Keratosis Pilaris behandelen met Paula’s choice en Eucerin (+ Resultaat)

keratosis pilaris

Steeds meer zie ik dat mensen opzoek zijn naar een oplossing om van de huidafwijking Keratosis Pilaris af te komen.

Zelf heb ik al me hele leven een vrij extreme vorm van Keratosis Pilaris.

Keratosis Pilaris komt heel erg veel voor 25% procent van de bevolking in Nederland heeft in meer of mindere mate deze aandoening.

Mijn zusjes en vader hebben net als mij ook de aandoening. Helaas heb ik de meest extreme vorm van Keratosis Pilaris in vergelijking met me zusjes en vader.

Veel mensen weten ook niet dat ze Keratosis Pilaris hebben, er zit namelijk enorm veel verschil in de mate hoe erg het is. Bij de mensen die het minimaal hebben, valt het niet zo op.

Inhoudsopgave

Keratotis Pilaris is niet te genezen 

Vanaf me 14e kwam ik erachter dat er iets was met de huid van mijn bovenarmen wat niet normaal was. Ik zag dat ik allemaal rode bultjes op me bovenarm had en dat het ruw aanvoelde.

Achteraf had ik deze bultjes altijd al maar dan ben je nog te jong om je daar echt druk over te maken. Maar op je 14e kom je natuurlijk in de pubertijd en maak je je wel druk om je uiterlijk.

Vervolgens ben ik naar de dokter geweest, maar die had geen idee wat ik had. De dokter heeft nog een stukje huid weggehaald om te kijken wat het zou kunnen zijn, maar daar kwam niets uit.

Ik wou natuurlijk wel weten wat het was en vooral hoe ik ervan af zou komen. En naar lang zoeken vond ik ineens een foto van iemand zijn bovenarmen wat verdacht veel leek op mijn bovenarmen.

En ja hoor, ik had het gevonden eindelijk wist ik dat ik leidt aan Keratosis Pilaris. Hier was ik blij mee, maar al snel zag ik in een artikel staan dat Keratosis Pilaris niet te genezen is en op dit moment van schrijven nog steeds niet.

Dat was natuurlijk wel flink balen want nu zou ik me hele leven rond moeten lopen met bovenarmen wat lijkt op chicken skin, maar gelukkig zijn er middeltjes tegen Keratosis Pilaris.

Behandeling Keratosis Pilaris

Gelukkig bestaan er wel heel wat middeltjes die de roodheid en ruwheid kunnen verminderen. Zelf heb ik echt van alles geprobeerd, maar helaas werkte vrijwel niets.

Tot ik de producten Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice en Eucerin UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea kocht.

Door deze producten zijn de rode bultjes en vooral de ruwheid van mijn huid een stuk minder geworden.

Overigens wil dit niet betekenen dat dit voor jou ook zal werken. In de loop der jaren heb ik dat wel gemerkt.

Wel kan ik zeggen dat deze 2 producten tegen Keratosis Pilaris voor veel mensen geholpen heeft en bij sommige mensen tot extreem goede resultaten heeft geleidt.

Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion

Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion is een bodylotion met salicylzuur, wat een exfoliërende werking heeft en puistjes zonder pardon aanpakt.

Door dit product te gebruiken heb je minder kans op ontstekingen van de haarzakjes, dit komt namelijk weleens voor bij mensen met Keratosis  Pilaris, zo ook bij mij en dan voornamelijk op mijn bovenbenen.

Verder bevat het antioxidanten en ingrediënten die de huid hydrateren, dit zorgt ervoor dat je huidstructuur beter wordt, en gladder en zachter aanvoelt.

Doordat je huid rustiger wordt zullen de rode bultjes ook minder rood worden of zelfs verdwijnen.

Ben je allergisch voor aspirine? Gebruik dit product dan niet want het bevat salicylzuur.

Deze lotion bevat 2% aan salicylzuur, dit is voornamelijk geschikt voor op je gezicht, maar het wordt ook gebruik voor de armen en benen.

Dit komt omdat je salicylzuur boven de 2% alleen op doktersrecept kunt krijgen en niet zo maar kunt bestellen op internet.

Het is goed mogelijk dat de Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion niet voor jou zal werken, dit heeft dan waarschijnlijk te maken me de ernst van jou Keratosis Pilaris, Het is dan een goed idee om salicylzuur met 10% via de doktersrecept aan te schaffen.

 Eucerin UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea

Veel mensen met Keratosis Pilaris hebben net als ik een ruwe huid op de plekken waar de rode bultjes zich bevinden. Je kunt het bijna vergelijken met schuurpapier, ook kan de huid zeer schilferig zijn.

Eucerin UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea is een lotion wat je huid vooral zacht en glad zal maken. Door dit op je lichaam te smeren blijft je huid tot wel 48 uur soepel en glad.

Veel mensen hebben hier baat bij. Deze lotion is ook zeer geschikt voor mensen die een droge huid of  psoriasis hebben.

Op internet heb ik een aantal reacties gevonden over dit product:

Beste lotion voor croge en geirriteerde huid soms schilferig. Door allergieën huid droog en gekrabd. Lotionzachtjes inmasseren. Trekkerige ruwe huid meteen verdwenen, elastische gevoede soepele gladde huid. 2 flessen aangeschaft, ook 1 voor mijn moeder. Erg fijne lotion.

Eucerin Urea Repair Plus met 10% Urea zorgt na een douche iedere keer weer voor een heerlijk zachte huid, terwijl mijn huid toch erg droog is.. Tussendoor heb ik ook nog wel eens andere bodylotions gebruikt maar nooit met het resultaat van Eucerin Bodylotion. Ook het jeukende gevoel op mijn rug verdwijnt door deze fantastische bodylotion. Daarnaast is de lotion makkelijk aan te brengen.

Sinds ik deze lotion gebruik is mijn huid veel zachter en voel het niet meer aan als schuurpapier. Me huid lijkt nou ook veel rustiger te zijn. Ook hoef je het maar 1 tot 2 dagen per keer aan te brengen. Ik ben blij dat ik nu eindelijk iets heb tegen Keratosis Pilaris.

Mijn resultaten 

Sinds 2 week gebruik ik deze producten en breng ik beide producten één maal per dag aan op een schone huid.

Na 2 weken deze producten gebruikt te hebben ben ik zeer tevreden over het resultaat. Ja, mijn huid is nog steeds rood van de bultjes, maar het ziet er minder agressief uit. Aangezien ik een erge vorm van Keratosis Pilaris heb, heb ik wellicht de salicylzuur van 10% nodig.

Maar ik zal het eerst nog een aantal weken volhouden met de Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice. Wie weet zal het over een maandje flink verbeterd zijn en de roodheid wegtrekken.

De plekken met Keratosis Pilaris voelen sinds het gebruik van deze producten niet meer ruw aan. Me huid is nou glad en soepel. Doordat de bultjes er nog wel zitten voel je het een klein beetje, maar al met al is het een wereld van verschil naar 2 weken gebruik.

Helaas is Keratosis Pilaris niet te genezen zoals ik al eerder melde in me artikel. Je zult dus je hele leven moeten blijven smeren om Keratosis Pilaris te behandelen. Wel is de kans groot dat de ernst van de afwijking met de jaren minder zal worden.

Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion en UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea kopen

Wil jij af van je Keratosis Pilaris of het flink verminderen? Dan kan ik je deze producten zeker aanraden. Het is geen garantie dat het voor jou zal werken. Maar de kans dat het beter zal worden is aanzienlijk.

Heb je Keratosis Pilaris in erge mate? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een salicylzuur van 10% die je bij de apotheek kunt verkrijgen.

Ik heb zelf geen idee hoeveel het kost. Je kunt de Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice altijd proberen, baat het niet dan schaad het niet.

Heb je niet zoveel last van Keratosis Pilaris, maar wil je wel af van die rode bultjes die je hebt? Dan is dit middel wellicht de oplossing voor jouw rode bultjes.

de Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice bevat 210 ml en kost je €30,00. Dit is vrij prijzig, maar je kan er wel een hele tijd mee doen.

Eucerin UreaRepair Plus Body lotion 10% Urea is naar mijn mening een fantastisch product en een musthave voor iedereen met Keratosis Pilaris.

Het zal de roodheid niet wegnemen, maar het zal je huid glad maken en doordat de ruwheid zal verdwijnen, zal de roodheid minder fel zijn.

Eucerin UreaRepair Plus Body lotion 10% Urea 400 ml, heb je al voor €20,00 wat naar mijn mening de prijs zeker waard is.

Ben je klaar om de strijd tegen jouw Keratosis Pilaris aan te gaan? Hieronder vind je de links om de Resist Anti-Aging 2% BHA BodyLotion van Paula’s Choice en Eucerin UreaRepair Plus Body lotion 10% Urea te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *