Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

10 simpele tips om vet te verliezen en het zo te houden

vet verliezen

Ben jij klaar met je vetrolletjes of komen ze steeds maar weer terug nadat je zo hard gewerkt hebt om alles eraf te krijgen?

Dan ben je hier op de goede plek want vet verliezen zonder een terugval te krijgen is mogelijk als je je houdt aan 10 simpele tips!

Inhoudsopgave

Vet verliezen, waarom gaat het eigenlijk zo vaak fout?

Vet verliezen en gewichtsverlies heeft maar voor 10 % te maken met sporten en maar liefst 90% te maken met wat je in je mond stopt.

En daar ligt het probleem. Sporten vinden we over het algemeen allemaal tof om te doen. Je krijgt er een lekker gevoel van en het duurt maar een uurtje.

Maar je houden aan je eetpatroon of dieet hoe je het ook wilt noemen is het lastige gedeelte.

Je moet er namelijk constant mee bezig zijn, je eet patroon zal waarschijnlijk helemaal veranderen en daar moet je even aan wennen, dus dat zal eerst wat moeite kosten.

Komt dit bekend voor?

Je bent 100 procent gemotiveerd om fit te worden en gaat met volle moed naar de sportschool om alle schijven door het dak heen te rammen. Je voelt je een lekkere pomp na het sporten en je voelt je sterk.

De eerste week sta je op de weegschaal en je ziet gelijk dat je bent afgevallen en denkt yes dit gaat het worden. En je kunt niet wachten op de volgende weken die komen gaan.

Maar 2 weken later sta je weer op de weegschaal en zie tot je verbazing dat je niets bent afgevallen en zelfs bent aangekomen.

Dit zorgt ervoor dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Het geeft een ontzettend slecht gevoel dat je geen resultaten ziet terwijl je er zo hard voor werkt.

Je krijgt het gevoel dat het allemaal niet werkt en je geeft het maar op.

Daarom wil ik jou 10 tips geven zodat je gefocust blijft en op koers blijft met je dieet zodat vet verliezen geen probleem meer hoeft te zijn.

Maak of heb een plan

Het is belangrijk om eerst een plan te maken of een plan voor jouw persoonlijke doelen te laten maken. Je kunt niet zo maar op een dinsdagmorgen beginnen met een dieet zonder dat je weet wat je nou precies moet eten. Eigenlijk is het dan gedoemd om te mislukken.

Je moet een gestructureerd plan hebben zodat je precies weet wat je moeten eten en wanneer je moet eten. Om je vervolgens aan je gestructureerde plan te houden.

Heb je geen idee hoe je een plan voor jezelf moet maken? Dan kun je hulp krijgen van professionele voedingsdeskundigen en personal trainers om jouw doel te bereiken zodat vet verliezen een stuk makkelijker zal gaan.

Klik hier om een plan te laten maken door voedingsdeskundigen en personal trainers

Meal prepping: Je maaltijden voorbereiden  

Het is belangrijk om je maaltijden voor te bereiden zodat je je aan het plan houdt. Aangezien ik in de ochtend altijd kwark met havermout eet hoef ik dit niet voor te bereiden.

Maar mijn avondeten bereid ik wel altijd voor. Op deze manier bespaar je veel tijd en zul je je aan het plan houden.

Als je dit niet doet kan het snel de verkeerde kant op gaan. Want wat als je honger hebt maar nog niet weet wat je wilt eten en nog moet koken? Dan wordt het verleidelijk om te gaan bestellen bij de plaatselijke shoarmatent.

Je eet een shoarmaschotel en je neemt er nog wat frisdrank bij want dat is wel zo lekker. Maar vervolgens is je dieet eigenlijk al gesaboteerd.

Dit komt omdat je je maaltijden niet voorbereid. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld op een maandag gelijk voor 5 dagen gaat koken en schep het eten in tuppeware bakjes. Zodra je honger krijgt kun je het eten opwarmen en opeten.

Dit zorgt voor een structuur waardoor je je gaat houden aan het plan. Wil je het nog makkelijker voor jezelf maken? Dat kan met Muscle Meat!

Muscle Meat

Muscle Meat is een online supermarkt met alleen maar gezonde producten gericht op mensen die fit en gezond willen zijn. Nog een voordeel van Muscle Meat is dat veel producten kant-en-klaar zijn en alleen maar opgewarmd hoeft te worden.

Denk bijvoorbeeld aan kip. Muscle Meat heeft verschillende smaken kip in kant-en-klare porties van 200 gram dat je alleen nog maar hoeft op te warmen. Of verschillende soorten groenten die je ook alleen nog maar hoeft op te warmen.

Daarbij komt dat het ook nog eens veel lekkerder en gezonder is dan in de supermarkt. De kip van Muscle Meat is ontzettend sappig en goed van smaak zonder conserveringsmiddelen.

Haal al het ongezonde eten uit je huis

Als je geen ongezonde snacks in huis hebt liggen dan kun je het ook niet eten. Zodra je dit wel hebt dan gaat het 100 procent op.

Als je een bakje met snoepjes in de keuken hebt staan en denkt één snoepje kan wel dan worden het er al snel twee, drie, vier snoepjes en voor je het door hebt is het hele bakje met snoepjes op.

Geef dit gewoon geen kans door het niet in huis te halen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

Ga niet teveel uit eten 

Kun je vet verliezen terwijl je vaak gaat uit eten? Jazeker kan dat. In theorie zou je elke dag kunnen uit eten en nog steeds afvallen, maar dan moet je wel met een aantal dingen rekening houden.

Je weet namelijk niet hoe het eten in het restaurant bereidt wordt. Je kunt wel denken dat je gezond eet door een lekker stukje kip te eten met wat broccoli. Maar misschien is het wel bereid in boter en is er redelijk veel zout toegevoegd.

Om erachter te komen hoe het eten bereid wordt kun je het eventueel vragen aan de obers. Als je hierbij nadenkt, is uit eten toch wel lastig.

Als je honger hebt zonder voorbereid te zijn, maak je snel foute keuzes. Ga daarom van te voren al kijken op het online menu van het restaurant.

Zo kun je met volle verstand kiezen wat je gaat eten en hoef je niet nog een keer naar het menu te kijken in het restaurant Op deze manier wordt je niet verleid om iets ongezonds te eten.

Drink elke dag genoeg water 

Je moet minimaal 2 tot 3 liter water drinken. En dan heb ik het niet over thee of frisdrank maar echt water! Lust je geen water? Voeg dan een smaakje toe of drink Crystal clear!

Kijk niet teveel naar de weegschaal 

Het valt me op dat mensen teveel bezig zijn met het getal op weegschaal. Het kan je week maken of breken.

Je moet weten dat het getal op de weegschaal constant verandert, de ene dag ben je wat zwaarder dan de andere dag. Elke dag op de weegschaal staan is dus ook geen goed idee.

Het is beter om, om de 2 weken op de weegschaal te staan en wellicht is het nog beter om helemaal niet meer op de weegschaal te staan.

Om een beter beeld te krijgen of je ook daadwerkelijk vet verliest kun je beter je buikomtrek meten of gebruik maken van een vetpercentage meter.

Het is namelijk ook mogelijk dat je zwaarder wordt terwijl je toch vet aan het verliezen bent. Dit kan te maken hebben met de spieren die je hebt opgebouwd van het trainen. Spieren wegen namelijk zwaarder dan vet.

Het is geen dieet maar een lifestyle

Het probleem van een dieet is dat we vaak aan short-term denken. Je begint aan een dieet en zodra je je doel hebt bereikt stop je ermee en val je weer terug in je oude eetpatroon.

Daarbij komt dat de meeste diëten ook niet zijn vol te houden en bovendien ongezond. Dit omdat je een stuk minder zult eten waardoor je een hongergevoel krijgt en voedingstoffen mist.

Een gezond eetpatroon betekent ook niet dat je minder moet eten maar vooral anders moet eten.  Je moet het zien als een complete verandering van je lifestyle.

Af en toe mag je de teugels laten vieren en iets eten waar je echt even zin in hebt. Maar daarna is het belangrijk dat je gelijk weer on track bent.

Let niet zo op de calorie inname

Zolang je gezond eet hoef je niet te letten op je calorie inname. Zodra je geen honger meer hebt stop je gewoon met eten. Het kan al snel vermoeiend en frustrerend zijn om steeds te letten op alle cijfertjes.

Ik heb dit namelijk zelf ook gedaan om optimaal resultaat te halen uit de trainingen zodat ik het lichaam zou krijgen dat ik voor ogen had. Maar ik had al snel door dat het niets voor mij was.

Luister gewoon naar je lichaam, heb je honger? Eet dan. Heb je niet honger dan eet je gewoon niet. Je lichaam laat zelf wel merken of je brandstof nodig hebt. Op den duur leer je je lichaam ook kennen zodat je weet wat het nodig heeft.

Af en toe cheaten is geen probleem 

Als je wilt vet verliezen betekent het niet dat je alleen maar gezond mag eten. Hiermee wil ik zeggen dat het geen probleem is om 1 of 2 keer in de week iets te eten wat niet zo gezond is. Het is prima om jezelf af en toe te belonen met iets lekkers.

Dit wil niet zeggen dat je het te gek moet maken. Want dat is vaak het probleem, mensen zijn 6 dagen van de week gezond aan het eten om vervolgens 1 dag helemaal los te gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Het is vallen en opstaan 

Je gaat waarschijnlijk je complete lifestyle veranderen. Dit is een grote verandering wat je moet doormaken. En dat gaat met vallen en opstaan.

Het is niet erg om te falen dat doen wij mensen nou eenmaal en dat is prima. Het gaat erom dat je het daarna gelijk weer oppakt. Succesvolle mensen hebben voordat ze succesvol werden ook meerdere malen gefaald. Dat hoort nou eenmaal bij het proces.

Natuurlijk is het wel lastig want je bent 100 procent gemotiveerd voordat je begint en je verteld de mensen om je heen dat je gaat beginnen met vet verliezen.

Je vertelt dat het je gaat lukken en de mensen om je heen vinden het helemaal geweldig. En dan komt het moment dat het misgaat. Dit gevoel is natuurlijk verschrikkelijk.

Maar de mensen die met succes vet verliezen op de lange termijn zijn de mensen die steeds weer opstaan nadat ze gevallen zijn. Al val je 30 keer van je fiets je gaat door want het zal je uiteindelijk gaan lukken. Er komt een moment dat je kilometers kunt fietsen zonder nog te vallen.

Maak gezond eten lekker 

Vet verliezen moet lekker zijn. Gezond eten vinden we over het algemeen minder lekker dan ongezond eten en dat is onterecht!

Het probleem is dat we gezond eten vaak te saai bereiden, terwijl je zoveel kunt maken met allerlei gezonde groentes en andere gezonde producten.

Daarom wil ik je kennis laten maken met de afslankreceptenbijbel van Oscar Helm. Hierin staan meer dan 100 gezonde recepten die makkelijk bereiden te zijn met ingrediënten uit de supermarkt.

Op deze manier wordt gezond eten nooit saai en zelfs heel erg lekker waardoor het alleen maar makkelijker wordt om je aan je nieuwe lifestyle te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *