Hoe krijg je een sixpack? Redenen waarom jij je sixpack niet kunt zien

hoe krijg je een sixpack

Het nieuwe jaar is weer begonnen en je wil het nieuwe jaar goed beginnen. Je wilt je beter voelen en er beter uitzien dan je ooit gedaan hebt. Eén van de dingen wat je graag wilt is een sixpack. Maar hoe krijg je een sixpack? Voor veel mensen is het krijgen van een sixpack een grote opgave. Maar het grappige is dat iedereen een sixpack heeft, alleen kun je het niet bij iedereen zien.

In dit artikel geef ik 5 redenen waarom je sixpack op dit moment niet zichtbaar is.

Inhoudsopgave

Teveel vet

De nummer 1 reden waarom je sixpack niet te zien is komt door het teveel aan vet over de buikspieren. Je kunt alle buikspieroefeningen die er bestaan doen en je buikspieren zo hard trainen en sterk maken als mogelijk is. Maar als er een flinke laag vet over je buikspieren zit zal je het nooit kunnen zien. Er wordt niets voor niets gezegd dat je een sixpack in de keuken kweekt.

Plaatselijk vet verbranden

Nog steeds wordt er vaak gedacht dat je plaatselijk kunt vet verbranden maar dit is fout. Niet jij maar je lichaam bepaald waar het vet verbrand wordt. Eindeloos buikspier oefeningen doen heeft dan ook geen zin. Het is zelfs zo dat een buikspieroefening veel minder effectief is dan een squat oefening.

Squatten kost namelijk veel meer energie voor je lichaam waardoor je veel meer vet zult verbranden dan met een buikspieroefening. Buikspieroefeningen moet je natuurlijk wel in schema laten om je core te versterken.

Geen suikers en bewerkt voedsel

Wat ik al zei in de eerste regel een sixpack wordt in de keuken gemaakt. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je alle suikers en bewerkte producten uit je voeding laat. Zodra je dit doet zul je merken naarmate de tijd vordert je sixpack tevoorschijn komt. Het betekent natuurlijk niet dat je nooit meer frisdrank of fastfood mag drinken en eten. Doe het alleen niet te vaak.

Alleen maar hardlopen

Allereerst wil ik zeggen dat er niets mis is met hardlopen. Zelf heb ik het jaren gedaan en het helpt zeker weten mee in het krijgen van een sixpack. Toch is hardlopen niet de meeste effectieve manier om een sixpack te krijgen.

Ga in plaats van hardlopen een High Intensity Interval Training volgen. High Intensity Interval Training is een snelle en effectieve workout waarbij je razend snel allerlei oefeningen achter elkaar moet uitvoeren. Het zijn korte maar intensieve workouts. Je uithoudingsvermogen krijgt een enorme boost met deze manier van trainen. Maar ook je spieren worden sterker.

Uit onderzoek is gebleken dat High Intensity Interval Training tot wel 50% effectiever lichaamsvet verbrandt als lage intensiteit cardio. Maar ook na de workout zal je nog steeds vet verbranden. Dit in tegenstelling tot hardlopen waarbij het vet verbranden stopt zodra je klaar bent.

Krachttraining is ook een effectievere methode om vet te verbranden. Tijdens zware compound oefeningen zoals squatten, deadliften en bankdrukken verbrandt je enorm veel calorieën. En net als met High Intensity Interval Training zul je ook na het trainen nog steeds vet verbranden.

Je doet niet genoeg

Een sixpack komt niet vanzelf je moet er wel wat voor doen. Je moet het echt graag willen!

Ga er niet vanuit dat je binnen 2 weken zichtbare buikspieren hebt door iets gezonder te eten en iets meer te bewegen. Kom ook niet met excuses van ik heb geen tijd of ik heb slechte genen.

Een sixpack is mogelijk voor iedereen. Het gaat allemaal om discipline en wilskracht. Eet gezond en laat alle ongezonde tussendoortjes achterwege.

Probeer minimaal 3 keer per week keihard te trainen. Het hoeft maar een half uurtje te kosten, als je maar alles geeft in dat half uurtje. En heb vooral geduld dan komt je sixpack vanzelf tevoorschijn.

Sixpack met de Fit Methode

Ik heb je nu een aantal redenen gegeven waarom je nog geen sixpack hebt. Om een sixpack te krijgen is het belangrijk dat je een gestructureerd plan hebt. Het belangrijkste voor een sixpack is goede voeding, maar ook sporten en je mentale gesteldheid is belangrijk.

Heb je moeite om dit zelf voor elkaar te krijgen? Dan is Fit Methode iets voor jou!

Fit Methode is een complete methode met alles op het gebied van voeding en sport. Fit Methode zal jou helpen een goed plan te maken om jouw sixpack zichtbaar te maken. Als je vandaag nog bestelt kun je morgen al aan de slag om een sixpack te kweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *