Hoe weet je of iemand liegt? 10 manieren waarop je weet dat iemand liegt

hoe weet je of iemand liegt

Iedereen liegt weleens over iets, dat zit nou eenmaal in ons. Soms is het voor eigen bestwil of wil je iemand geen pijn doen. Maar over het algemeen is het zeer kwalijk om te liegen. Maar hoe weet je of iemand liegt?

Er zijn bepaalde manieren waaraan je kunt zien of iemand liegt. Maar helaas is het niet altijd te zien. Sommige mensen zijn nou eenmaal super goed in liegen. Maar de meeste mensen kunnen niet liegen op de lange termijn zonder door te mand te vallen, als je bepaalde manieren van liegen weet.

Daarom geef ik je 10 manieren hoe je kunt zien of weten of iemand aan het liegen is!

Inhoudsopgave

Het verhaal klopt niet

Soms hoor je verhalen van mensen dat zo raar, ongeloofwaardig of onrealistisch in elkaar zit. Dat je vrijwel zeker weet dat het gelogen is. Het beste wat je kunt doen om zeker te weten of diegene liegt is, om specifieke vragen te stellen over het verhaal.

Gaat de persoon in kwestie vervolgens stotteren en weet hij of zij er niet geen normaal antwoord op te geven? Dan weet je dat hij of zij aan het liegen.

Echt waar, geloof me, ik ben niet aan het liegen 

Als iemand overdreven vaak zegt dat je haar of hem moet geloven en absoluut niet aan het liegen is dan is het vaak een sein dat er wel degelijk gelogen wordt.

Als iemand ontzettend boos wordt als je hem of haar voor leugenaar uit maakt

Als je zegt dat iemand liegt en diegene gaat vervolgens als een razende tekeer en zegt dat hij of zij helemaal niet liegt dan is het waarschijnlijk wel zo. Al moet ik zeggen dat het niet altijd zo is. Sommige mensen reageren op deze manier als ze het gevoel krijgen dat ze voor iets worden beschuldigd wat totaal niet waar is. Wat enig sinds te begrijpen valt.

Ze likken hun lippen

Als je aan het liegen bent krijg je stress, wordt je nerveus en wordt je mond droog. Daarom gaan mensen al snel likken aan hun lippen. Heb je vermoedens dat iemand liegt en hij of zij likt aan de lippen dan gaat het lieg alarm af!

Oogcontact

Aan de ogen en het contact wat we met de ogen maken kunnen we enorm veel zien. Ook of iemand liegt of niet. Als je vermoedens hebt dat iemand liegt over iets, en hij of zij kijkt steeds weg of kijkt jou juist diep in de ogen aan. Dan is het een teken dat er gelogen wordt.

Aan eigen kleding zitten

We zitten allemaal wel aan ons eigen kleding als het bijvoorbeeld even niet goed zit. Maar als iemand wel heel erg veel aan zijn kleding zit dan is het een teken van liegen.

Als je vraag herhaalt wordt

Als je een vraag stelt bijvoorbeeld, heb je mijn jeans gestolen? En je vraag wordt herhaalt door diegene aan wie je het vraagt. Dan is de kans aanwezig dat je inderdaad gelijkt hebt en je jeans is gestolen door hem of haar.

Lachen met de mond maar niet met de ogen

Een lach is zeer complex we gebruiken ontzettend veel spieren in ons gezicht om te lachen. Als we echt lachen dan zullen alle spieren in je gezicht gebruikt worden. Maar als iemand alleen lacht met de mond en jou een compliment geeft over je jurkje dat er zo mooi uit ziet. Dan weet je dat diegene liegt en het jurkje helemaal niet zo mooi vindt.

Steeds aan eigen gezicht zitten

Als iemand onrustig aan zijn gezicht, neus, oren, mond of keel zit.

Je wordt ontweken

Als iemand je de hele tijd ontwijkt of weg draait in jou bij zijn. Dan heeft deze persoon iets te verbergen voor jou.

Natuurlijk gebeurt dit niet in elke situatie en is het natuurlijk niet altijd 100 procent zeker dat iemand ook liegt. Maar aan lichaamshouding en gedrag kun je over het algemeen een zeer goede indruk krijgen of iemand liegt.

Heb je zelf nog een aantal tips waarin je kunt zien of iemand aan het liegen is? Zet het dan onder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *