5 Tips om in iedere situatie niet meer verlegen te zijn

verlegen

Dames en heren, ik wil het met jullie hebben over verlegen zijn in bepaalde situaties.

Ik ben verlegen in bepaalde situaties met mensen. Al moet ik zeggen dat het tegenwoordig wel meevalt.

Maar ik denk dat iedereen weleens verlegen is geweest in bepaalde situaties.

Ik weet nog heel erg goed dat ik met mijn toenmalige vriendin naar een verjaardag van een vriend van haar ging.

Het was een hele mooie zonnige dag, we zaten met elkaar in een kringetje buiten in de achtertuin van haar vriend die jarig was.

Maar al haar vrienden die er waren kende ik helemaal niet, terwijl haar vrienden die er waren elkaar wel kende, ik was dus echt een vreemde eend in de bijt.

Maar daar zat ik dus. Iedereen was aan het praten met elkaar en aan het lachen behalve ik. Ik zat maar een beetje om mij heen te kijken en een beetje met mijn mobiel te klooien. Ik begon me echt ongemakkelijk te voelen en dat realiseerde ik me ook echt.

Dus stond ik maar op om even naar de wc te gaan, ik nam even mijn moment en raapte mezelf bij elkaar. En uiteindelijk heb ik nog een leuke nacht gehad.

Ik wil graag 5 tips met jullie delen die ik zelf ook gebruik, om niet meer verlegen te zijn in elke situatie!

Zodat jij gelijk kan mee praten in  conversaties, en een goed gevoel hebt over jezelf. Want het zou zonde zijn als mensen niet kunnen zien hoe geweldig jij wel niet bent als je gewoon jezelf kunt zijn.

Ik hoop dat deze tips voor jou helpen, om niet meer verlegen te zijn in bepaalde situaties!

Inhoudsopgave

Ontdek je onzekerheden

Verlegenheid komt vaak vanuit onzekerheid. Maar waar komt die onzekerheid nou vandaan? Als je eenmaal achter je onzekerheid bent gekomen, zorg er dan voor dat je het verandert als je het kan, en zo niet accepteer het dan.

Mijn onzekerheid komt vooral vandaan uit het feit dat ik altijd klein was, ik was op de middelbare school de kleinste leerling van de hele school met een lengte van 1,45.

Ik kon het natuurlijk niet veranderen dat ik zo klein was, maar ik kon er wel voor zorgen dat ik het zou accepteren en me te presenteren als iemand die niet zo klein is en laten zien dat ik er ook gewoon ben.

Dit hielp me enorm om van mijn verlegenheid te komen, vooral in mijn eigen klas.

Andere onzekerheden kunnen zijn je tanden, mensen die onzeker zijn over hun tanden zullen minder snel praten en lachen dan mensen die wel gewoon zelfverzekerd zijn over hun gebit.

Als dat bij jou het geval is, dan kun je er iets aan doen. Als het geel is kun je het wit laten maken of neem een beugel als je tanden scheef staan.

Natuurlijk snap ik dat het niet goedkoop is, je moet wellicht wat geld sparen of een 2e baan nemen, maar het is het waard.

Maar één van de meest vervelende dingen wat betreft zelfverzekerdheid en waar meiden en jongens verlegen om zijn is hun huid. Als je acne, littekens, onregelmatige pigmentatie, of andere huidproblemen hebt kan het je zelfverzekerdheid echt vernietigen.

Maar er zijn opties om dit snel te verminderen door naar een dermatoloog of diëtist te gaan.

Zodra je het onder controle hebt, maar nog littekens of onregelmatigheden in je huid hebt, zou je wellicht het product Neutrogena Microdermabrasion System voor Microdermabrasie kunnen proberen.

Microdermabrasie haalt de bovenste huidcellen weg, waardoor een nieuwe, mooiere huid tevoorschijn komt die:

– Egaler is, vrij van vlekjes;
– Gladder is, vrij van lijntjes;
– Jonger is, vrij van diepe rimpels;
– Schoner is, vrij van onzuiverheden;
– Gaver is, vrij van puistjes en (acne)littekens;
– Wekenlang mooi blijft.

Je kunt dit ook doen bij de dermatoloog maar dan moet je regelmatig achter elkaar terug komen voor een behandeling wat je uiteindelijk honderden tot duizenden euro’s gaat kosten.

De Neutrogena Microdermabrasion System is een apparaatje dat je gewoon verlegenthuis kunt gebruiken zodat je de behandeling voor je huid zelf kunt doen, wat natuurlijk veel goedkoper is en bovendien zeer effectief.

Je hoeft het niet elke dag te gebruiken, 1 tot 2 keer per week is meer dan genoeg. Je gaat tijdens de behandeling met het apparaatje over je huid heen. Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden, waardoor je huid er veel gezonder en smoother uit komt te zien.

Als jij een onrustige huid hebt en daardoor verlegen bent, dan is de Neutrogena Microdermabrasion System een geweldige tool om jou wellicht te helpen om van je verlegenheid af te komen.

Als het je lukt om van je onzekerheid af te komen top, lukt het niet? Dan is het ook prima en zal je het moeten accepteren. Het mooie van onzekerheid is dat het onzichtbaar is voor andere mensen, ze weten niet waar jij onzeker over bent.

Kom erachter in welke situaties je verlegen bent

Je kunt er niets aan doen als je niet weet in welke situaties je verlegen bent. Maar ik weet dat je het wel door hebt wanneer je verlegen bent. Je gaat maar malen in je hoofd en zodra je weet dat je verlegen bent in een bepaalde situatie is het tijd om tip 3 toe te passen.

Geef jezelf een peptalk 

Dit gebeurde toen ik naar de wc ging om even een momentje voor mezelf te nemen.  Ik gaf mezelf een peptalk, ja geef jezelf een PEPTALK!!

Wil je weten wat ik tegen mezelf zei? Ik zei tegen mezelf dat ik geweldig was en dacht na over de dingen waar ik goed in ben, waar anderen wellicht niet zo goed in zijn. Of waar ik geweldig goed in ben en anderen vreselijk slecht in zijn.

Dus ik herinnerde mezelf dat we allemaal ergens goed in zijn.  Onthoud dat want ook jij bent geweldig!

Ik heb interessante dingen te vertellen want ik ben geweldig! Wat het ook is, echt waar het werkt. Probeer het de volgende keer in een verlegen situatie. Zodra je het onder controle hebt en jezelf even moed in praat, is het tijd om actie te ondernemen met de vierde tip.

Lach en geef een compliment 

Je moet het ijs breken, je moet ervoor zorgen dat je betrokken wordt in de conversatie. Er is geen betere manier dan lachen en een compliment geven zoals Linda wat heb je een leuke jurk aan, ik vind het heel erg mooi, of wat dan ook het maakt niet uit.

verlegen

Het mooie hiervan is dat als je iemand een compliment geeft dat deze persoon automatisch naar je toe getrokken word, je bent als het ware magnetisch!

Je lacht, je geeft een compliment. Ze beginnen met interactie en jij zult je comfortabel beginnen te voelen, iedereen gaat het fijn vinden om bij jou in de buurt te zijn en weg is je verlegenheid.

Reken af met je verlegenheid door uit je comfort zone te stappen

Door op reguliere basis uit je comfort zone te stappen zul je jezelf gaan trainen om niet meer verlegen te zijn in elke situatie.

Ik weet het, stappen uit je comfort zone is eng heel erg eng, het is oncomfortabel, het is gewoon lastig. Maar hoe eerder je het doet en meer je het doet des te minder verlegen zul jij je gaan voelen in welke situatie dan ook.

Je doet het op den duur zo vaak dat het een gewenning wordt en heel normaal lijkt waardoor je niet meer verlegen bent. Doet dit voor jezelf, je zult er versteld van raken.

Ik weet dat het moeilijk is, zelf vind ik het ook lastig. Ik weet dat je verlegen bent, maar door jezelf te pushen zul je er van versteld raken hoe snel je vooruitgang boekt en hoe fantastisch je wel niet bent.

Mensen om jou heen gaan je geweldig vinden, en dat ben je ook. Dus ga ervoor en stop ermee om verlegen te zijn.

Vooral altijd af van je verlegenheid met blijvend zelfvertrouwen

Je hebt nou een aantal tips gekregen om af te rekenen met je verlegenheid. Komt je verlegenheid nou voornamelijk uit gebrek aan zelfvertrouwen?

Dan is de cursus blijvend zelfvertrouwen wellicht iets voor jou? Je wordt tijdens de cursus begeleid door een professioneel trainer en coach.

Al meer dan 10,000 mensen zijn jou voor gegaan om af te rekenen met hun verlegenheid of gebrek aan zelfvertrouwen. Ben jij de volgende? Klik hieronder voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *