Vind de liefde van je leven. 1 op de 3 mensen vindt een serieuze relatie met..

Parship

 Meld je gratis aan en vind jouw nieuwe liefde

Moet een man betalen op de eerste date, wat vind jij ?

moet een man betalen op de eerste date

Moet een man betalen op de eerste date? Het lijkt een simpele vraag, maar het antwoord daarop is niet zo simpel.

Deze vraag werd aan 20,000 mensen gesteld. Het blijkt dat 10% procent vindt dat mannen altijd moeten betalen op de eerste date!

Ook 10% procent van de mensen vindt dat het altijd 50-50 hoort te zijn.

En dan heb je nog 80% van de mensen die er tussen in zitten. Al deze mensen waren niet helemaal zeker over wat het moet zijn, ze zeiden dat het vooral aan de situatie ligt.

Nou is het niet fijn om te twijfelen, dus wil ik je 3 regels meegeven zo dat jij kunt beslissen of je moet betalen op een eerste date of voor de 50-50 moet gaan.

Inhoudsopgave

Meer dan 80% procent van de mannen betaalt op de eerste date

Meer dan 80% procent van de mannen betaalt op de eerste date en daar zijn een aantal redenen voor.

Veel mannen willen overkomen als een gentleman. Voor veel mannen voelt het ook als iets wat ze verplicht zijn te doen, waarschijnlijk heeft dat met de opvoeding te maken.

Sommige mannen voelen zich ook schuldig als een vrouw een gedeelte van de date moet betalen.

Vrouwen gebruiken het als een signaal of een man geïnteresseerd is in haar

Wat heel erg interessant is, dat vrouwen het vaak als een signaal zien of een man geïnteresseerd is in haar of juist niet.

Een vrouw vertelde me dat ze bepaalde regels heeft wat betreft het betalen op de eerste date:

 • Als ik een date heb maar zeker weet dat ik hem nooit weer hoef te zien en gelijk weg wil dan betaal ik de date.
 • Als ik me date wel leuk vind maar verder niet weer hoef te zien betaal ik de helft.
 • Maar als ik me date heel erg leuk vind en ik hem graag nog eens wil zien, dan laat ik hem betalen voor de date en ben ik bereid om de tweede date te betalen.

3 regels tijdens het daten 

Mannen moeten bereid zijn om alles te betalen

Een man moet altijd bereid zijn om alles te betalen op de eerste date. Vooral als de man de vrouw uitnodigt voor een date, wat in vele gevallen zo is.

Het is gewoon een feit dat veel vrouwen het fijn vinden als een man alles betaalt op de eerste date, ze vinden het namelijk galant en lief.

Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen op deze regel, er zijn ook genoeg vrouwen die voor de 50/50 willen gaan of ze je nou leuk of niet leuk vinden. De tijden veranderen namelijk, vrouwen zijn zelfstandig en dat willen ze laten zien ook.

Persoonlijk vind ik dat een man altijd bereid moet zijn om alles te betalen op de eerste date.

Als jij iemand uitnodigt voor een date dan betaal je ook 

Dit vind ik persoonlijk een goede regel. Het gebeurt namelijk ook weleens dat vrouwen, mannen uitnodigen voor een date.

Maar in de meeste gevallen en dan gaan we terug naar regel nummer 1, en dat is dat de mannen in de meeste gevallen vrouwen uitnodigen voor een date.

Maar ik vind dit een leuke regel omdat het je de rechtvaardiging geeft als een vrouw zegt, ik wil 50-50 gaan.

Wat je dan bijvoorbeeld kunt zeggen is, wat als jij nou het dessert voor je rekening neemt, want ik heb je uitgenodigd.

Ik vind dit een super goede regel omdat je laat zien dat je respect hebt voor het individu. Je stelt de tijd met je date op prijs, en je laat zien dat je nog steeds geïnteresseerd bent.

Mocht je helaas toch niet zo geïnteresseerd zijn in je date en hij of zij wil splitten, dan kun je dat gewoon doen. De kans dat je elkaar nog ziet is toch niet zo groot.

Maar of je nou vrouw of man bent, als je de persoon bent die de ander uitnodigt voor een date, dan moet je bereid zijn om alles te betalen.

Hou het speels

Stel dat je date erop staat dat ze voor de 50-50 weg wil gaan, en je bent geïnteresseerd in haar. Dan moet je begrijpen dat dit een gebied is waarin je een compromis moet stellen.

Dit kun je op een speelse manier doen, je kunt plezier maken. Je kunt bijvoorbeeld de rekening betalen als zij even niet oplet.

Je kunt zeggen ik vind de tijd dat wij met elkaar spenderen zo leuk. Laten we nog eventjes doorgaan. Wat nou als jij de drankjes aan de bar betaalt, dan neem ik het etentje voor me rekening.

Dit werkt vaak heel erg goed, vrouwen zijn opzoek naar een man met humor, het geeft een teken van intelligentie. Vrouwen houden ervan als een man speels is. Je laat zien dat ze plezier kan hebben met jou.

humor date

Veel gestelde vragen over daten

Ik heb voor de date betaald, waar heb ik nu recht op?

Nou ik zal je vertellen dat je nergens recht op hebt. Kom op laten we eerlijk zijn als je deze vraag stelt hebben we eigenlijk een probleem.

Je hebt simpel gezegd betaald voor de date. Je hebt betaald voor de maaltijd, drankjes of wat het dan ook is, maar meer ook niet.

Je hebt een leuke tijd met je date, maar omdat je betaald hebt voor de date wil het niet zeggen je er iets voor terug zult krijgen, zoals een kus of wat dan ook!

Wat als ik weinig geld heb?

Ik kan het niet veroorloven om naar een super goede restaurant te gaan.

Om dit probleem te voorkomen is het slim om een plan te maken om zeker te weten wat je date zal kosten.

Een date hoeft helemaal niet duur te zijn, het kan zelfs zonder geld. Vraag haar om ergens te dansen, te wandelen, een koffie te drinken of een drankje te doen samen.

Je hoeft niet veel geld uit te geven om een leuke tijd met je date te hebben.

Om eerlijk te zijn vind ik wandelen ook een veel betere optie voor een date dan naar een restaurant gaan. En niet omdat wandelen gratis is, maar tijdens het wandelen ben je veel meer in de gelegenheid om fysiek contact met elkaar te hebben, en het is gewoon een stuk laagdrempeliger.

Want stel dat de klik er toch niet is en je zit in een restaurant met elkaar. Dan zit je daar een uur tot 2 uur tegenover elkaar in een restaurant, wat zal dat ongemakkelijk zijn.

Mijn tip is hou het simpel, het gaat er uiteindelijk om dat je quality time met elkaar hebt.

Moet ik altijd geld bij me dragen tijdens een date?

Ja, heb genoeg geld bij je om te betalen voor de date. Waarschijnlijk heb je genoeg geld op je rekening staan om te betalen met je bankpas, maar de kans bestaat dat het niet werkt of je gaat naar een plek waar je niet kunt pinnen.

Het zou gewoon lullig zijn als je daar staat zonder geld met je date. Je wilt natuurlijk laten zien dat de persoon met wie je bent belangrijk genoeg voor je is om voor te betalen.

Veel vrouwen verwachten nou eenmaal dat de man betaald. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg geld bij je hebt tijdens de eerste date.

Bekijk ook eens dit onderzoek -> https://www.gratisdatingtips.nl/wie-…t-eerste-date/

We zijn op de vijfde date maar ze betaalt nooit 

Als je deze vraag aan jezelf stelt dan heb je er waarschijnlijk problemen mee dat ze nog niets betaald heeft.

Ze is het wellicht niet voor jou of je moet er met haar over praten. Alles wat ik vertel in dit artikel is voor de eerste date, tweede date, derde date, en vierde date! Als ze op de vijfde date nog steeds niet betaald heeft, wordt het wellicht tijd om erover te praten.

De meeste vrouwen zijn wel bereid om te betalen. Mocht ze toch niet willen betalen, dan weet je genoeg en ga je verder zonder haar.

Lees ook eens 10 fouten die vrouwen maken op de eerste date!

Iedereen denkt en is uiteindelijk verschillend

Geen mens is hetzelfde dus denken we ook over allerlei onderwerpen anders. Ik heb een aantal stellingen van vrouwen opgezocht op het internet, wat zij er eigenlijk van vinden.

 • Datingcoach: Moderne mannen moeten old school zijn, dus betalen.
 • Journaliste: Als je iemand uitnodigt voor een date dan betaal je ook.
 • Seksblogger: Welke situatie het ook is altijd 50-50.
 • Stand-up comedian: Mannen verdienen 20% procent meer dan vrouwen, dus mannen betalen. Ze bedoeld het met humor, maar ergens heeft ze een punt mannen verdienen over het algemeen meer. Dit is langzaam aan wel aan het veranderen wat overigens ook terecht is.
 • Model: Je moet als man betalen om indruk te maken op een vrouw. Persoonlijk hou ik niet zo van deze mindset.
 • De zeer slimme vrouw: Probeer een vrouw nooit te kopen. Als je date met een zeer intelligente, geleerde vrouw met een diploma van een master opleiding. Dan is 50-50 wellicht de beste optie.
 • Atleet: Ze wil dat een man een gebaar maakt. Ze wil een gentleman zien.
 • Feminist: Het maakt niet uit wie er betaald.
 • Pornoster: Ze dringt aan dat een man all the way moet gaan.

Laat hieronder in de reacties zien of je dit een leuk artikel vindt, ben je het eens of oneens met mijn standpunten?

One Comment on “Moet een man betalen op de eerste date, wat vind jij ?”

 1. Ik bedoelde niet betalen voor het eerste dating -afspraakje (bv .samen uit eten gaan) maar voor de eerste dating-mail : zij datet en ik antwoord .Moet ik voor dat antwoord dan eerst betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *