Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Hoe kom je van die Gênante Man Boobs af? (Gynaecomastie)

man boobs

Mannen in dit artikel wil ik het met jullie hebben over iets waar veel mannen last van hebben, namelijk man boobs. Dit is het extra vet rondom je borsten of abnormale groei van de borstweefsel.

Persoonlijk denk ik dat man boobs één van de grootste onzekerheden van mannen is, in welke situatie het ook mag zijn. Maar hoe kom je van je man boobs af? Heb je een operatie nodig of moet je specifieke borst oefeningen uitvoeren om ervan af te komen?

Man boobs oftewel gynaecomastie in dokters taal. Is iets waar veel jonge mannen tegen aanlopen. Om te weten hoe je ervan af kunt komen, is het goed om te weten waar het nou vandaan komt, of sterker gezegd nog steeds vandaan komt.

Inhoudsopgave

Man boobs, vet of gynaecomastie?

Als je last hebt van man boobs, kan het met twee dingen te maken hebben. Je hebt overtollig vet rond je borsten of je hebt last van gynacomastie. Vaak kun je aan de borsten zien of het vet of gynaecomastie is.

Man boobs door gynaecomastie

Gynaecomastie is de ontwikkeling van borstweefsel bij mannen op een abnormale manier. Dit heeft te maken met een onbalans in de hormonen. Oftewel teveel van het vrouwelijke hormoon oestrogeen of te weinig testosteron.

Zolang je hormoon balans in orde is kan er niets misgaan. Maar zodra het vrouwelijke hormoon oestrogeen omhoog schiet kunnen er allerlei rare dingen gebeuren in je lichaam. Zoals het ontstaan van borstknoppen achter de tepels. Dit kan gaan van gezwollen tepels tot het ontwikkelen van borsten waar menig vrouw jaloers op zal zijn.

Is het gevaarlijk? In de meeste gevallen niet. Maar maakt het je onzeker als man? Absoluut!

Gynaecomastie komt het meeste voor bij pubers en steroiden gebruikers

Gynaecomastie bij steroiden gebruikers

Mannen die steroiden gebruiken geven zichzelf meer hormonen dan normaal is. Het resultaat is dat je lichaam helemaal in de war raakt. Je lichaam wil alle hormonen in balans houden, terwijl je met steroiden ervoor zorgt dat het balans volledig verstoort wordt.

Het extra testosteron zorgt voor meer spiermassa, maar één van de nadelen van steroiden is, dat je ook een groot hoeveelheid van het vrouwelijke hormoon oestrogeen binnenkrijgt. De productie van oestrogeen in je lichaam wordt zo groot met als resultaat: Harde borstknoppen achter je tepels of zelfs borsten.

Het goede nieuws is dat je bij eenmalig gebruik van steroiden, je geen zorgen hoeft te maken. De borstknoppen zullen vanzelf weer in krimpen en uiteindelijk verdwijnen.

Maar als je voor een langere tijd aan de steroiden bent, kan je lichaam zich nooit herstellen en dit heeft grote gevolgen. Het borstweefsel wat je ontwikkelt wordt naarmate de tijd vordert hard. De enige manier om nog van je man boobs af te komen is een operatie door het simpel gezegd weg te laten snijden.

Gynacomastie bij pubers

In tegenstelling tot steroiden gebruikers kunnen pubers er helemaal niets aan doen dat ze last hebben van gynacomastie. Zodra we in de pubertijd komen gebeurt er ontzettend veel in ons lichaam. Je lichaam verandert, je stem wordt zwaarder, je krijgt haargroei, maar je kunt ook gynacomastie ontwikkelen.

Het goede nieuws is dat het meestal maar 6 tot 2 jaar blijft en daarna vanzelf weer wegtrekt. Je hoeft hier niets aan te doen. Je moet het gewoon laten gaan en niet teveel over nadenken.

Man boobs gaan niet weg

In sommige gevallen gaan de man boobs niet weg wat je ook probeert. In dit geval kun je het best naar de plastisch chirurg gaan voor een consult. Als je er natuurlijk onzeker over bent.

De plastisch chirurg zal er voor gaan zorgen dat het overtollige borstweefsel verwijdert zal worden. Maar voordat je beslist om onder het mes te gaan, is het wellicht beter om een afval en workout programma te volgen. Want in 9 van de 10 gevallen is het geen gynacomastie, maar puur vet rondom de borsten.

Om zekerheid te hebben is het verstandig om bij de dokter langs te gaan.

Man boobs door overtollig vet

Als je man boobs hangen als een soort van theezakjes, heb je waarschijnlijk te maken met overtollig vet. Het kan overigens best zijn dat je verder geen overgewicht hebt. Het kan zelfs zijn dat je gespierd bent en toch nog overtollig vet rondom de borsten hebt.

Jouw lichaam beslist zelf waar het overtollige vet terecht komt, maar je lichaam beslist ook waar het vet als eerst verbrand wordt.

Vaak slaan mensen vet rond de buikstreek op en pas daarna komen andere plekken van het lichaam aan de beurt. Vet wat als eerst wordt opgeslagen verdwijnt pas als laatste wanneer je op dieet bent.

Vandaar dat het voor veel mensen lastig is om een buikje weg te krijgen. Dit komt omdat het vet zich als eerst nestelt rond de buikstreek en als laatst weer verdwijnt.

Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn het kan ook zijn dat het vet als eerst wordt opgeslagen bij de borststreek. Dit maakt het lastiger om het vet rond je borststreek weer weg te krijgen.

In dit geval is het belangrijk dat je gezond eet en een goed workout plan volgt. Door gezond te gaan eten verlaag je je vetpercentage. En door je borstspieren te gaan trainen zorg je ervoor dat je borst beter ontwikkelt en groter wordt. Dit zorgt ervoor dat alles beter in balans raakt.

Ben je al flink aan het sporten en heb je al flink wat spiermassa aangemaakt maar kom je niet af van het overtollige vet rond je borststreek omdat je voeding waarschijnlijk niet helemaal in orde is? Dan is Fitchef Turbo wellicht iets voor jou.

Fitchef Turbo kan jou helpen om elke dag gezonde maaltijden te koken die binnen 15 minuten klaar zijn. In het boek staan maar liefst 85 recepten met een weekplan en allerlei tips. Als je je houdt aan deze maaltijden en niet stiekem wat ongezonde tussendoortjes eet en goed sport. Dan zullen de man boobs vanzelf verdwijnen.

Kan het hebben van Man boobs gevaarlijk zijn?

In de meeste gevallen is het zeer onschuldig. Zoals hier boven staat komt het vaak voor bij pubers en mannen die steroiden gebruiken. Maar soms ontstaat gynacomastie door minder onschuldige dingen. Gynacomastie kan ook ontstaan door:

  • Borstkanker
  • Een bijwerking van bepaalde medicijnen
  • Een reactie op stofwisselingsveranderingen bij een lever- of nierziekte
  • Een verandering in de productie van hormonen (te geringe productie door de zaadbal of bij stress)
  • hormoonproducerende gezwellen aan de zaadballen of de luchtwegen

Daarom is het verstandig om naar de dokter te gaan zodat je meer zekerheid hebt.

Man boobs verbergen

Als man wil je natuurlijk geen man boobs, maar als je ze hebt zit je er wel mooi mee. Maar er zijn een aantal manieren om je man boobs te verbergen. Draag een strakke tank-top of onder-shirt onder je normale kleding.

Zorg ervoor dat de tank-top of onder-shirt straks is, heel strak. Ga bij wijze van spreken 2 maten smaller dan je normale maat. Het strakke zorgt er namelijk voor dat de borsten samengedrukt worden waardoor de borsten veel minder zichtbaar worden.

Helaas kun je er in veel gevallen niets aan doen dat je man boobs hebt. In de pubertijd is het vervelend om last van man boobs te hebben. Maar uiteindelijk zal je ervan afkomen. Heb je last van overgewicht? Dan weet je wat je te doen staat en dat is afvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *