11 tips om pluizig haar weer gladder te maken!

pluizig haar

De herfst is aangebroken, een heel leuk en mooi seizoen. Het wordt weer eerder donker en de kaarsjes kunnen gezellig aan etc. Toch zit er een groot nadeel aan de herfst. Door die vochtige dagen is het voor mensen met (snel) pluizig haar een hel in de meeste gevallen!

Daarom wil ik jullie graag een aantal tips meegeven om je pluizige coupe, iets meer glanzend te maken:

Inhoudsopgave

Haren wassen

 • Zorg ervoor dat je onder de douche niet te heet gaat douchen, hoe lekker het ook is, de warmte laat je haar alleen maar meer uitdrogen en je haar dus pluizig blijft.
 • Was niet elke dag je haar, maar probeer het bij 3 of 4 keer in de week te houden, hierdoor droogt je haar en hoofdhuid uit en dat willen we nu juist vermijden. Kun je het niet uitstellen, was het dan met een natuurlijke shampoo, die je haar zo weinig mogelijk uitdroogt.
 • Gebruik 1 of 2 keer in de week een masker voor je haar. Laat deze een aantal minuutjes inwerken, hierdoor krijgt je haar een betere voeding en zorgt ervoor dat je haar gladder wordt.
 • Nadat je je haar hebt gewassen met shampoo, sluit dit altijd af met een conditioner. Shampoo zet de haarschubben open en conditioner zorgt ervoor dat deze weer sluiten en hierdoor wordt het minder pluizig!

Haren drogen en stylen

 • Belangrijke tip: Ga niet met nat haar slapen! Door de wrijving op je kussen breken (de kleine) haartjes sneller af en wordt je wakker met een wild pluizig kapsel.
 • Het beste is natuurlijk om je haar natuurlijk op te laten drogen, maar dit kan ook voor behoorlijk pluizig haar zorgen… Wil je dit toch zo doen, smeer dan wat serum of olie in de punten van je haren. Kokosolie, hoe raar het ook klinkt, in je haar smeren werkt ook heel goed!
 • De meeste mensen ontkomen er niet aan: de föhn! Voor een mooi en volumineus model hebben we dit apparaat nodig. Föhn niet met de aller heetste stand, dit zorgt voor meer pluizige haren en föhn in de richting naar beneden om het zo glad mogelijk te houden.
 • Ter bescherming, gebruik altijd een hittebestendige spray in of een crème in je haar, zodat je haar een ‘beschermingslaagje’ heeft. Hetzelfde geldt ook voor stijl en krultangen of andere apparaten met een hoge temperatuur die je met je haar gebruikt.

Bij droog haar

 • Een beetje olie of serum in de punten van je haar smeren doet wonderen. Je haar wordt lekker zacht, krijgt een mooie glans en houdt de pluis tegen.
 • Is het een regenachtige dag en je moet toch naar buiten? Doe je haar dan vast in een knot of staart. Hierdoor krijgt het weinig kans op zich uit te breiden tot een pluizige pruik.
 • Haarlak is ook een wondermiddel en helpt goed zowel bij korte kapsels als lange kapsels! Houdt de spray wel minimaal 10 cm van je haar af en zorg dat je naar beneden sprayt en niet tegen de haarrichting in.

Hopelijk zijn jullie met deze tips een beetje ‘herfst ready’ en zijn jullie haren wat minder pluizig. Natuurlijk zal het niet alle pluis tegen houden.

Dat is ook gewoon onmogelijk als het je haar structuur is, maar uiteindelijk moet het met deze tips toch een stukje beter worden.

Probeer uit welke shampoo, conditioner en masker voor jou het fijnst werkt!

Heb jij nou ook nog een tip en wil je die aan iedereen laten weten, omdat het zo goed bij jou werkte?

Of weet jij een haarproduct lijn die jou zo goed heeft geholpen met jou pluizige haar? Deel het dan met ons en laat je antwoord/tip achter bij de comments!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *