Gespierd Worden Op Latere Leeftijd | (5 TIPS) om een Gespierde God te worden op elke leeftijd!

gespierd worden op latere leeftijd

Naarmate je ouder wordt merk je ineens dat alles je moeilijker afgaat dan toen je nog een jonge god was. Je spiermassa en kracht neemt af en je komt tot het besef dat je iets aan je lichaam moet doen zodat je weer een beetje op het niveau komt zoals jaren geleden. Maar is het dan al niet te laat? En kun je nog wel gespierd worden op latere leeftijd?

Ja, op elke leeftijd kun je gespierder worden. Natuurlijk wordt het naarmate je ouder wordt wel lastiger, vooral als je de 70 passeert zal je spiermassa duidelijk afnemen.

Maar op je 40e of 50e kun je nog steeds een Gespierde god worden en een fantastisch lichaam hebben waar menig man of vrouw van in de 20 jaloers op is.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je er uitziet als een afgetrainde Griekse super God? Gespierd worden op latere leeftijd is geen probleem meer met deze 5 tips!

Inhoudsopgave

Train alle spiergroepen van je lichaam 

Het is misschien zo simpel en logisch. Maar toch worden vaak bepaalde spiergroepen ondergeschoven in het trainingsprogramma. En dat is fout want om een mooi gespierd lichaam te trainen moet je alle spiergroepen van je lichaam trainen. Het gaat namelijk allemaal om symmetrie oftewel Aesthetics.

Het lijkt namelijk niet als je een hele grote borstkas, maar hele kleine schouders hebt. Genetisch gezien heeft iedereen 2 of 3 lichaamsgedeeltes die sterker zijn dan de anderen.

Je kunt van nature al een sterke borst hebben maar zwakke schouders. Het is dan belangrijk dat je wat extra aandacht geeft aan je schouders. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke week 1 dag eruit pakt om alleen maar je schouders te trainen.

Zodra je gaat trainen merk je vanzelf wel wat jouw sterke en zwakke lichaamsdelen zijn. Zodra je dit weet leg je wat meer focus op je zwakkere lichaamsdelen zonder de andere lichaamsdelen te vergeten.

Op deze manier zorg je ervoor dat je de verhoudingen van je lichaamsdelen helemaal symmetrisch zijn en jij een gespierde god wordt.

Gezonder en beter eten 

80% procent van hoe wij mensen eruit zien komt door hoe we eten. Het is makkelijk om een uur lang te sporten en je spieren te laten branden. Maar het lastige gedeelte is eten. Ieder mens is anders en moet dus ook anders gaan eten. Dit heeft te maken met de levensstijl en de bouw van je lichaam.

Hardgainers zijn mannen die een snelle verbranding hebben. Dit is super voor vetverlies, maar zodra je aan spiermassa wil aankomen, wordt het een ander verhaal. Je moet dan al snel veel meer eten dan de meeste mensen zouden moeten eten om aan spiermassa aan te komen.

Als je niet al je calorieën uit voeding kunt halen omdat het gewoon teveel is, kun je een hardgainer supplement gebruiken. Dit zijn shakes met veel calorieën wat makkelijk is als je even niet alles uit je voeding kunt halen. Maar is het voor jouw mogelijk om alles uit voeding te halen doe dat dan gewoon.

Heb je geen idee hoe je een eigen schema moet maken wat betreft voeding en fitness maar wil je er serieus mee aan de slag? Neem dan eens een kijkje bij de Fit Methode. De Fit Methode is ontwikkeld door de mensen van www.fit.nl.

Op deze manier willen ze mensen helpen met afvallen, spiermassa opbouwen of om gezonder en fitter door het leven te gaan.

Het is een complete methode waarin je allerlei schema’s krijgt wat betreft voeding en fitness. En je krijgt onder andere een fysiek boek met 300 bladzijden met allerlei informatie over wat je precies moet weten over een gezonde levensstijl.

Ook leer je hoe jezelf je persoonlijke schema’s moet maken zodat je uiteindelijk genoeg kennis hebt om het zelf te doen. Wil je weten wat de Fit Methode verder nog te bieden heeft voor jou? Klik dan op de link hieronder!

Cardio

Als je echt afgetraind en lean wilt zijn zodat je spieren eruit knallen dan hoort cardio er wat mij betreft bij. Zelf gebruik ik geen fatburners, naar mijn mening is het troep of het werkt gewoon niet bij mij. Voor jou kan het misschien wel werken. Wat ik vooral doe is een circuit training of insanity max 30.

In beide work-outs moet je veel oefeningen achter elkaar uitvoeren waardoor je uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld en je vet zal verbanden als een malle. Daarbij komt dat het maar een half uurtje duurt. Overigens worden je spieren ook flink op de proef gesteld.

Cardio verbetert ook je cardiovasculairesysteem waardoor het zuurstof beter wordt opgenomen in je lichaam en je betere prestaties kan leveren.

Rust nemen op 

Rusten is belangrijk voor het herstel van je spieren. Vooral als je al wat ouder bent is het zeer belangrijk om voldoende rust te nemen. Als je ouder bent herstellen je spieren namelijk minder snel van een work-out.

Tijdens je nachtrust heeft je lichaam volledig de tijd om te herstellen. Hierbij is het ook belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor het herstel van je spieren.

Wees constant

Je kunt gespierd worden op latere leeftijd! Hierbij is het belangrijk om elke week goed voor je lichaam te zorgen. Ook als je jong bent moet je constant zijn om gespierd te worden en te blijven. Maar vooral als je ouder wordt, is het belangrijk dat je constant blijft en goed voor je lichaam zorgt.

Hoe eerder je ermee begint des te meer profijt je ervan hebt op nog latere leeftijd dan dat je op dit moment bent. Als je nu 40 of 50 jaar bent en totaal uit vorm, dan is het echt nog niet te laat. Als je vanaf nu hard gaat trainen en gezond gaat leven en het vol zal houden dan kun je nog steeds een Grieks gespierde god worden.

Verwacht niet dat je binnen een week veel resultaten zult boeken zelfs als je jong bent ben je misschien wel een jaar tot jaren bezig om je doel te halen. Ga dus niet een week of maand dit doen en dan weer dat. Het gaat allemaal om constantheid. Als je je daaraan vast houdt zul je 100 procent je doel halen en een gespierde god worden hoe oud je ook bent.

One Comment on “Gespierd Worden Op Latere Leeftijd | (5 TIPS) om een Gespierde God te worden op elke leeftijd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *