Thuis sporten: Vanuit je eigen Huis Fit worden Met De Beste Tips!

thuis sporten

Wil je thuis sporten, omdat je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, is de drempel te hoog, of heb je er gewoon geen zin in? Dan is dit geen enkel probleem.

Veel mensen vragen zich af of thuis sporten wel zoveel zin heeft. Je hebt immers niet alle machines die in de sportschool staan. Ik kan je vertellen dat je al deze machines niet nodig hebt om goede resultaten te behalen.

Zelf train ik ook al 2 jaar thuis en sindsdien heb ik geen sportschool meer van binnen gezien. Hieronder geef ik je een aantal tips om jouw doelen te halen, terwijl je thuis aan het sporten bent.

Inhoudsopgave

Wat wordt bedoeld met thuis sporten?

Thuis sporten betekent dat je niet hoeft te sporten in de sportschool. Vanuit huis kun je ook krachttrainingen of cardio trainingen uitvoeren.

Dit kan van alles zijn, zoals een bodyweight-training waarbij je allerlei oefeningen doet met je eigen lichaamsgewicht, tot trainen met gewichten.

Om bepaalde resultaten te behalen heb je wel een aantal materialen nodig. Zonder materiaal kun je wel resultaten behalen, maar op de lange termijn zal het minder opleveren.

Echter zijn dure machines wat je in de sportschool tegenkomt niet nodig.

Thuis sporten met de beste tips om resultaten te behalen

Genoeg sportruimte 

Als je thuis wilt sporten, is het wel zo handig om genoeg ruimte te hebben om je trainingen uit te voeren. Dit hoeft echt niet een aparte kamer te zijn, maar ideaal zou het wel zijn.

Mocht je wel de beschikking hebben over een eigen sport kamer, dan is het verstandig om een spiegel te plaatsen in je sportruimte. Spiegels zorgen ervoor dat je jouw houding kunt controleren tijdens de oefening.

Mocht je geen aparte kamer hebben? Dan is de woonkamer of slaapkamer wellicht een optie? Je schuift wat spullen aan de kant om genoeg ruimte voor jezelf te maken, zodat je goed kunt bewegen.

Cardio en materialen 

Ben je vooral gefocust op cardio training? Dan heb je in principe geen materialen nodig. Zelf heb ik een half jaar het programma insanity max 30 gevolgd.

Insanity max 30 work-out is ontwikkeld door Shaun T, een bekend fitness guru in Amerika. Elk work-out is 30 minuten lang. Dit is niet zo lang en dat is eigenlijk maar goed ook. Het is het zwaarste work-out programma dat ik ooit gevolgd heb, maar wel zeer effectief.

Tijdens deze 30 minuten zul je in rap tempo met heel weinig rust momenten allerlei oefeningen moeten uitvoeren zoals burpees, squats, push ups en ga maar door.

Ondanks dat het vooral een cardio work-out is zul je ook zeker wat spiermassa opbouwen, en bere sterk en fit worden. Met deze work-out kun je ervan uit gaan dat je een strak lichaam krijgt, en je spieren bijna uit je lichaam knallen. Breed zul je niet worden.

thuis sporten

Door Insanity te volgen zul je al snel veel uithoudingsvermogen opbouwen. Wel moet je met een aantal dingen rekeningen houden als je insanity wilt volgen.

Ik adviseer mensen die niet fit zijn, niet te beginnen met insanity. Insanity is zelfs voor mensen die redelijk fit zijn bijna niet te doen.

Ook is de kans op blessures aanwezig, dit komt omdat je na een tijdje vermoeid raakt waardoor de kans dat je de oefening verkeerd uitvoert groter is. Ben je heel moe? Concentreer je dan extra op de uitvoering van de oefening, en niet zo zeer op de snelheid van de oefening.

Fit in 4 minuten

Heb je het idee dat insanity max 30 niks voor jou is omdat je nog niet fit genoeg bent of jou iets te zwaar lijkt? Wat ik me goed kan voorstellen.

Dan is het programma Fit in 4 minuten wellicht iets voor jou! Fit in 4 minuten is een soort van tabata workout net zoals insanity max 30 eigenlijk ook is, alleen een stuk minder zwaar, en daarom geschikter en veiliger voor mensen die niet zo fit zijn.

Fit in 4 minuten bestaat uit een 20-seconden intense work-out gevolgd door een 10-seconden rust; normaal gezien uitgevoerd in 8 interval sessies; hetgeen in totaal vier minuten bedraagt.

Dit programma is een ideale programma voor mensen die niet zo fit zijn en weinig tijd hebben. Doordat de workouts maar 4 minuten duren zijn mensen bovendien minder snel geneigd om op te geven. Wat bij betreft is fit in 4 minuten de ideale stap naar een fit lichaam.

Voor meer informatie over Fit in 4 minuten verwijs ik je naar de link hieronder!

Krachttraining en materialen 

Als je spiermassa opbouwen als doel hebt en je wilt thuis sporten. Dan is het handig om de nodige materialen thuis te hebben om goede resultaten te behalen.

Op zich is het prima om eerst krachtoefeningen uit te voeren met alleen maar je lichaamsgewicht. Maar je zult al snel merken dat je op een plateau komt waarbij je geen vooruitgang meer boekt.

Om verder te komen zul je aan de gewichten moeten. Om echt alles uit je krachttraining te kunnen halen is het verstandig om een paar materialen thuis te hebben. Hieronder een lijstje wat je nodig hebt om alles te kunnen doen:

  • Een paar sets dumbells
  • Halter met wat halterschijven
  • Pull up bar
  • Squat rack
  • Fitness bankje

Al deze materialen heb ik ook thuis. Ik begrijp dat het veel geld is om alles in één keer aan te schaffen. Zelf heb ik dat ook niet gedaan en alles stap voor stap gekocht.

Het belangrijkste is om dumbells te hebben. Met alleen dumbells kun je al zoveel oefeningen doen. Als je het geld ervoor hebt zou ik daarna voor het fitnessbankje en pull-up bar gaan. Daardoor kun je bepaalde oefeningen net wat zwaarder uitvoeren.

Vervolgens zou ik de halter en squat rack kopen. Hiermee kun je oefeningen als bankdrukken en squaten zwaarder uitvoeren en door de squat rack ook veilig uitvoeren.

thuis sporten

Zodra je dit allemaal hebt, kun je eigenlijk alles doen wat je ook in de sportschool kunt doen. Op de lange termijn zal thuis sporten ook veel goedkoper zijn.

Thuis sporten met de Fit Methode

Ik heb je nu verteld dat thuis sporten net zo goed kan werken als de sportschool. Om echt goede resultaten te behalen is het belangrijk om een plan te hebben.

De Fit Methode is een compleet fitnessprogramma gemaakt door 19 professionals op het gebied van sport en voeding om jou te helpen met jouw persoonlijke doelen.

Je ontvangt van de mensen van de Fit Methode het juiste trainingsschema voor jouw doel, passend bij jouw huidige situatie. Dit kan dus ook een trainingsschema zijn voor thuis met alle materialen die jij tot je beschikking hebt.

Daarnaast krijg je ook nog een fysiek boek met 300 bladzijdes met alle informatie over voeding, trainingsleer, herstel en motivatie en gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *