Top 10 beste voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen

voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen

Om een gespierd lichaam te krijgen moet je hard trainen, zodat je spiervezels kapot gaan. Vervolgens moet je goed rusten om je spieren weer te laten herstellen en sterker te maken. Maar wat nog belangrijker is eten, eten en nog is eten!

Maar dat betekent niet dat je zo maar alles kunt eten. Om een mooi gespierd lichaam te krijgen, zul je de vette happen en suikers zoveel mogelijk weg moeten laten.

Wat je wel kunt eten om spiermassa op te bouwen, zijn de top 10 beste voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen naar mijn mening.

Inhoudsopgave

Eieren 

Eieren zijn wat mij betreft één van de beste voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen. Het is niet alleen goedkoop, maar ook heel erg voedzaam. Het eiwit in het ei bevat een zeer bijzondere bron van 9 essentiële aminozuren.

Aminozuren zijn heel erg belangrijk voor het herstel van je spieren. Wanneer je spiervezels beschadigd raken door de training, zullen de aminozuren in de eiwitten jouw spieren herstellen en opbouwen, waardoor je spieren groter en sterker worden.

Kip

Kip ik kan er geen genoeg van krijgen. Kip is rijk aan eiwitten en laag in vet. Tevens is het vrij goedkoop in vergelijking met andere vleessoorten. Bijna elke dag eet ik 200 gram aan kip.

Nou hoor je in het nieuws nogal vaak dat er antibiotica wordt toegediend in kippenvlees. Daarnaast wordt het al snel saai om elke dag maar kip te eten.

Zelf had ik hier ook last van, maar met Muscle Meat is dit verleden tijd. Muscle meat is een online supermarkt met alleen maar voedingsmiddelen gericht op sporters.

Muscle meat heeft 100% kip zonder toediening van antibiotica of andere conserveringsmiddelen.

Wat ook ideaal is dat je kant en klare kip kan kopen in verschillende smaken, zoals Toscaanse kip, shoarma kip, of Thaise kip en nog wat andere smaken. Hiermee bespaar je veel tijd.

Je hoeft het alleen maar op te warmen en eten maar. Ik kan je verzekeren dat het veel malser en smaakvoller is dan de kip uit de supermarkt.

Biefstuk

Biefstuk is wat mij betreft één van de beste voedingsbronnen om serieus spiermassa op te bouwen. Als ik eens geen kip wil eten, kies ik vaak voor biefstuk.

Rood vlees als biefstuk zit boordevol met vitaminen, mineralen, en antioxidanten.  Voorbeelden hiervan zijn:

  • Vitamine B3, B12, B6
  • IJzer
  • Zink
  • Selenium
  • En nog veel meer andere vitaminen en mineralen

Biefstuk is ook rijk aan creatine. Creatine is een stof dat je lichaam zelf ook aanmaakt. Om net wat meer uit je training te halen.

Het zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid creatine fosfaat in je spierweefsel vergroot wordt. Het effect is dat je explosieve bewegingen bij gewichtheffen of sprinten krachtiger zijn.

Toch is het verstandig om niet te vaak biefstuk of rood vlees te eten. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 500 gram rood vlees per week te eten. Bij overmatig gebruik heb je namelijk meer kans op kanker en hart- en vaatziekten.

Biefstuk is over het algemeen vrij duur, in de supermarkt of slager betaal je er al snel 20 tot 40 euro per kilo voor.

Bij Muscle Meat waar ik ook mijn biefstuk (Agnes) vandaan haal kost het maar 15 euro per kilo. Ook hier ben ik zeer tevreden over.

In sommige reviews op Muscle Meat geven mensen aan dat ze de biefstuk nogal taai vinden, maar zelf ervaar ik dit absoluut niet, ik durf zelfs te zeggen dat het van dezelfde kwaliteit is als de betere restaurants.

Ik vermoed dan ook dat de mensen die de biefstuk taai vinden, het stukje vlees wat te lang op het vuur hebben laten staan.

Kwark 

Kwark is een fantastisch product om lean muscle mass op te bouwen. Het zit hoog in eiwitten, laag in vetten en is super goedkoop. In de supermarkt kun je 500 magere kwark al voor 60 cent krijgen.

Het is ook zeer makkelijk mee te nemen, of om thuis op te eten als je veel haast hebt. Zelf eet ik meestal in de ochtend 250 gram aan kwark om vervolgens voor het slapen gaan weer 250 gram kwark te eten.

Vis

Vis is ook een geweldig product om spiermassa op te bouwen. Zalm, garnalen en makreel zijn mijn favorieten vissoorten.

Persoonlijk ben ik niet echt een liefhebber van tonijn, maar voor de liefhebbers van tonijn is het zeker een aanrader. Vrijwel elk andere vissoort zoals zalm, garnalen of makreel zal ik met plezier gaan eten.

Avocado 

Mensen vetten zijn je vrienden, avocado’s, noten, olijfolie ze bevatten allemaal gezonde vetten.

Je hebt vetten nodig en waarom heb je vetten nodig? Vet is essentieel voor alle functies in je lichaam. Hormoon functie, testosteron productie, alles om je lichaam gezond te houden zodat je optimaal kunt functioneren.

Persoonlijk was ik zelf niet echt een liefhebber van avocado vooral de textuur sprak me niet echt aan, maar naarmate je het eet wen je eraan. En de voordelen van avocado’s zijn zo groot dat ik meestal een halve avocado per dag eet.

Eiwitpoeder

Persoonlijk hou ik het liever bij real food. Maar af en toe is het gewoon handig om een eiwitshake te nemen. Soms heb je namelijk weinig tijd om te gaan eten, en een eiwitshake is dan een ideale vervanger zodat je toch aan je nodige eiwitten komt.

Havermout 

Havermout is een geweldige bron van koolhydraten. Ik hou van havermout en waarom hou ik ervan? Het heeft een lage glycemische index, het houd je vol, zit vol met vezels, het is gewoon een superfood.

Elke dag eet ik havermout in combinatie met kwark en wat bosvruchten. Echt heerlijk om de dag zo te beginnen zodat je er weer vol tegenaan kan gaan.

Mijn havermout of beter gezegd havermeel koop ik net als het vlees bij Muscle Meat.  De havermout van Muscle Meat is ultra fijn gemalen waardoor het beter te mengen is met mijn kwark, dan de standaard havermout in de supermarkt.

Zoete aardappelen 

Zoete aardappelen zijn fantastisch. Het is een bron van goede koolhydraten. Het is lekker en je kunt er veel mee.

Zelf vind ik het heerlijk om er frietjes van te maken. Je voor verwarmt de oven 10 minuten op 200 graden. Ik snij de zoete aardappels in reepjes, voeg wat specerijen toe, en smeer het in met wat olijfolie.

Daarna 35 minuten lang in de oven, om het af en toe even door elkaar te mengen zodat de frietjes aan elke kant goudbruin worden. Een heerlijke snack als je even zin in iets lekkers hebt.

Volkoren granen

Voedingsproducten als bruine rijst en quinoa zijn geweldige voedingsbronnen. Met een lage glycemische index, het houd je lang vol en het geeft je de energie om sterk en gespierd te worden.

Dit waren mijn top 10 beste voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen. Als jij vanaf nu serieus bezig wilt gaan om serieus spiermassa op te bouwen. Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij de online supermarkt Muscle Meat.

Als krachtsporter of duursporter is dit een fantastische site om al je gezonde voedingsproducten online te kopen van hoge kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *