5 Beste Fitness oefeningen voor mannen (Volgens Vrouwen)

fitness oefeningen

Om een bepaald lichaam te trainen moet je op een specifieke manier trainen. Als je wil lijken op een atleet moet je trainen als een atleet. Maar de meeste mannen in de sportschool hebben niet het doel om een atleet te worden. Ze willen een gespierder lichaam krijgen om voornamelijk aantrekkelijker te worden voor vrouwen. Hier is helemaal niets mis mee dit is nou eenmaal zo. Ben jij nou ook één van de vele mannen die vooral traint om het beter te doen bij de vrouwen? Bekijk dan dit artikel.

Er bestaan 5 spiergroepen die volgens veel vrouwen het meest aantrekkelijk zijn bij mannen. Maar wat zijn dan de beste fitnessoefeningen om deze 5 spiergroepen aan te pakken? Nou moet ik eerlijk zeggen dat er niet één fitness oefening is voor een bepaalde spiergroep die de spiergroep helemaal zal ontwikkelen tot perfectie. Om je spiergroepen compleet te ontwikkelen zal je af en toe andere fitness oefeningen moeten doen of de techniek veranderen zodat je spieren weer prikkels krijgen en sterker en groter worden. Toch kun je met 1 oefening per spiergroep een behoorlijk gespierd lichaam krijgen waar de vrouwen van gaan kwijlen. Ik zal in dit artikel 5 effectieve fitness oefeningen uitleggen met de juiste technieken.

Inhoudsopgave

Schouders

Voor sommige mannen is dit wellicht een verassing maar goed getrainde schouders vallen in de smaak bij vrouwen. Je schouders zeggen namelijk zonder dat je t shirt uit is al veel over je fysiek. Door je schouders te trainen word je bovenlichaam een stuk breder wat ervoor zorgt dat je er een stuk atletischer uitziet. Om een gespierd lichaam te trainen waar de meeste vrouwen op vallen moet je trainen als een atleet. Een van de beste fitness oefeningen voor je schouders om gespierde en brede schouders te krijgen is de side lateral raise!

Side lateral raise 1 1/2 rep

De side lateral raise is mijn favoriete oefening voor de schouders. De techniek bij deze oefening is heel erg belangrijk. Om alles uit de oefening te halen doen we er een halve rep bij tijdens de uitvoering. De reden waarom we er een halve rep bij doen, is om meer speficieke overload te krijgen. Door een halve uitvoering extra toe te voegen worden je mediale deltoids meer aan het werk gezet. Wat er voor zorgt dat je sneller resultaat boekt en je schouders breder worden.

Veel mannen doen de normale versie van de side laterial raise het probleem hiervan is dat ze vaak maar gaan swingen met de dumbells en niet zo zeer de schouders trainen. Wat er meestal gebeurt is dat de delts niet optimaal aan het werk gezet worden omdat andere spiergroepen in je lichaam zullen meehelpen en er op deze manier een momentum onstaat. Wat je uiteindelijk tegenhoudt om gespierde en brede schouders te krijgen.

Hieronder vind je een video hoe je de side lateral raise moet uitvoeren met een halve rep erbij. Door deze variant van de side lateral raise te doen zul je de schouder spieren optimaal trainen waardoor je schouders sneller zullen groeien.

Biceps

Netzo als met de schouders kunnen vrouwen door de biceps te checken al snel zien of je traint of niet. Als je een shirt aan hebt of een strakke longsleeve kunnen vrouwen zien of je gespierde armen hebt. Vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man grote gespierde armen heeft het ziet er mooi uit en het geeft ze een gevoel van veiligheid.

Biceps Curl

Bijna elke oefening van de biceps is inprincipe een curl. Het gaat er alleen om welke techniek je gebruikt tijdens de curls. Mijn favoriete curl is de barbell curl.

Ga rechtop staan ​​met je borst omhoog, terwijl je de halter met je handen net buiten je heupen vasthoudt, met behulp van een onderhandse greep. Houd je borst omhoog en je ellebogen strak tegen je zij. Terwijl je de spanning op je biceps zet breng je de barbell tot schoudershoogte en knijp je de biceps even samen voor een seconde. Daarna breng je de barbell weer langzaam omlaag terwijl je spanning blijft houden op je spieren. Dit doe je om je spiervezels maximale belasting te geven.

Borst

De borst is wellicht de meest voorspelbare spiergroep in dit lijstje. Vrouwen willen een man met een grote borstkast. De meest effectieve oefening hiervoor is natuurlijk bankdrukken. Je hebt alleen veel verschillende varianten en technieken bij het bankdrukken. Mijn favoriete variant bankdrukken is de onderhands dumbell bench press.

“font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 18pt;”>Onderhands dumbell press

De onderhandse dumbell press heeft naar mijn mening veel voordelen ten opzichte van de standaard uitvoering. Een van de voordelen is dat je zelfs met een platte bench press de bovenkant van je borstspieren traint. Maar zelf doe ik voornamelijk de incline versie. Dit zorgt ervoor dat de armen en voorarmen dichter bij elkaar komen waardoor je een betere samentrekking van de borstpieren krijgt en de bovenkant van de borstspieren meer wordt meegepakt.

De grootste voordeel waarom ik deze oefening doe is omdat het de schouders in een betere positie brengt. Zelf heb ik problemen met mijn linker schouder waardoor ik met de normale variant van de benchpress al snel last krijg van me linker schouder ondanks dat ik me zo goed mogelijk aan de techniek houdt. Maar door de onderhandse dumbell press te doen kan ik me borstspieren trainen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over mijn schouder.

Buikspieren

De buikspieren staan op nummer 2 bij de vrouwen al zou je misschien verwachten dat het de nummer 1 is. Aan de buikspieren kun je vaak zien of iemand fit en in shape is. De core is ontzettend belangrijk in alles wat we in het leven doen. We gebruiken vrijwel bij elke activiteit onze buikspieren. Elke dag 10 minuten je buikspieren hard trainen en je krijgt een mega sterke core. Overigens kun je de buikspieren zo sterk maken als je wilt maar als je voeding niet goed is zullen je buikspieren nooit zichtbaar worden.

Pull up – Buikspieren

Het is natuurlijk belangrijk dat je alle gedeelten van je buikspieren traint. We gaan dus ook geen crunches doen waardoor je last van je rug krijgt maar we gaan hangen aan de pull up bar. Zelf heb ik een pull up bar thuis die je aan de kozijn van je deur kunt hangen. Je kunt met de pull up veel verschillende buikspieroefeningen uitvoeren waardoor je al je spieren van je buik meepakt.

Zelf pak ik altijd een paar buikspieroefeningen uit de onderstaande video met 30 verschillende buikspieroefeningen met de pull-up bar. Je moet voor jezelf even kijken wat haalbaar is qua oefening. Sommige oefeningen voor de buikspieren kunnen in het begin namelijk te zwaar zijn of eisen wat meer ruimte. Ga netzo lang door tot je buikspieren branden tot je geen rotatie of crunch meer kunt maken.

Billen

Mannen niet alleen wij kijken naar de billen van vrouwen. Vrouwen kijken netzo graag naar onze billen. Naast dat  vrouwen goed getrainde billen de meest aantrekkelijke spiergroep vinden, is het ook ontzettend belangrijk voor ons lichaam om optimaal te kunnen functioneren als sporter. Helaas vergeten veel mannen nog te vaak hun billen te trainen omdat ze het meer iets voor vrouwen vinden. Een oefening voor de bilspieren die ik doe is een variatie op de lunge.

Sprint Lunge

We kennen vrijwel allemaal wel de standaard lunge die zich vooral richt op de bovenbenen. Door de lunge iets aan te passen door in een soort van sprint houding te bewegen leg je de focus op de billen. Lunges zijn ook nog eens een natuurlijke atletische beweging wat het extra effectief maakt. Tijdens de sprint lunge ga je constant in een sprintershouding om vervolgens weer op te staan en weer in een sprint houding te gaan. Dit kun je doen met of zonder gewichten. Hieronder vind je een video met de uitvoering van de sprint lunge.

Train je hele lichaam voor het meest aantrekkelijke lichaam

Ik heb je nu de 5 spiergroepen vertelt waar de vrouwen het meest naar kijken en aantrekkelijk vinden bij mannen. Je zult waarschijnlijk al vernomen hebben dat de benen er niet bij zitten. Toch is het belangrijk om je benen te trainen voor een mooi fysiek. Want stel dat je alles traint behalve je benen, dan krijg je een breed bovenlichaam met daaronder twee stokjes. Zodra een vrouw ziet dat je benen niet in verhouding staan tot je bovenlichaam word je grote borstkast en brede schouders meteen een stuk minder aantrekkelijker.

Sterk en gespierd worden

Ben je van plan om serieus met je lichaam bezig te zijn om de sterkste versie van jezelf te worden of wil je de atletische lichaam waar de meeste vrouwen helemaal wild van worden? Sterk en gespierd kan jou daar mee helpen door jou alle informatie te geven dat je nodig hebt om sterk en gespierd te worden.

Het boek is is gemaakt door de mensen van Fit.nl (onder andere bekend van de Fit Methode) met Nick Fennema als het gezicht van de boek. Nick is een powerlift coach en heeft zelf meerdere prijzen gewonnen in de fitnesswereld. Ik kan je verzekeren dat Sterk en Gespierd mits je serieus aan de slag gaat jou dat extratje geeft om jouw droomlichaam te bereiken. Sterk en Gespierd is zo overtuigd van hun product dat je levenslang een niet goed-geld-terug-garantie hebt. Wil je meer informatie over Sterk en Gespierd? Kijk dan op de link hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *