De 5 Beste Supplementen Voor Veel Meer Spiermassa (Zo Hard als Staal)

supplementen voor meer spiermassa

Ben je net begonnen met krachttraining en denk je erover naar om supplementen gebruiken om meer spiermassa op te bouwen? Of ben je al gespierd maar wil je net dat stapje extra maken maar lukt het niet om over de drempel te komen? Dan wil je natuurlijk weten wat de allerbeste supplementen zijn om meer spiermassa op te bouwen. Maar zijn supplementen eigenlijk wel nodig?

Inhoudsopgave

Supplementen zijn niet nodig

Laat ik vooropstellen dat supplementen bestellen absoluut geen geldverspilling hoeft te zijn en je wel degelijk kan helpen om sterker en gespierder te worden. Maar de hype en marketingtermen over supplementen is overdreven.

Als je pas recent bezig bent met trainen is het helemaal niet nodig om supplementen te gebruiken. Het is als beginner belangrijker dat je voeding en trainingsprogramma in orde is. Het is niet zo dat je van één wonderpil gespierd gaat worden. Supplementen zijn een toevoeging op je voeding. Zolang je voeding en training niet goed is kun je supplementen nemen wat je wilt maar gespierder zul je niet worden.

Veel jonge gasten denken dat een paar whey shakes per dag genoeg is om gespierd te worden maar dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Maar we worden door marketingslui om de tuin geleid met allerlei mooie marketing praatjes dus het is helemaal niet erg dat je er intrapt.

Supplementen zijn wel nodig

Ben je al een tijdje aan het trainen en ben je inmiddels aardig gespierd maar blijf je een beetje hangen op je huidige niveau? Dan is het verstandig om je trainingsprogramma aan te passen om je spieren nieuwe prikkels te geven. Of het wordt tijd voor bepaalde supplementen als extra om net dat beetje extra te kunnen geven waardoor je meer spiermassa opbouwt.

Maar wat zijn dan de beste supplementen om meer spiermassa op te bouwen? Dit is eigenlijk voor iedereen anders. Onze lichamen verschillen van elkaar, we kunnen dus ook verschillend reageren op supplementen. Toch zijn er wel supplementen die het over het algemeen beter doen dan andere supplementen volgens een groot deel van de krachtsporters.

Whey perfection – Eiwittenshake – Body & Fit

whey_perfection-vanilla

Eiwitten heb je nodig voor het herstel van je spieren en opbouwen van je spieren na een intense workout. Eiwitten kun je in principe genoeg halen uit producten zoals eieren, kip, rode vlees en havermout. Toch is het af en toe lastig om aan genoeg eiwitten te komen tijdens een drukke dag of na een zware workout. Op zo’n moment is het handig om een eiwitten shake te drinken.

Maar dat is niet het enige. Whey Perfection bevat eiwitten van allerhoogste kwaliteit. Het is het meeste zuivere eiwit en wordt razend snel door je lichaam opgenomen. Tevens zit er relatief weinig suiker in wat natuurlijk positief is.

Zelf maak ik ook regelmatig gebruik van Whey Perfection. ik vind het vooral fijn om het te gebruiken na een intensieve workout, omdat ik persoonlijk geen honger heb na een zware workout. Dankzij whey perfection krijg ik toch mijn eiwitten van allerhoogste kwaliteit.

Verder is het geen bijzonder product maar het werkt gewoon goed en is vooral handig om op een makkelijke manier genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Qua prijs/kwaliteitverhouding zit je ook zeer goed bij whey perfection. Voor 0,38 cent heb je een shake met 23 gram hoogwaardige whey eiwitten!

Voor meer informatie over whey perfection verwijs ik je naar de link hieronder!

Klik hier voor Whey Perfection – Body & Fit

Visolie – XXL Nutrition

visolie

Zelf maak ik al jarenlang gebruik van de visolie van XXL Nutrition. Visolie is goed voor het hart en bloedvatenstelsel waardoor je beter kunt presteren tijdens je workouts en uiteindelijk sterker wordt.

Jaren geleden was ik een fanatieke hardloper en op een gegeven moment begon ik met de visolie capsules van XXL Nutrition. Sinds het gebruik van visolie gingen mijn tijden flink vooruit terwijl ik al maanden lang rond hetzelfde niveau bleef hangen. Maar door het gebruik van visolie zijn mijn hart en bloedvatenstelsel veel beter gaan functioneren waardoor het zuurstoftransport in mijn lichaam veel efficiënter is gaan werken, althans zo zie ik het!

Maar je zult ook veel beter functioneren tijdens de krachttraining omdat je lichaam beter werkt. Daarnaast herstellen de spieren sneller door het eiwit pal-1 dat minder geconcentreerd aanwezig zal zijn door de omega 3 vetzuren en laat dit eiwit er nou net voor zorgen dat het spierherstel wordt afgeremd.

Naast deze voordelen heeft visolie ook allerlei andere gezondheidsvoordelen voor bijvoorbeeld je haar en huid. Zie het als het olie voor je lichaam dat we net zo hard nodig hebben als je auto om goed te functioneren. Visolie is eigenlijk een musthave voor iedereen of je nu sport of niet!

Pas overigens wel op bij het kopen van visolie. Er zijn ontzettend veel verschillende visolie soorten op de markt maar veel daarvan zijn vervuilt. De visolie van XXL Nutrition wordt onder Europese controle aan kritische steekproeven onderworpen. Je kunt er dus van verzekerd zijn dat de visolie van XXL Nutrition van goede kwaliteit is.

Klik hier voor Vis Olie – XXL Nutrition

Creatine Monohydraat – XXL Nutrition

creatine-monohydraat

Oké, laat ik gelijk eerlijk zijn, ik heb al veel verschillende Creatines geprobeerd waaronder deze maar het doet eigenlijk vrij weinig voor mij.

Creatine zorgt ervoor dat je net wat explosiever bent waardoor je net wat meer gewicht kunt tillen of net wat sneller bent in de sprint. Nou maak je creatine van nature aan en laat ik nou van nature al vrij explosief zijn. Dit kan de reden waarom het bij mij niet veel of helemaal geen invloed heeft, daarnaast ben ik ook meer van de intervaltraining en niet zo zeer van de explosieve krachttraining met extreem zware gewichten waardoor ik het naar mijn mening niet zo nodig heb.

Persoonlijk denk ik dat creatine vooral geschikt is voor krachtsporters die meer bezig zijn met powerliften en zeer zware gewichten tillen met weinig herhalingen. Voor veel krachtsporters die creatine gebruiken komt de creatine monohydraat van XXL Nutrition als beste uit de test.

Ben jij een explosieve krachtsporter en heb je net dat extra beetje nodig om een stap te maken naar een hoger gewicht of een herhaling meer ? Dan raad ik je de creatine monohydraat van XXL Nutrition van harte aan!

Klik hier voor Creatine Monohydraat XXL Nutrition

Advanced Post Workout – XXL Nutrition

Advanced_ Post_Workout_XXLNutrition

Na een intensieve workout is het niet alleen belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt maar ook koolhydraten zijn belangrijk om zo snel mogelijk je energielevels aan te vullen. Zodat je lichaam kan herstellen van een zware training en je spieren kunnen opbouwen zodat je de volgende workout nog beter kunt presteren. Advanced Post Workout is het ideale supplement om na het sporten de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Zelf heb ik het ook een tijdje gebruikt en kon duidelijk merken dat ik sneller herstelde van een zware training. Echter gebruik ik het niet meer en dat heeft te maken met de kosten. Het is nogal prijzig en persoonlijk niet waard voor mij. Maar voor serieuze krachtsporters die er alles uit willen halen, is Advanced Post Workout van XXL Nutrition het waarschijnlijk wel waard en naar mijn mening de beste post workout van dit moment!

Klik hier voor Advanced Post Workout – XXL Nutrition

Vitamine D3 – XXL Nutrition

vitamine_d3

Vitamine D3 zit net als visolie meer in het health segment qua supplementen. Dit zijn beide supplementen die ook geschikt zijn voor mensen die niet zo zeer spiermassa willen opbouwen maar gewoon gezond willen zijn.

Toch is vitamine D3 essentieel voor krachtsporters. Vitamine D3 zorgt er namelijk voor dat onze spieren en botten sterk en soepel blijven. Vooral voor ons Nederlanders is het belangrijk dat we Vitamine D3 nemen. Vitamine D3 halen we namelijk voornamelijk uit zonlicht. Aangezien we in Nederland niet veel zon hebben en dan met name in de winter niet, is het goed om dagelijks een Vitamine D3 supplement te nemen bij je maaltijd.

Zelf neem ik het hele jaar door Vitamine D3, tenzij ik veel buiten ben op een zonnige dag. Ik neem dagelijks 1 capsule Vitamine D3 van XXL Nutrition tijdens een maaltijd met een dosering van 1000iU.

Klik hier voor Vitamine D3 – XXL Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *