Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Metabolisme dieet – 10 kilo afvallen in een maand realistisch?

metabolisme dieet

Al eens gehoord van het metabolisme dieet? Het is heel populair onder Hollywoordsterren. Je kunt er binnen een maand 10 kilo mee afvallen, volgens de voedingsdeskundige die het boek ‘Metabolisme dieet – slanker in 28 dagen’ schreef. Maar werkt het? Of is het te mooi om waar te zijn?

Inhoudsopgave

Wat is het metabolisme dieet?

De bekende voedingsdeskundige Haylie Pomroy bracht in 2013 het boek ‘Snel Metabolisme Dieet’ (The Fast Metabolism Diet) uit. Daarin deed ze uit de doeken waarom een snel metabolisme belangrijk is om gewicht te verliezen. En nu komt ze met een nieuw boek ‘Het metabolisme dieet – slanker in 28 dagen’. Ze belooft dat je met dit dieet maar liefst 10 kilo kunt afvallen in 28 dagen. En dat ook nog op een gezonde manier.

Mensen met een snel metabolisme (stofwisseling) kunnen vaak veel eten zonder aan te komen. Hun verbrandingsproces is sneller. Dat is genetisch bepaald. Toch kun je zelf een aantal dingen doen om je metabolisme te versnellen, bijvoorbeeld door een speciaal dieet: het metabolisme dieet.

Hoe werkt het metabolisme dieet

Het metabolismedieet volg je vier weken. Iedere week is opgedeeld in drie fasen. Bij iedere fase verander je je eetpatroon. Je eet vijf keer per dag, op vaste tijden. Als je na vier weken niet tevreden bent met het gewichtsverlies, dan mag je het dieet met nog een paar weken verlengen.

Fase 1: koolhydraatrijk voedsel

Iedere week begin je met fase 1. Deze fase duurt twee dagen en het accent ligt op koolhydraatrijk voedsel. Je mag voedingsmiddelen als aardappelen, brood, pasta, rijst en fruit eten, maar geen vetten. Om te voorkomen dat je spieren zwakker worden, mag je beperkt eiwitten eten.

Als je graag sport dan is deze fase geschikt voor het beoefenen van een uithoudingssport. Door het koolhydraatrijke eten heb je genoeg energie voor een duurloop of een lange fietstocht.

Fase 2: eiwitrijke voeding

Ook fase 2 duurt twee dagen. De koolhydraten die je in fase 1 mocht eten, zijn in deze fase niet meer toegestaan. Deze maken plaats voor eiwitrijke voeding. Net als in fase 1 zijn vetten ‘verboden’. Magere melk, yoghurt en kwark, kipfilet en vis zijn goede opties.

Sporters kunnen in deze fase het best krachttraining doen. Door het eiwitrijke voedsel kunnen je spieren goed herstellen van de inspanningen. In deze fase kun je beter geen uithoudingssport doen.

Fase 3: alles mag (nou ja, bijna alles)

Deze fase neemt drie dagen in beslag. En wordt ook wel gezien als de leukste fase van het metabolisme dieet. Je mag namelijk alles weer eten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Hoewel alles…het moeten natuurlijk wel gezonde en magere gerechten zijn.

Fruit en groente

In iedere fase van het metabolisme dieet mag je groente en fruit eten. Groente bevat natuurlijk relatief weinig calorieën, maar vult wel. Zo heb je het gevoel hebt dat je er weer even tegenaan kan. Bovendien zitten groente en fruit boordevol vitamines, mineralen, sporenelement en antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het volgen van het metabolisme dieet gezond blijft

De voor- en nadelen van het metabolisme dieet

Zoals elk dieet, heeft ook dit dieet een paar voor- en nadelen. Welke? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

Je mag relatief veel eten, in tegenstelling tot de meeste andere diëten, zoals het crashdieet.

Je hoeft geen calorieën te tellen.

Je eet gezonde dingen.

De nadelen

Het kan ingewikkeld zijn om iedere fase andere voedingsmiddelen te eten. Je moet je verdiepen in het dieet om het te snappen. Uit eten gaan is lastig in fase 1 en 2, omdat je veel voedsel niet mag eten.

Blijf slank en gezond

Diëten zijn vaak gericht op zo snel mogelijk gewicht verliezen, zonder aandacht voor je gezondheid. Je valt af, maar ontwikkelt geen gezonde levensstijl. Dat is zonde voor de lange termijn.

Haylie Pomroy wil dat je ook na het dieet voordeel hebt van haar boek ‘Het metabolisme dieet – slanker in 28 dagen’. Dat je dingen leert die je kunt blijven toepassen op je eetgewoonten. Na het volgen van het metabolisme dieet, merk je mede dankzij de recepten uit het boek dat gezonde en verse voeding veel lekkerder is dan bewerkt voedsel.

Bewerkt voedsel

Bewerkt voedsel (voedsel uit een verpakking) is een belangrijke oorzaak van aankomen. In bewerkt voedsel zitten vaak (te veel) suikers, geraffineerde koolhydraten en geharde vetten. En dan hebben we het nog niet eens over kleurstoffen, smaakversterkers, E-nummers en conserveringsmiddelen.

Al deze stoffen verstoren onze hormoonhuishouding. Daardoor kun je je slecht voelen of aankomen. Maak na het volgen van het metabolisme dieet er een gewoonte van om je eten vers te bereiden. Je wordt gezonder en blijft makkelijker op gewicht.

Meningen over het metabolisme dieet

Deskundigen over het dieet

Zoals bij elk dieet zijn er mensen die positief zijn over het metabolisme dieet en mensen die negatief zijn. Verrassend is dat de bekende Amerikaanse Dr. Oz zeer positief is, net als veel andere bekende voedingsdeskundigen. Toch zijn er ook veel aanmerkingen op het dieet. Je moet behoorlijk rekening houden met wat je wel en niet mag eten. Veel mensen vinden het lastig om het dieet te volgen vanwege de beperkingen in de verschillende fases.

Mijn mening over het dieet

Ik denk dat dit dieet tot resultaten kan leiden. Maar ik betwijfel of je 10 kilo afvalt in 28 dagen. Veel mensen hebben het dieet met succes afgerond. Toch ben ik geen voorstander. Het is beter om alle voedingstoffen binnen te krijgen dan om bepaalde stoffen te vermijden. Dit doe je bij het metabolisme dieet wel.

Verder heeft het ook veel beperkingen, je moet constant rekening houden met wat je wel en niet mag eten. Dat kan vervelend zijn als je naar een feestje of restaurant gaat. Je leert tijdens het metabolisme dieet ook niet echt hoe je een gezonde levensstijl kunt ontwikkelen. De kans bestaat dat je uiteindelijk weer belandt in een eetpatroon waarbij je aankomt.

Val af met de Afslank Receptenbijbel

Zie je het metabolisme dieet niet zitten? Dat is niet zo gek, want het heeft veel beperkingen waardoor het lastig is om vol te houden op de lange termijn.

Laatst ontdekte ik een boek waar ik helemaal enthousiast van werd: de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. Je leert hoe je op een gezonde manier 1 tot wel 1,5 kilo kunt afvallen per week. Maar ook hoe je een gezonde levensstijl creëert, zodat je kunt blijven genieten van eten.

Probeer het zelf

Het mooie is dat je de Afslank Receptenbijbel 30 dagen kunt proberen! Niet tevreden? Geen probleem! Stuur het boek binnen 30 dagen retour en je krijgt je geld weer terug. Klik voor meer informatie over de Afslank Receptenbijbel op de onderstaande link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *