Vind de liefde van je leven. 1 op de 3 mensen vindt een serieuze relatie met..

Parship

 Meld je gratis aan en vind jouw nieuwe liefde

Onzekerheid in relatie | Hoe ga je om met onzekerheden in je relatie (10 TIPS)

onzekerheid in relatie

Onzekerheden, we hebben er allemaal mee te maken. Of het nou gaat om iets fysieks zoals je lengte, gewicht, slechte huid (mijn onzekerheid geweest) of onzekerheden vanuit een financieel aspect. Je kunt misschien geen mooie kleding kopen of je kunt je huis niet inrichten omdat er geen geld voor is en voelt je daar onzeker over. Maar misschien wel het naarste wat betreft onzekerheden is onzekerheid in een relatie!

Daarom geef ik je in dit artikel 10 tips om onzekerheden binnen je relatie te overwinnen.

Inhoudsopgave

Vergelijk je relatie niet met je vorige relatie

Vergelijk je relatie niet met je vorige relatie. Omdat jouw ex vriend of ex vriendin is vreemdgegaan wil niet zeggen dat je nieuwe vriend of vriendin ook vreemd zal gaan. Het is niet de bedoeling dat je nieuwe partner gaat boeten voor de fouten van je ex.

Het mooie van een nieuwe relatie is dat je begint aan een nieuw avontuur met iemand anders. Je nieuwe partner is anders dus is de relatie ook anders.

Verwar verbeelding niet met de werkelijkheid

Zodra we onzeker worden gaan we de meeste rare dingen in ons hoofd halen over de meest kleine dingen. Bijvoorbeeld je vriend of vriendin stuurt je al een half uur geen bericht dus hij of zij zal wel vreemdgaan.

Je word heel erg achterdochtig en van de meest kleine dingen raak je helemaal in paniek.

De beste manier om dit te overwinnen is om open te zijn en te communiceren met je partner. Maar je moet wel communiceren met elkaar als alles goed gaat. Niet als jullie ruzie hebben want dan zal het verkeerd aflopen, je zult dan raar over komen en het zal een turn off zijn voor je partner.

Laat je gedachten geen spelletjes met je spelen. Communiceer met je partner. Je moet erop vertrouwen dat als je partner iets te zeggen heeft dat hij of zij dat ook zal doen.

Stel niet steeds vragen 

Als je een vraagt stelt of alles wel goed gaat en je partner zegt dat het goed gaat. Maar 5 minuten later vraag je weer of alles echt wel goed gaat? Dan gaat je partner zich aan je ergeren waardoor je alleen maar onzeker wordt.

Als je vraagt of het wel goed gaat en je partner zegt dat het goed gaat. Vertrouw er dan op dat het ook goed gaat. Het bespaart je veel gedoe en onzekerheid.

Duidelijkheid

Met onduidelijkheid krijg je onzekerheid. Wees duidelijk naar elkaar toe in een relatie en zeg waar het op staat. Zodat je partner weet waar het aan toe is. Zonder onzeker te worden over bepaalde dingen binnen de relatie.

Bevestiging 

Vrouwen die onzeker zijn in een relatie hebben vaak bevestiging nodig van hun man. Ze willen bijvoorbeeld horen dat hij van haar houdt terwijl hij het al meerdere malen heeft gezegd. Dit komt op den duur heel zeurderig over. Het is een soort van angst om hem kwijt te raken aan een ander. Besef in dit geval dat hij bij jou is en dat daar een goede reden voor is, namelijk omdat hij van je houdt.

Geef elkaar ruimte

Het is belangrijk dat je elkaar ruimte geeft binnen een relatie. Bedenk eens dat je relatie een plant is. Zodra je een plant hebt ga je het poten en verzorgen. Je geeft je plant water, licht en ruimte om te groeien. Maar als je steeds over je plant heen staat met de hoop dat het gaat groeien zal er juist het tegenovergestelde gebeuren.

En zo is dat ook met relaties. Als je constant maar op elkaars lippen staat en elkaar niet alleen laat gaan dan heb je een grote kans op problemen en onzekerheden in je relatie.

Het is belangrijk om je eigen dingen in je leven te hebben zoals je werk, vrienden, hobby’s of wat dan ook. Omdat je in een relatie zit betekent niet dat je alles samen moet doen. Je bent beide een individu dat bij elkaar gekomen is. En niet gefuseerd om alles samen te doen. De beste relaties zijn met mensen die naast hun relatie ook nog een eigen leven leiden.

Het gaat niet altijd over rozen 

Het gaat niet altijd over rozen in relaties. Zelfs in de beste relaties gaat het niet altijd goed. In het begin van je relatie is alles geweldig, je voelt je super en er kan niets misgaan.

Verliefdheid is misschien wel het lekkerste gevoel wat er is, maar helaas blijft het niet zo. Er komen pieken en dalen in je relatie dat is gewoon zo.

Maar als het even niet zo lekker gaat betekent het niet dat je het moet opgeven. Blijf denken aan de positieve dingen. Doe gewoon de dingen waar je van houdt en het zal vanzelf weer goed gaan tussen jullie, als jullie voor elkaar bestemd zijn.

Ga niet in elkaars mobiel kijken

Ga niet in je partners mobiel kijken, facebook account kijken of email account. Zodra je op het punt komt dat je vanwege je onzekerheid in je partner zijn mobiel gaat kijken is het vertrouwen eigenlijk volledig kwijt. Als je goed genoeg kijkt zal er altijd wel iets te lezen zijn waardoor je nog onzekerder wordt terwijl het wellicht heel onschuldig is en je het eigenlijk verkeerd opvat.

Maar wat doe je dan? Hou je het voor je met als gevolg dat je nog onzekerder wordt of zeg je het waardoor je automatisch zegt dat je in je partner zijn mobiel gekeken hebt. Vervolgens kom je met allerlei excuses aan waarom je hebt gekeken in je partner zijn mobiel. Met ruzie als gevolg.

Zorg er voor dat je deze situatie niet kunt creëren. Ga dus nooit stiekem in je partner zijn mobiel kijken want zodra je ermee begint kun je er maar moeilijk mee stoppen.

Niemand is verantwoordelijk voor jouw geluk

Niemand is verantwoordelijk voor jouw geluk dat ben je namelijk zelf, net als jij niet verantwoordelijk bent voor iemand anders zijn geluk.

Relatie hoort goed te voelen

Je bent een relatie met iemand aan gegaan omdat je je goed voelt bij deze persoon en je voelt je beter bij deze persoon. Echter wanneer er een punt komt dat het goede gevoel weg is moet je je afvragen of het wel de juiste persoon voor jou is. En is het misschien beter om uit elkaar te gaan.

Het zal absoluut kloten zijn en het zal voor een tijdje pijn doen. Maar soms is het de enige juiste keuze voor beide. Zorg er in ieder geval voor dat je respectvol naar elkaar toe bent, zodat je zonder ellende uit elkaar gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *