Vind de liefde van je leven. 1 op de 3 mensen vindt een serieuze relatie met..

Parship

 Meld je gratis aan en vind jouw nieuwe liefde

Hoe kom je uit de friendzone + nooit meer in de friendzone komen

friendzone

Dames en heren, vandaag wil ik het met jullie hebben over de friendzone. Ik zal dit in 3 stappen verdelen:

  • Wat zijn de signalen van gefriendzoned zijn?
  • Hoe kom je uit de friendzone?
  • Nooit meer in de friendzone komen

Mannen komen over het algemeen vaker in de friendzone terecht dan vrouwen, maar dat wil niet zeggen dat het vrouwen overkomt.

Bijna iedereen van ons maakt het wel een keertje mee. Je bent al een tijdje verliefd op een vriendin of vriend van je, maar het blijft maar bij een knuffel terwijl je eigenlijk meer wil.

En dan komt het moment dat hij of zij zegt je bent als een broer/zus voor me, of ik vind onze vriendschap zo fijn dat ik dit nooit zou willen opgeven voor een relatie.

Hiermee zeggen ze, ik vind je een leuke jongen of meid, maar ik voel me gewoon niet seksueel tot je aangetrokken.

Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt horen.

Het is soms lastig om te accepteren dat de ander niet meer wil. Want je zult denken van hoe is het mogelijk dat hij of zij niets met mij wil?

Helaas kun je er helemaal niets aan doen, de situatie is nou eenmaal zo dat hij of zij zich niet tot je aangetrokken voelt. Hoe eerder je dit accepteert hoe sneller je weer door kunt gaan.

Weet je niet zeker of je in de friendzone zit? Dan weet je het wel na deze signalen.

Inhoudsopgave

10 signalen dat jij in de friendzone zit

Als je twijfelt of je in de friendzone zit, dan zou je het goed kunnen herkennen aan deze 10 signalen. Herken jij meerdere signalen? Reken er dan maar op dat je in de friendzone zit.

Je crush praat over dates met anderen

Zodra je crush alleen maar praat over dates en vooral huidige dates dan zit je in de friendzone. Je crush ziet je als een goede vriend(in) en vrienden praten nou eenmaal graag over dates die ze gehad hebben of komen.

Het kan dus best zijn dat hij of zij met je wilt afspreken, maar puur om de verhalen te vertellen die jij eigenlijk niet wil aanhoren. Maar hij of zij weet natuurlijk niet beter dan dat jij hem of haar ook als een goede vriend(in) beschouwt.

Als je crush de hele tijd over andere personen praat, dan is het duidelijk dat hij of zij zich niet tot jou aangetrokken voelt.

Jullie zijn dronken of aangeschoten maar nog steeds geen signaal

Als met elkaar uitgaat maar er is nog steeds geen seksuele spanning, dan is de kans aanwezig dat je in de friendzone zit. Als je crush dronken of aangeschoten is, komt de waarheid sneller naar boven en zal hij of zij wat losser zijn.

Mocht er dan nog geen sprake zijn van flirten? Dan zit je hoogstwaarschijnlijk in de friendzone. Overigens is dit geen goede reden om je crush dronken te voeren.

Geen fysiek contact 

Als je als man en vrouw elkaar leuk vindt, dan is het fijn om te flirten en elkaar aan te raken. Als je vriend of vriendin een film met jou kan kijken zonder dat er echt sprake is van fysiek contact dan is dit een signaal dat je in de friendzone zit.

Wellicht zal je vriend of vriendin je een knuffel of een kus op je wang geven, maar dat is het en meer zal het ook niet worden.

Als jullie elkaar beide leuk zouden vinden dan zou je de spanning bij elkaar wel voelen.

Je bent als een broer of zus voor me

Dit heb ik eigenlijk al verteld maar het hoort alsnog in dit rijtje. Dit is denk ik het duidelijkste signaal dat je in de friendzone zit.

Als hij of zij weleens aan jou verteld heeft dat je als een broer of zus voor ze bent of ze stellen je voor als hun broer of zus. Dan betekent het dat ze heel erg veel van je houden, maar je niet als een seksuele partner zien.

Hij of zij geeft enorm veel om jou maar niet op de manier zoals jij zou willen. Jullie band zal hecht zijn, wat het nog moeilijker zal maken om toe te geven dat je eigenlijk meer wil.

Je crush probeert een date voor je te regelen

Vrienden vinden het fantastisch om dates te regelen voor hun vrienden. Als jouw crush een date probeert te regelen voor jou, dan is het overduidelijk dat jouw crush jou niet wil.

Je crush bedoeld het goed want hij of zij ziet jou als een vriend en wil dat je gelukkig bent. Je crush weet alleen niet dat hij of zij zelf degene is waar jij mee op date wil en gelukkig wilt zijn.

Gebruik dit als een moment om je crush op date te vragen, het heeft wat moed nodig maar wat voor ergs kan er gebeuren? Het ergste wat er kan gebeuren is dat je crush nee zegt. Maar je gevoelens zijn nou wel geuit.

Hij of zij spant zicht niet echt in voor jou

Als je met elkaar afspreekt, maar je crush steekt geen aandacht aan zijn of haar uiterlijk dan zit je waarschijnlijk in de friendzone.

Als je iemand leuk vindt, wil je namelijk de beste versie van jezelf laten zien. Als je crush met jou afspreekt terwijl hij of zij een joggingbroek aan heeft of het huis vol met afwas heeft staan. Dan betekent het dat hij of zij zich comfortabel voelt bij jou.

Comfortabel zijn met iemand is natuurlijk goed en fijn, maar als het zover gaat dat je crush in jou bijzijn er slonzig bij loopt, dan kan het ze niet veel schelen of je hem of haar nou aantrekkelijk vindt of niet.

Je doet alles voor hem of haar en hebt altijd een luisterend oor

Dit is vooral gericht op de mannen, maar ook voor vrouwen kan dit natuurlijk gelden. Maar als je echt alles voor je crush doet zoals de was doen, je crush met de auto ergens naar toe brengt of praat over zijn of haar problemen met andere vrouwen of mannen. Dan zit je in de friendzone.

Je crush vindt je waarschijnlijk de allerbeste vriend of vriendin die hij of zij zich maar kan wensen, maar dat is het dan ook. Door alles voor je crush te doen krijg je hem of haar niet in bed.

Natuurlijk is het goed om je crush te helpen en dit kan jou ook zeer zeker aantrekkelijker maken voor je crush. Alleen zodra je echt alles voor je crush doet en een soort van slaaf wordt omdat je hem of haar zo leuk vindt, dan ben je goed op weg om in de friendzone te komen als je er al niet bent.

Je bent one of the guys

Misschien vindt je het als vrouw wel leuker om bij mannen te zijn dan bij vrouwen. Dit is opzich vrij normaal en ook helemaal niets mis mee.

Maar zodra mannen jou bij de achternaam noemen en je crush doet het ook, dan zit je hoogstwaarschijnlijk in de friendzone. Ze zien je namelijk als one of the guys.

Het kan geweldig zijn om one of the guys te zijn, maar als één van de guys een crush van jou is wordt het een lastig verhaal en is het helemaal niet zo leuk.

Zeg gewoon dat je het niet leuk vindt om bij je achternaam genoemd te worden, en vertel hoe de situatie zit. Hij heeft waarschijnlijk nooit door gehad dat jij iets voor hem voelt.

Hoe je voorkomt om in deze situatie terecht te komen, lees je later in dit artikel!

Je crush neemt iemand mee

Als je jouw crush uitnodigt om bij je langs te komen en ze neemt een vriend of vriendin mee dan zit je in de friendzone.

Als jouw crush jou leuk zou vinden dan wou hij of zij wel quality time met jou alleen. Vrouwen hebben snel door of een man hun leuk vindt.

Omdat ze jou als man geen pijn wil doen nodigt ze iemand uit om te voorkomen dat er een ongemakkelijke situatie ontstaat.

Doe dit overigens niet vrouwen, als je weet dat een man jou 100 procent leuk vindt. Begin er dan over te praten met hem en nodig niet iemand uit om een eventuele ongemakkelijke situatie te vermijden.

Je bedoeld het waarschijnlijk goed, maar het zal hem alleen maar meer pijn doen want hij heeft het echt wel door.

Ze kleedt zich aan en uit voor jouw neus

Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren jouw crush die zich voor jouw neus uitkleedt. De realiteit is dat het heel erg anders kan zijn, als ze zich uitkleedt op een niet zo sexy manier zit je waarschijnlijk in de friendzone.

Hiermee zegt ze eigenlijk dat het haar niet zoveel scheelt hoe jij over haar lichaam denkt. Want ze denkt er toch niet aan om seks met jou te hebben.

Normaal gesproken zijn vrouwen zeer onzeker en kritisch over hun lichaam, en zullen hun lichaam verder aan niemand tonen, vooral niet aan hun eigen crush.


via GIPHY

Hoe kom je uit de friendzone? (mannen)

Zit jij in de friendzone bij een meisje waar je gek op bent? Dan nog heb je een kans om haar te veroveren. Om dit voor elkaar te krijgen moet je eerst weten waarom je bent terecht gekomen in de friendzone om vervolgens eruit te komen.

In de friendzone komen is niet erg, het kan zelfs goed zijn

Laat ik als eerst zeggen dat het helemaal niet zo erg hoeft te zijn om in de friendzone te zitten. Het is namelijk goed om vrouwen als vrienden te hebben. Op deze manier zul je vrouwen beter leren kennen, begrijpen en je zult waarschijnlijk vriendinnen van je vriendin ontmoeten.

Waarom wil ze vrienden met je zijn?

Het is goed om te weten waarom vrouwen vrienden met jou willen blijven. Zodra je haar een goed gevoel geeft, altijd advies geeft, betaalt voor het eten en drinken, helpt met haar problemen en je geeft haar complimentjes, wil ze je alleen nog als beste vriend.

Maar waarom dan?Je laat zien dat je haar leuk vindt, je geeft haar aandacht en dat voelt duidelijk goed voor haar. Je zou denken dat je het dan goed doet.

Maar denk eens na ze heeft waarschijnlijk van tijd tot tijd problemen en ruzie met andere mannen of zelfs met haar vriend.

Maar jij bent er altijd voor haar en zal altijd goed voor haar zorgen. Dit wil ze absoluut niet kwijtraken en daarom wil ze gewoon vrienden met je blijven. Want ze is bang dat het zal veranderen als er wat meer dan alleen vriendschap tussen jullie ontstaat.

Als ze opzoek is naar een relatie of seks zal ze dat niet met jou gaan doen, omdat ze jullie relatie niet wil verpesten. Eigenlijk ziet ze jou als één van haar vriendinnen.

Dus je moet hier zelf wat aan veranderen.

Maak van haar een gewone vriendin

Het is tijd om het patroon wat te gaan veranderen misschien zal dit tegen je gevoel in gaan maar uiteindelijk zal het voor je gaan werken.

Als ze je bijvoorbeeld belt omdat ze een probleem heeft met iets, neem je wel op en praat je even met haar over het probleem, maar al snel zeg dat je het druk hebt en even geen tijd hebt om met haar te spreken en zeg je dat het beter is om even op een ander tijdstip met elkaar te bellen en je hangt op.

Je laat hiermee zien dat zij niet het enige in je leven is en dat ze gewoon één van je vrienden is. Als je haar tegenkomt of met elkaar afspreekt ga je haar behandelen als een gewone vriend.

Je groet haar, je geeft haar een knuffel en je geeft haar even wat aandacht. Maar als je een andere dame ziet of een vriend van je komt met iets aanzetten dan kun je gewoon gaan kijken en daarop reageren want je bent tenslotte gewoon vrienden van elkaar.

Je kunt gerust wat zeggen over die sexy dames die je zag voorbijkomen of praten over dates die je gehad hebt. Ze zal dit gaan opnemen in haar hoofd.

Zeg tegen haar dat je naar die andere dames gaat om een praatje te maken. Op deze manier kom je weg uit de zone waarin zij denkt dat ze jou altijd kan hebben wanneer ze maar wil.

Zodra je eruit stapt gaan bij haar alle alarmbellen rinkelen en komt ze tot de conclusie dat ze er harder voor moet werken.

De verandering van een gewone vriendin naar je vriendin

Vanaf nu zal ze misschien sexy kleding dragen in jou bijzijn, ze vraagt of het er sexy uit ziet, of haar kont er goed uit komt of ze bukt expres even.

Elke manier gebruikt ze zodat jij naar haar zult kijken op een seksuele manier. En ze kan het ook gebruiken om jou jaloers te maken. Het is belangrijk dat je hier niet op ingaat.

Nou is het tijd dat je een situatie creëert dat jullie met elkaar zijn. Het is belangrijk dat je nou fysiek contact met haar krijgt door het op een speelse manier te doen, je kunt bijvoorbeeld zeggen dat ze er zo lief en schattig uitziet en je geeft haar een kus op de wang.

Of je geeft haar een klein duwtje om haar een beetje te plagen. Zo bouw je de spanning een beetje op en kun je haar ook aanraken met een seksueel tintje.

En dan komt het moment dat jullie tegenover elkaar staan, diep in de ogen kijken en beide de seksuele spanning voelen. Je geeft haar heel snel een kusje en zegt dit moeten we niet doen dit is fout!

Dit is raar want we zijn al zolang vrienden van elkaar en dan kus je haar opnieuw. Op deze manier wordt het speels en heb je het helemaal omgekeerd, en zal zij juist zeggen dat het oké is om intiem met elkaar te zijn.

Mocht dit allemaal niet helpen, dan heb jij je best gedaan maar dan zal het waarschijnlijk niets gaan worden en moet je het accepteren en loslaten.

Maar dit betekent niet dat andere vrouwen jou ook niet aantrekkelijk vinden. Er zullen namelijk genoeg vrouwen zijn die wel een hapje van jou willen.

Lees eens dit artikel: Hoe je moet flirten met vrouwen zonder dat je overkomt als een engerd.

Nooit meer in de friendzone komen als man

Mannen zijn van nature de jagers wij moeten vrouwen versieren en veroveren. Lukt het niet maar blijft het bij vrienden dan is het ook goed, en kun je vriendinnen van haar ontmoeten en vrouwen beter leren kennen.

Maar over het algemeen wil je geen vrienden zijn met vrouwen, je hebt namelijk al genoeg vrienden. Het is dus niet zo wenselijk om in de friendzone te komen.

Daarom is het goed op gelijk straight to the point te zijn en de vrouw die je aanspreekt duidelijk maakt dat je hier niet bent om met haar te praten als toekomstige vrienden. Heeft ze geen interesse? Dan kun je haar in dit geval beter verliezen dan te vriend houden.

Maar hoe zorg je er nou voor dat ze jou als een seksueel wezen gaat zien waar ze seks mee wil of verliefd op kan worden?

Dit leer je allemaal bij de conversatie koning, hierin wordt je uitgelegd doormiddel van real life video’s hoe je stap voor stap vrouwen kunt versieren en het bed in kunt krijgen of verliefd op jou kunt laten worden.

Zodra je het onder de knie krijgt zul jij genoeg zelfvertrouwen hebben in één op één gesprekken met leuke vrouwen. Dus wil je een echte conversatie koning worden? Klik dan op de link hieronder.

Hoe kom je uit de friendzone? (vrouwen)

Vrouwen komen minder snel in de friendzone dan mannen en als ze erin komen hebben ze meer kans om eruit te komen.

Mannen hebben over het algemeen niet zoveel behoefte aan een vriendin die altijd voor hem klaar staat als hij ergens mee zit of wat dan ook zoals dat bij vrouwen zelf wel het geval is.

Als je aantrekkelijk bent als vrouw zijnde heb je een man al snel om, mannen zijn nou eenmaal jagers van nature.

Toch kan het gebeuren dat je in de friendzone terecht komt ook al vindt de man in kwestie jou aantrekkelijk.

Alleen op één of andere manier ziet hij jou niet meer op een seksuele manier. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je uit de friendzone komt?

Laat zien dat je een seksueel wezen bent

Als een man niets seksueel in jou ziet dan is het lastig om intiem met hem te worden. We zijn eigenlijk allemaal seksobjecten als je er bij nadenkt. Een man is heel erg visueel ingesteld. Hij moet zien dat je een seksueel wezen bent.

Vraag hem wie die knappe vriend van hem is

Je zegt bijvoorbeeld je vriend Dennis is wel heel erg leuk en knap, kun je er niet voor zorgen dat wij een afspraak kunnen krijgen?

Nou hoef je niet echt af te spreken met zijn vriend, maar hiermee zorg je ervoor dat het in je crush zijn gedachten zit.

Hij zal namelijk niet vergeten wat je over zijn vriend Dennis hebt gezegd, dat hij zo knap en schattig is.

Hij zal zich afvragen waarom jij wel met zijn vriend wil afspreken maar niet met hem. Mannen hebben nou eenmaal een groot ego over het algemeen.

Als jouw crush jou ook maar een klein beetje aantrekkelijk vindt, kun je dit gaan gebruiken en kan er ineens veel gebeuren. Maak hem gewoon jaloers.

Zeg dat hij niet je type is

Vindt een manier om te zeggen dat hij niet jouw type is. Is hij smal? Zeg dan dat je op gespierde mannen valt. Is hij juist gespierd? Dan zeg je juist dat je op wat minder gespierde mannen valt.

Eigenlijk zeg je als het ware het omgekeerde van wat hij is. Hij zal nu voelen dat hij jou niet kan krijgen, en mannen willen iets wat ze eigenlijk niet kunnen krijgen.

Praat over seks 

Praat met hem over seks, vertel een aantal dingen wat je met andere jongens hebt gedaan. Ik snap dat het heel erg persoonlijk is maar het werkt. Doe dit ook alleen als jij je er comfortabel bij voelt.

Praat op een visuele manier hoe je bent in bed en wat je doet in bed, teveel in details hoeft ook niet maar zo krijgt hij er een beeld bij.

Zo gaat hij jou zien als een seksuele vrouw en zal zijn gedachten alle kanten opgaan. Hij zal denken aan alles wat je gedaan hebt bij andere mannen.

Het is eigenlijk heel simpel om als vrouw uit de friendzone te komen als hij jou ook maar een klein beetje aantrekkelijk vindt.

  • Maak hem jaloers door te zeggen dat je zijn vriend of welke jongen dan ook zo leuk en knap vindt
  • Mannen willen iets hebben wat ze niet kunnen krijgen, Zeg dat hij niet je type is.
  • Praat met hem over seks en dan niet direct over wat je met hem zou doen, maar wat je met andere jongens hebt gedaan.

Nooit meer in de friendzone komen als vrouw

Als vrouw is het makkelijker om uit de friendzone te blijven, mannen zien vrouwen over het algemeen als prooien. Als hij je maar iets van aantrekkelijk vindt dat zit je wel goed. Toch is het goed om je aan een aantal dingen te houden.

Gedraag je niet als één van de mannen

Als je een man leuk vindt gedraag je dan niet als één van de mannen in zijn vriendengroep. Laat dus geen boeren of ga niet luidruchtig mee praten in zijn bijzijn. Ja, als je het doet vinden hij en zijn vrienden het waarschijnlijk wel tof en cool, maar aantrekkelijk vinden ze het niet.

Ga flirten met hem

Flirten begint met oogcontact. Laat een spannende lach aan hem zien, zoals je weet mannen zijn visueel ingesteld, laat hem iets zien waardoor hij interesse in je krijgt.

Zodra hij je in de gaten heeft loop je naar hem toe en stel je je voor. Geef hem een compliment over zijn uiterlijk of zeg dat hij lekker ruikt, als dat natuurlijk ook echt zo is.

Op deze manier zal het gesprek lekker loslopen. Lach vervolgens om zijn grappen ook al zijn ze helemaal niet zo leuk, mannen vinden dit geweldig. Als je iemand leuk vindt zul je al snel lachen om zijn grappen hoe goed of slecht ze ook zijn.

Vervolgens kun je ook iets gemeens zeggen zoals je ziet er heel erg leuk uit, maar die schoenen die kunnen echt niet. Zo geeft hij meer waarde aan wat je zegt en ziet hij dat je duidelijk een eigen mening hebt.

Raak hem aan

Zonder aanraking gaat er niets gebeuren. Zorg er dus voor dat je hem aanraakt. Er is namelijk niets wat meer aantrekkingskracht opwekt dan aanrakingen.

Dit is ook het grote verschil tussen vriendschap en liefde. Bij een vriendschap geef je elkaar hoogstens een knuffel met misschien nog een kus op de wang maar thats it.

Als je geen vriendschap wil maar je wilt meer van hem, zorg dan voor een fysieke (seksuele) aantrekkingskracht.

  • Streel hem bijvoorbeeld op zijn handen.
  • leg je hand op zijn borst als je moet lachen om een grap van hem.
  • Vraag hem wat hij van je parfum vindt, en leg je hand op zijn rug.
  • Fluister iets in zijn oor, de ademhaling van jou zal hem opwinden vooral als je het een seksueel tintje geeft en je lichtjes met je lippen zijn oren aanraakt.

Blijf niet om hem heen hangen 

Maak het je crush niet te makkelijk. Misschien wil je alles voor hem doen en altijd beschikbaar zijn en zo snel mogelijk reageren op zijn berichtjes. Maar doe dit niet!

Hierdoor kan hij je eigenlijk niet missen, en wordt de kans dat hij inziet en beseft hoe leuk je eigenlijk wel niet bent klein. Als je alleen maar bij hem wil zijn zal hij je al snel in de friendzone gaan drukken, doe dit dus niet.

Verliezen is beter dan vrienden worden

Stel dat je alles hebt geprobeerd, maar hij vindt je gewoon niet aantrekkelijk. Dit is natuurlijk heel erg kut op zijn grof gezegd. Val dan niet in de trap om dan maar vrienden met hem te worden omdat je dan bij hem kan blijven of hem kan zien.

Want op deze manier zal je altijd aan hem blijven vasthouden en ontneem je jezelf de kans op liefde van andere mannen die jou wel aantrekkelijk vinden.

Het leven is veel tekort om in de friendzone te blijven hangen en ergens de hoop te hebben dat hij je toch nog leuk gaat vinden.

Het is in dit geval beter hem te verliezen en het contact met elkaar te verbreken, dit zal voor jou uiteindelijk veel beter zijn ook al zal het in eerste instantie tegen je natuur in gaan.

Het zal pijnlijk worden als je erachter komt dat hij je niet echt ziet zitten en je afwijst, maar je weet wel waar je aan toe bent, zodat je verder kunt gaan in je leven. Want anders zou je alleen maar ongelukkig worden.

Er zullen genoeg mannen zijn die maar al te graag meer dan vriendschap met jou zouden willen hebben.

Wat als je verlegen en onzeker bent?

Op papier is het allemaal heel erg simpel en het kan ook simpel zijn om te gaan flirten met een man en hem aan te raken. Maar als je verlegen bent of onzeker bent over jezelf dan kan het al snel een drempel te hoog zijn.

Om meer vertrouwen te krijgen in jezelf is het goed om te gaan sporten, hierdoor zal je lichaam er beter gaan uit zien waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt, en het is ook nog eens gezond. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je op je voeding let.

Draag ook kleding waar je je goed in voelt, zodra je je goed voelt in je lichaam draag dan kleding wat voor 40 procent bloot is je mag best laten zien wat je hebt als vrouw.

Als het vooral een mentale kwestie is, en het onzeker zijn of verlegen zijn zit je echt in de weg? Dan raad ik je de cursus blijvend zelfvertrouwen aan. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je weer zelfvertrouwen krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *