Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Hoe werkt het Komkommer Dieet (of werkt het niet?)

komkommer dieet

Al eens gehoord van het komkommer dieet? Dat komkommer gezond is weten we allemaal. Komkommer zuivert je lichaam, versnelt je metabolisme en reinigt je ingewanden. Komkommer wordt ook vaak gebruikt door mensen die detoxen.

Het schijnt niet alleen goed voor de binnenkant van je lichaam te zijn. Er zijn namelijk mensen die komkommers gebruiken voor het reinigen van het gezicht en acne.

Maar heeft het komkommer dieet ook een positief effect op je gewicht en gezondheid, of is het vooral een ongezonde crash dieet?

Inhoudsopgave

Wat is een komkommer dieet?

Een komkommer dieet bestaat niet alleen uit komkommer. Alleen komt komkommer veel terug in je maaltijden gedurende dag. Vandaar ook de naam komkommer dieet.

Tijdens een komkommer dieet zal je vaak een komkommersalade eten. Een komkommer shake of komkommer blokjes als snack voor tussendoor.

Naast deze maaltijd mag je ook nog andere voedingsmiddelen eten zoals, gekookte eieren, roggebrood met haring, zalm, avocado en fruit.

Waarom een komkommer dieet?

We weten natuurlijk allemaal wat een komkommer is. Maar hoe is het komkommer dieet nou ontstaan en waarom is de komkommer nou zo effectief om af te vallen?

Komkommer is populair vanwege het hoge vochtgehalte. Komkommers bestaan namelijk voor 95% uit water. Door het hoge vochtgehalte krijg je sneller een vol gevoel als je komkommers eet.

Daarnaast bevat het maar zeer weinig calorieën: per 100 gram komkommer krijg je maar 16 calorieën binnen. Je kunt dus eindeloos komkommers eten. En op deze manier kun je al snel kilo’s afvallen. Door het tekort aan calorieën.

Komkommer dieet is gevaarlijk

In feite is het komkommer dieet een crash dieet. Gezond is het niet. Je eet namelijk maar een beperkt aantal calorieën. Dit is ver beneden het aantal wat je nodig hebt om goed te functioneren in het dagelijks leven.

Je zult merken dat je dat je minder energie hebt en vermoeid bent. Dit komt allemaal door het gebrek aan voedingsstoffen.

Een komkommer dieet is naast dat het ongezond is ook niet vol te houden op de lange termijn. De kans dat je weer terugvalt in je oude patroon is groot.

Mijn mening over het komkommer dieet

Ik sta niet achter het komkommer dieet. Wat mij betreft is het een crash dieet. En waarom zou je jezelf ook beperken in je voeding? Het is namelijk nergens voor nodig.

Het gaat erom dat je een gezonde levensstijl aan houdt. Dit is niet mogelijk met een komkommer dieet.

Je kunt op een veel smaakvolle en gezondere manier afvallen dan dat je met het komkommer dieet zult doen. Bovendien kun je het je hele leven volhouden.

Afvallen met Fitchef Turbo

Wil je met een komkommer dieet beginnen? Lees dan eerst dit nog even. Fitchef Turbo is receptenboek met gezonde recepten dat binnen 15 minuten klaar te maken is.

Het bevat alle voedingsmiddelen die je maar nodig hebt om genoeg energie te hebben. Maar wat vooral belangrijk is dat je ermee afvalt terwijl alle recepten smaakvol zijn.

Fitchef Turbo is naar mijn mening ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om gezond te koken, maar wel de nodige kilo’s willen verliezen zonder dat het eten minder lekker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *