Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Streng dieet – 6 redenen waarom een streng dieet niet goed is!

streng dieet

Als jij op deze artikel bent terecht gekomen. Dan zit jij er waarschijnlijk over na te denken om met een streng dieet te beginnen. Er zijn ontzettend veel verschillende crash diëten op de markt zoals het Cambridge dieet, citroen dieet, komkommer dieet, soep diet en ga zo maar door.

Ik ben blij dat je dan op deze pagina bent terechtgekomen. Want ik wil je vertellen met 6 redenen, waarom ik geen voorstander ben van een streng dieet.

Je wilt waarschijnlijk heel erg snel afvallen en hebt er misschien maar weinig geduld voor. Dat is helemaal niet raar, zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar. We kijken gewoon meer naar de korte termijn.

Maar het is juist belangrijk om naar de lange termijn te kijken om goede resultaten te behalen. De kans is groot dat je met een streng dieet, dit niet zult behalen.

Dan nu de 6 redenen waarom een streng dieet geen goede optie is. En een betere optie om af te vallen zonder een streng dieet te volgen.

Inhoudsopgave

6 redenen waarom een streng dieet geen goed idee is!

Je maakt het jezelf te moeilijk

Waarom zou je jezelf in hemelsnaam zo hard straffen? Tijdens een streng dieet ben je beperkt met je voedingsmiddelen.

je zult te weinig voedingsstoffen binnen krijgen, je krijgt een hongerig gevoel, en je wordt er waarschijnlijk ook geen leuker persoon op.

Omdat je het jezelf zo moeilijk maakt met een streng dieet. Is de kans dat je terugvalt groot, het is ook geen gezonde levensstijl.

De kans dat je terugvalt, is vrijwel 100%, met als gevolg dat de kilo’s er net zo snel weer aan zitten en misschien wel meer. Omdat je constant aan het lekkere eten denkt wat je niet mag eten tijdens een streng dieet.

De kilo’s die je verliest zijn voornamelijk vocht en spiermassa

Als je weinig voeding binnenkrijgt is de kans groot dat je te weinig koolhydraten binnenkrijgt. Daardoor zal de glycogeen voorraad in je spieren verdwijnen.

Dit betekent dat je alle vocht in je spieren waarin de suikers zijn opgeslagen zult verliezen. Dit zorgt ervoor dat je op de weegschaal zo maar een paar kilo kunt verliezen. Maar het zijn niet de kilo’s die je er eigenlijk af wil.

En dat geldt ook voor je spieren. Doordat je te weinig voeding binnenkrijgt zal je lichaam op den duur naar je spieren grijpen om energie uit te halen. Dit zorgt voor spierafbraak waardoor je ook kilo’s verliest.

Uiteindelijk hou je vet over en laat dat nou net het gedeelte zijn wat je eraf wilt hebben maar wel blijft zitten. Met een streng dieet ga je er dus alleen maar op achteruit.

Stress tijdens een streng dieet

Een streng dieet vergt ontzettend veel discipline van jezelf. Je bent tijdens een streng dieet alleen maar bezig met wat je graag wilt eten, maar niet mag eten.

Dit leidt tot veel stress in je hoofd. Je bent alleen nog maar bezig met je dieet en niets anders. Op de korte termijn is dit misschien even vol te houden, maar al snel wordt je er helemaal gek van, en krijg je zin om heel veel te gaan eten.

Dit ook logisch want je hongert jezelf helemaal uit. Uiteindelijk is de kans groot dat je een keer moet toegeven, en alleen maar meer zult eten dan je voor het dieet deed.

Jojo-effect door een verstoorde hormoonbalans

Je hebt een stof in je lichaam, genaamd leptine. Leptine is een vetverbrandingen hormoon dat hongergevoel uitschakelt, de stofwisseling doet versnellen en helpt bij de vetverbranding proces in je lichaam.

Bij een gezond eetpatroon is deze hormoon netjes in balans. Dit is ook de manier om af te vallen en de laatste kilo’s eraf te krijgen. Bij een ongezond eetpatroon, zoals bij het streng dieet, raakt het hormoon leptine uit balans.

Je valt je dus alleen af door het vocht en spiermassa wat je kwijtraakt. Maar het vet blijft hangen door de onbalans in je hormoon leptine.

Je krijgt meer rimpels en bleke huid 

Bij een streng dieet, of het nou een extreem koolhydraatarm dieet, crash dieet, of ziekenhuis dieet is. Krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. En dat heeft verschillende gevolgen voor je huid.

Uit onderzoek is gebleken dat vis en schelpdieren, noten en zaden, rimpels kunnen voorkomen. Dit komt door de Omega 3 vetzuren. De veroudering van je huid is te wijten aan ontstekingen in je huid.

Omega 3 vetzuren uit vis, noten, schelpdieren en zaden helpen om deze ontstekingen te voorkomen en dus rimpels te voorkomen. Maar bij een streng dieet krijg je te weinig Omega 3 binnen.

Door te weinig voedingsstoffen kun je een bleek gezicht krijgen, alsof je ziek bent. En dat is ook niet zo raar want je lichaam wordt eigenlijk ook ziek, door alle voedingstoffen die je mist door een streng dieet.

Kortetermijnvisie is negatieve spiraal.

Mensen die beginnen aan een streng dieet denken vaak aan de korte termijn. Ik snap dit heel goed want je wilt zo snel mogelijk van de overtollige kilo’s af.

Maar het is meeste foute wat je kunt doen om van je kilo’s af te komen. Tijdens een streng dieet zul je er al snel achter komen dat het niet vol te houden is, waardoor de kilo’s er snel weer bij op komen.

Vervolgens ga je een tijdje later wellicht weer een poging doen, om een andere vorm van een streng dieet te proberen. Met hetzelfde resultaat.

Uiteindelijk kom je in een negatieve spiraal terecht. Je denkt dat je niet kunt afvallen omdat je misschien wel te zwak bent. En accepteert het maar, met de kans dat je nog zwaarder zult worden.

Afvallen op een gezonde manier met de Afslankreceptenbijbel

Nou heb ik je verteld dat een streng dieet geen goed idee is om af te vallen. Maar wat is nou wel een goede methode om je overtollige kilo’s te verliezen?

Ik wil het met je hebben over de Afslankreceptenbijbel. Hierin staan meer dan 100 gezonde recepten, om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen.

Je krijgt 6 weekmenu’s met alle recepten in het boek + boodschappenlijstjes.

Je kunt wel 1 kilo per week aan vet verliezen. Zonder een hongergevoel te krijgen of voedingstoffen te missen. Wat belangrijk is dat je deze recepten ook je hele leven kunt toepassen in je eetpatroon.

Dus vergeet die streng dieet, en pak je kans om op een gezonde manier af te vallen. Met de ontbijt, lunch, diner, en toetjes recepten uit de Afslankreceptenbijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *