang zal boeken, zodra je geen vooruitgang boekt wordt je gefrustreerd, en wanneer je gefrustreerd bent denk je f*ck off met deze fitness onzin en je gaat maar een cheeseburger eten op de bank.

Maar, nee! Ik verbied het je dat je de makkelijke weg neemt. Ja, het is moeilijk en lastig, het kan frustrerend zijn als je geen resultaten ziet.

Maar wees niet getreurd vanaf nu zul je weten welke 8 fitness fouten je niet moet maken zodat je in het vervolg goede resultaten behaalt.

Inhoudsopgave

8 Fitness fouten die gemaakt worden waardoor je geen progressie boekt

Niet je hele lichaam trainen

De allereerste fout die mannen en vrouwen maken is dat ze niet hun hele lichaam trainen. Mannen trainen vaak alleen maar de spiergroepen boven de gordel en vrouwen juist onder de gordel.

Vooral voor jongere mannen en vrouwen is dit iets wat heel normaal is. Je wilt namelijk de spieren trainen waar naar gekeken wordt, voor mannen geld dat het vooral de armen, schouders en borstkas zijn en voor vrouwen natuurlijk de billen en benen.

Maar je moet gewoon het totale pakket van je lichaam gaan trainen voor de beste resultaten.

Niet houden aan je plan 

Wat je vaak ziet is dat mensen zich niet lang aan één plan kunnen houden. Over het algemeen zijn wij mensen nou eenmaal ongeduldig.

Je probeert iets voor 1 of 2 weken en denkt dit werkt voor geen meter, het is shit dus ik ga iets anders proberen. En zodra je iets anders probeert is dat ook weer niets en zo gaat het maar door.

Stop hiermee! Je moet een programma voor een langere tijd aanhouden om te zien of het werkt of niet werkt en waar je het eventueel zou moeten aanpassen.

Bij dit plan hoort voeding, krachttraining en cardio training. Heb je zelf nou moeite om een plan te maken of je eraan te houden?

Dan is de Fit methode gemaakt voor jou! De Fit Methode is een workout plan maar niet zo maar één. De Fit methode is een workoutplan dat door 19 personal trainers, diëtisten, beweging wetenschappers, en ontwikkelaars is gemaakt.

Je krijgt niet alleen een trainingsschema maar ook een voedingsplan en dat allemaal op maat gemaakt voor jouw doelen.

Tevens wordt je het hele traject geholpen door een personal trainer die jou kan helpen met allerlei vragen en problemen.

Wil je nou meer informatie over de Fit Methode? Dan verwijs ik je naar de link hieronder! Ik weet zeker dat het je leven zal veranderen.

Verkeerd uitvoeren van de oefeningen 

Tja, dit is één van de grootste fitness fouten in de sportschool. Mannen die smijten met gewichten op hun ego op te krikken om vervolgens hun rug te breken.

Echt waar, let op je techniek dit is zoveel belangrijker dan het gewicht wat je tilt. Als je 180 kilo deadlift met een kromme rug, dan maak je echt geen indruk. Je kunt bij wijze van spreken beter een deadlift van 120 kilo doen met een goede techniek, geloof me hiermee maak je veel meer indruk.

Je zult hierdoor sterker worden en vooral minder kans lopen op een blessure! Let dus op je techniek en focus je daarna op het maximale gewicht dat je kunt tillen met een goede techniek.

Weet je niet hoe je een oefening goed moet uitvoeren? Er staan er genoeg filmpjes op youtube of je vraagt het aan een personal trainer in de sportschool.

Teveel praten tijdens het trainen 

Ja, het is super gezellig om met je maatje te gaan trainen en het is ook zeer handig met oefeningen of voor motivatie, maar het gevaar is dat je al snel teveel gaat praten tussen de oefeningen door waardoor je teveel rust krijgt.

Hierdoor train je jouw spieren niet optimaal waardoor je niet alles uit je training haalt en dat is nogal zonde. Te weinig rusten tussen de sets is overigens ook niet goed.

  • Als je voor spieropbouw wilt gaan met 8 tot 15 herhalingen neem je 1 tot 2 minuten rust tussen de sets.
  • Als je voor maximale spierkracht gaat met 1 tot 5 herhalingen neem je 3-5 minuten rust, zelf vind ik 3 minuten goed maar het is net waar jij je goed bij voelt.
  • En voor spieruithoudingsvermogen met 20 tot 100 herhalingen neem je maximaal 1 minuut rust.

Teveel focussen op supplementen 

Zelf ben ik hier ook schuldig aan geweest. Je koopt een supplement als Magnificent en je denkt dat je zult groeien als een malle na een goede training.

Dit is natuurlijk larie koek. Supplementen heten niets voor niets supplementen. Ze zijn een toevoeging op je voeding en kunnen helpen bij het sterker worden.

Maar het is geen wondermiddel zoals vooral veel beginnende sporters denken. Hier kun je niets aan doen dit is namelijk wat marketing met ons brein doet.

Zelfs met anabolen moet je als nog keihard trainen om hard te groeien en we weten natuurlijk allemaal wat anabolen met ons lichaam doen. Je kunt er mega groot mee worden, maar gezond is het natuurlijk niet en het is ook zeker niet aan te raden.

Je maakt het jezelf te makkelijk 

Trainen mag niet makkelijk zijn toch gebeurd dit wel vaak. Als je bezig bent met een training en je bent nog niet moe na 12 herhalingen ga dan niet stoppen maar ga gewoon door en verhoog het gewicht bij het volgende setje.

Je hoeft niet altijd tot failure te gaan maar je spieren moeten wel flink geprikkeld worden om te groeien en sterker te worden.

Ga tijdens het trainen altijd beginnen met de grote compound oefeningen en daarna pas met de isolatie oefeningen.

Te weinig eten en dan voornamelijk eiwitten

Dit is denk ik wel het grootste probleem waarom mensen geen vooruitgang boeken. We denken al snel dat we genoeg eten maar feit is dat we vaak te weinig eten, zelf heb ik dit ook ondervonden.

Het is belangrijk dat je genoeg calorieën en vooral eiwitten binnenkrijgt. Als je ongezond eet, ga je vaak over je calorieën behoefte heen, in ongezond eten zit nou eenmaal veel calorieën.

Maar zodra je gaat fitnessen wil je ook gezond eten, maar daardoor zal je juist meer moeten eten om aan de juiste hoeveelheid calorieën te komen, want in gezond eten zit nou eenmaal minder calorieën dan ongezond eten.

Hoeveel calorieën je nodig hebt ligt aan je lichaamsgewicht en hoe actief je bent. Zelf eet ik op dit moment 2500 kcal per dag. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam en zorgen voor het herstel van je spieren.

Persoonlijk vind ik 1,7 gram aan eiwitten per kilo lichaamsgewicht genoeg. Als je 70 kilo weegt komt dat neer op 119 gram aan eiwitten per dag. Op andere websites wordt ook weleens geadviseerd om 3 gram aan eiwitten per kilo gram te eten maar naar mijn eigen ervaringen is dit niet nodig en zonde van het geld.

Zelf haal ik een groot gedeelte van me voeding en dan vooral de eiwitten en vetten bij Muscle Meat hier vindt je allerlei gezonde producten wat vooral op fitness gericht is.

Het vlees is gezonder en veel lekkerder dan het vlees in de supermarkt en qua prijs is het ongeveer hetzelfde. Daarbij komt dat veel producten al kant-en-klaar zijn waardoor het je veel tijd bespaard.

De koolhydraten haal ik over het algemeen wel gewoon uit de supermarkt, behalve het havermeel. Koolhydraat producten zijn namelijk wel wat aan de duurdere kant bij Muscle Meat.

Maar verder is Muscle Meat naar mijn mening een musthave voor iedere sporter.

Je traint teveel

Als je begint met fitnessen ben je heel erg enthousiast wat natuurlijk top is. Maar dit is ook het gevaar want het is mogelijk dat je teveel traint waardoor je overtraind raakt.

Als je gaat trainen, maak je jouw spieren in feite kapot. Om je spieren weer te laten herstellen heb je rust nodig. Zodra je spieren weer hersteld zijn en sterker zijn train je weer, dit heet supercompensatie.

Maar als je niet genoeg rust neemt en je gaat toch weer trainen dan zijn je spieren niet hersteld waardoor je in principe alleen maar achteruit gaat. En uiteindelijk helemaal niets meer kunt oftewel je bent overtraind.

Dit waren alle tips. Als jij je hier aan zult houden dan gaat het helemaal goed komen. Heb gewoon geduld en dan komen de resultaten vanzelf.

Vind je het lastig om je aan een plan te houden, maar wil je wel? Dan adviseer ik je echt om te starten met de Fit Methode.

Vooral als je nog geen idee hebt wat je nu precies aan het doen bent qua oefeningen en voeding is dit perfect voor jou!

Veel succes met de weg naar jouw perfecte lichaam, Adios!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *