Muscle Meat review: De online supermarkt voor sporters!

muscle meat

Als je op dit artikel bent terecht gekomen, dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een online supermarkt zoals Muscle Meat, met allerlei voedingsmiddelen om jouw doel als sporter te bereiken.

Voeding is ontzettend belangrijk voor een sporter als je goede resultaten wilt bereiken.

Zonder goede voeding kun je trainen wat je wilt, maar resultaten zullen achterblijven.

Hoe ideaal is het dan om een online supermarkt te hebben die gericht is op voeding voor sporters!

Zelf ben ik sinds februari van dit jaar klant bij Muscle Meat, en nog steeds ben ik een tevreden klant van Muscle Meat.

Daarom wil ik jou als sporter ook graag kennis laten maken met Muscle Meat, wie weet is het ook wel wat voor jou als sporter!

Inhoudsopgave

Wie zijn de mensen achter Muscle meat, en hoe is het ontstaan?

Muscle Meat is in 2013 opgericht door de broers Olivier en Rein Richters, en diens vrouw Yvette Richters.

Olivier Richters is de bedenker van Muscle Meat. Tijdens zijn studie jaren wou Olivier medicijnen studeren, maar naar 2 keer uitgeloot te worden gaf hij de brui eraan, en gaf hij de hoop om huisarts te worden op.

Nou een carrière als huisarts niet meer mogelijk was, ging Olivier nadenken over diverse andere opties.

Hij kon ervoor gaan om de grootste bodybuilder ter wereld te worden, om vervolgens filmacteur te worden.

Olivier heeft namelijk een lengte van maar liefst 2,18 meter en is zeer gespierd.

Hij kon een baan gaan zoeken met zijn studie Master Business Informatics, dat hij had namelijk behaald voordat hij medicijnen wou studeren.

Hij kon kiezen om alles op zijn bedrijf Muscle Meat te gooien, of hij kon ervoor kiezen om een carrière in de WWE als showworstelaar te beginnen.

Uiteindelijk heeft Olivier in 2013 besloten om alles op Muscle Meat te zetten.

In het begin leverde Muscle Meat alles vanuit het huis van Olivier op een kleine webshop, de klanten die kwamen bleven terugkomen. Het was dus duidelijk dat het concept aansloeg.

Rein de broer van Olivier en zijn vrouw Yvette hadden beide een goede baan, maar toen het concept van Muscle Meat bleek aan te slaan, hebben Rein en Yvette besloten om hun baan op te geven, om zich samen met Olivier volledig te focussen op Muscle Meat.

Overigens heeft Olivier nog steeds de ambitie om acteur te worden.

Wat is Muscle Meat?

Muscle Meat is een online supermarkt dat allerlei kant-en-klare, maar verse diepvries producten als, vlees, groenten, vis, aardappelen, rijst en supplementen in het assortiment heeft.

Vlees versturen met de post was echt iets nieuws sinds het begin van Muscle Meat!

Muscle Meat is begonnen met 4 diepvries producten, maar inmiddels heeft Muscle Meat al meer dan 250 producten in de webshop.

Inmiddels bevindt het bedrijf zich al lang niet meer thuis bij Olivier, maar hebben ze een pand die eigenlijk alweer te klein is, een luxe probleem dus.

Het bedrijf maakt zeer weinig reclame. De klanten tevredenheid is zo enorm groot, dat het van mond op mond gaat.

Dit is de beste vorm van reclame wat je maar kunt hebben. Inmiddels werkt Desiree de vriendin van Olivier ook in het bedrijf.

Voor wie is Muscle Meat?

Voeding is ontzettend belangrijk voor sporters om goede prestaties te kunnen leveren.

Als sporter moet je vaak veel eten, daardoor zit er erg veel tijd in het maken van eten. Met Muscle Meat is dit verleden tijd.

Alle producten zijn kant-en-klaar en hoeven alleen maar opgewarmd te worden in de magnetron of koekenpan. Op deze manier zul je veel tijd besparen.

Het is dus ook zeer geschikt voor mensen die niet zo zeer sporten, maar door andere drukke bezigheden weinig tijd hebben. Maar toch gezond willen eten.

Wat is de kwaliteit van de producten? 

Dan nu de kwaliteit van de producten, dat is natuurlijk super belangrijk.

Als allereerst de macronutriënten van de producten van Muscle Meat, zijn veel beter dan de producten uit de supermarkt. De producten bevatten meer goede vetten en meer eiwitten.

De producten zijn 100 % procent echt. Er zitten bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen in de producten, omdat het vlees en de andere producten bij bereiding gelijk ingevroren worden in de juiste hoeveelheden.

Op deze manier blijven de producten wel een jaar goed zonder conserveringsmiddelen toe te voegen.

Ik weet natuurlijk niet hoe elk product van Muscle Meat smaakt. Maar over de producten die ik altijd bij Muscle Meat bestel ben ik zeer tevreden.

De kip is echt heerlijk mals. Op dit moment heb ik kip reepjes met kruiden thuis liggen. Het zit verpakt in 5 pakjes van 200 gram. Verder heb ik ook vaak Toscaanse, Shoarma en Thaise kip van Muscle Meat.

Stuk voor stuk zijn ze lekker. Het maakt niet uit of je het vlees opwarmt in de magnetron of koekenpan. Let wel op dat je het vlees niet te lang in de magnetron laat staan of bakt.

Hierdoor kunnen de sappen namelijk verloren gaan, waardoor de smaak minder wordt en het vlees droger wordt en dat zou zonde en onnodig zijn.

Naast het vlees heb ik ook nog groente, fruit en havermeel van Muscle Meat.

Voedingsschema Muscle Meat

Als serieuze sporter wil je maximaal resultaat behalen uit je trainingen. Daarom is het belangrijk om een voedingsschema te hebben.

Bij Muscle Meat kun je een eigen persoonlijke voedingsschema laten maken door bodybuilder Anthony Oosterlaag.

Het mooie van deze voedingsschema’s is dat de producten van Muscle Meat erin worden verwerkt als je dat wilt natuurlijk.

Zelf heb ik dit ook gedaan en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Hieronder kun je het schema bekijken.

Naast dit schema krijg je ook nog informatie van Anthony Oosterlaag wat betreft het voedingsschema en eventuele wijzigingen in je voedingsschema.

Wat gebeurt er na een bestelling?

Nadat je een bestelling hebt geplaatst worden de producten die je besteld hebt, geplaatst in een isolatie zak dat luchtdicht wordt afgesloten. In de isolatie zak zit droog ijs, droog ijs is min 80 graden.

Dat zorgt ervoor dat het vlees naar min 40 graden gaat, waardoor de producten 100 procent gegarandeerd bevroren bij de klant geleverd wordt.

Je maakt de isolatie zak thuis open en stopt alle producten in je eigen vriezer. Ik kan je al vast vertellen dat je handen ijskoud zullen worden.

Wat is de prijs van de producten van Muscle Meat?

De prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed. Het vlees heeft de kwaliteit van een slagerij, maar de prijs van een supermarkt.

Voor een kilo kip dat al klaar en gekruid is betaal je 8,50 bij Muscle Meat. Bij ons in de supermarkt betaal je volgens mij 7 0f 8 euro voor een 1 kilo kipfilet dat niet gekruid en nog rauw is. Daarnaast is de smaak en voedingswaarde van het vlees van Muscle Meat veel beter.

Ik heb werkelijk niets negatiefs te melden over Muscle Meat, en daarom ben ik ook al meer dan een half jaar vaste klant.

Het enige is dat de website misschien wat overzichtelijker kan worden, maar dat is een punt dat te verwaarlozen is.

Als jij serieus bezig wilt zijn met sporten, maar weinig tijd hebt of geen zin hebt om het eten zelf te maken? Dan kan ik je Muscle Meat zeker aanraden.

Ook voor de mensen die niet sporten, maar wel gezond willen eten zonder er teveel mee bezig te zijn, is dit zeer geschikt.

Hieronder op de link kun je naar de webshop van Muscle Meat om de producten te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *