Slechte huid? 10 verrassende dingen die jouw gezicht ruïneren!

slechte huid

Heb je last van een slechte huid? Dan kan het helaas komen door je genen, maar weet je ook dat je een slechte huid kan krijgen door bepaalde gewoontes in je lifestyle? In dit artikel ga ik het hebben over 10 dingen die jij wellicht dagelijks doet waardoor je een slechte huid hebt.

Inhoudsopgave

Slechte huid? 10 verrassende dingen die jouw gezicht ruïneren!

Koffie

Nergens ter wereld wordt er zoveel koffie gedronken dan hier in Nederland. Echter is veel koffie drinken niet bepaald goed voor je huid. In koffie zit namelijk cafeïne wat ervoor zorgt dat je huid uitdroogt. Het maakt je huid droog, rimpelig en dan voornamelijk rond de ogen waar je huid dun is. Je lichaam bestaat voornamelijk uit water je kunt dus wel nagaan dat je zonder water er vrij slecht uit gaat zien. Nou zullen twee koppen koffie vrij weinig doen met je huid, maar als je veel koffie op een dag drinkt zorg er dan voor dat je ook veel water gaat drinken. Hiermee zorg je ervoor dat je al het vocht wat je verliest met het drinken van koffie weer bijvult met water.

Chloor

Ben je vaak in het zwembad te vinden? Dan zit je ook vaak in het chloor. Chloor is een gemeen goedje. Je haren en huid drogen uit van chloor. Zorg er dan ook voor dat je na het zwemmen gaat douchen en dan bedoel ik niet even onder het water staan, maar smeer je goed in met douchegel en je smeer je haren in met shampoo om alle chloor van je huid en haren te krijgen. Want chloor zal helemaal in je huid en haren gaan trekken als je er niks aan doet!

Hete douche

Sommige mensen vinden het heerlijk om een hete douche te nemen en daar kan in komen, vooral na een hele koude dag is het heerlijk om heet te douchen. Echter is heet douchen niet zo goed voor je huid, het zorgt er namelijk voor dat de essentiële oliën en vochtigheid in je opperhuid minder wordt. Nou is het niet zo dat je niet meer heet kunt douchen, als je het echt koud hebt zou ik het vooral lekker doen. Maar ik raad je aan om de temperatuur over het algemeen wat lager te zetten maar nog wel zo hoog dat het lekker warm is (douchen moet geen straf worden). Ga vervolgens na het douchen een body lotion aanbrengen zodat je huid er weer helemaal tegenaan kan gaan.

Verkeerde créme op gezicht

Er bestaan niets voor niets gezichtscréme’s toch wordt er nog vaak bodylotion gebruikt voor het gezicht en dat is niet goed. De huid op je gezicht en dan voornamelijk rond de ogen is delicaat, het is veel dunner dan op andere plekken van je lichaam. Het smeren van de verkeerde créme kan er zelfs voor zorgen dat je huid minder wordt terwijl je de beste bedoelingen hebt. Zorg er dus voor dat je een gezichtscréme koopt die bij jouw huidtype past.

Teveel scrubben 

Scrubben is goed voor je huid het zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen op je gezicht vervangen worden door nieuwe frisse huid. Echter is het niet verstandig om elke dag te scrubben want in dat geval zal het meer kwaad dan goed doen. 2 keer scrubben in de week is voldoende. Gebruk een scrub of scrub créme en breng het 2 keer in de week zachtjes aan op je huid.

Geen huidverzorgings routine

Er zijn ontzettend veel gezichtscrémes en verzorgingsproducten op de wereld waardoor je de bomen door het bos niet meer kunt zien en het lastig wordt om te weten wat je precies nodig hebt en wat het beste voor je is. Daarnaast zijn de prijzen vaak ontzettend hoog waardoor het bijna onmogelijk is om je huid 100% te verzorgen.

Je hebt overigens niet veel producten nodig om je huid optimaal te verzorgen. Er zijn maar 4 basis producten voor je huid die je nodig hebt voor een goede huidverzorging. Je moet je gezicht twee keer per dag wassen zowel in de ochtend als avond, twee keer per week scrubben om je dode huidcellen te verwijderen, in de ochtend gebruik je een moisturizer met een spf van 20 en wannneer je gaat slapen gebruik je een nachtcréme. En als je wat ouder wordt is het verstandig om een anti-aging oogcréme te gebruiken om de rimpels rond je ogen te verminderen.

Een huid systeem die dit allemaal in 1 pakket heeft voor een redelijke prijs is Tiege Hanley. Dit merk komt uit Amerika met Aaron Marino bekend van Alpha M als het gezicht van het product. De ervaringen van mensen met de producten van Tiege Hanley zijn super positief, het werkt goed en het zit simpel in elkaar. Ik moet hierbij wel vermelden dat het systeem gericht is op de huid van mannen. Ik weet niet of het effect van dit product op de huid van vrouwen veel verschilt met die van mannen.

Er zitten wel wat mogelijke nadelen aan het systeem want je kunt het in Nederland alleen kopen via paypal of creditcard al hoeft dit geen probleem te zijn, je kunt namelijk zo een account op paypal maken en daar geld op zetten of koppelen met je rekening nummer zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Een ander mogelijk nadeel is dat het via een abbonement gaat. Je krijgt voor een vast bedrag elke maand de producten van Tiege Hanley. De producten gaan namelijk een maand mee als je het systeem goed volgt. Al moet dit natuurlijk ook geen nadeel zijn als jij je huid constant goed wil houden. Wel is het verzenden van de producten van Tiege Hanley gratis, ook naar Nederland.

In je ogen wrijven 

Je weet dat de huid rondom je ogen kwetsbaar is. Het is dus slecht voor je huid als je constant in je ogen aan het wrijven bent. Heb je nou last van je ogen door bijvoorbeeld een allergie? Probeer dan het probleem met je ogen te verhelpen zodat je niet meer hoeft te wrijven.

Bellen

Dit gaat een beetje ver maar toch is het niet goed voor je huid. Als je aan het bellen bent komt je mobiel tegen één kant van je wang aan. Nou bevat je mobiel waarschijnlijk erg veel bacteriën wat niet goed voor je huid is. Ga dus niet met je mobiel tegen je wang aan, en anders wordt het je mobiel desinfecteren of oordopjes gebruiken.

Kussen

Dit sluit een beetje aan op de vorige kwestie met de mobiel. Als je op je kussen ligt komen er allemaal dode huidcellen, viezigheid en oliën van je huid op je kussen. Als je niet op tijd je kussen gaat schoonmaken gaan de dode huidcellen en alle viezigheid zich ophopen waardoor er bacteriën ontstaan en het vervolgens weer op je huid komt. Was je kussen daarom minimaal één keer in de twee week.

Haarproducten op gezicht

Als je een haarproduct in hebt en je gaat sporten, ga je zweten wat ervoor zorgt dat het haarproduct via het zweet naar beneden op je gezicht druipt. Dus zodra je klaar bent met sporten of wat dan ook zorg er dan voor dat je je gezicht schoonmaakt met water en een eventuele gezichtscréme.

Als jij je helemaal of voor een groot gedeelte aan deze 10 tips houdt zal jouw gezicht er frisser en gezonder dan ooit uitzien en kun je vaarwel tegen je slechte huid zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *