Vind de liefde van je leven. 1 op de 3 mensen vindt een serieuze relatie met..

Parship

 Meld je gratis aan en vind jouw nieuwe liefde

Waarom gaan mannen vreemd? 5 redenen waarom mannen vreemdgaan

waarom gaan mannen vreemd

Waarom gaan mannen vreemd? Veel vrouwen vragen het zich af waarom haar man of vriend zo stom is geweest om vreemd te gaan. Wat is de reden dat hij is vreemd gegaan?

Er is niet één bepaalde factor waarom mannen vreemdgaan. Het is een combinatie van een aantal factoren waarom mannen besluiten om vreemd te gaan.

In dit artikel ga ik uitleggen waarom mannen vreemdgaan. Hoe deze factoren bij elkaar komen en een man doet besluiten om vreemd te gaan.

Helaas kun je niet alle factoren controleren. Maar er zijn een aantal factoren waarbij je de kans dat je partner vreemdgaat aanzienlijk kunt verlagen of zelfs tot 0% kunt brengen. Zodra je deze factoren begrijpt zul je ook beter instaat zijn om de juiste man te kiezen.

Inhoudsopgave

Hij krijgt niet wat hij nodig heeft

Eigenlijk benoem ik gelijk het belangrijkste punt waarom mannen vreemdgaan en dat is wanneer hij niet krijgt wat hij nodig heeft. Vreemdgaan zal vrijwel nooit gebeuren als hij alles krijgt wat hij nodig heeft.

In sommige gevallen gaat een man alsnog vreemd ook al krijgt hij alles wat hij nodig heeft. In dat geval is het gewoon een dikke….. nou vul zelf maar in! Al is het natuurlijk überhaupt fout om vreemd te gaan wat de situatie ook is.

Voorbeelden waarom een man niet krijgt wat hij nodig heeft zijn: dat hij zich niet gewaardeerd voelt, geen spanning of passie voelt, onzeker is in de relatie of zich genegeerd voelt.

Er zijn ontzettend veel redenen waarom mannen vreemdgaan als ze niet alles krijgen wat ze nodig hebben. Aan sommige factoren kun je als vrouw iets doen maar soms kun je er gewoon niets aan doen en ligt het helemaal bij hem zelf.

Angst om alleen te zijn

Sommige mannen zijn bang om alleen te zijn. Als een man niet aan zijn trekken komt of het gevoel er gewoon niet meer is in een relatie dan kan hij de relatie beëindigen of erover communiceren met zijn vriendin of vrouw. Als het communiceren vervolgens niet werkt dan kan hij de relatie als nog beëindigen.

Maar de angst om alleen te zijn is soms zo groot dat hij bij zijn vriendin of vrouw blijft. Je zult verbaast zijn hoeveel mannen de angst hebben om alleen te zijn en puur bij hun vriendin of vrouw blijven om maar niet alleen te zijn.

Wat er vervolgens gebeurt is dat hij zijn plezier bij andere vrouwen gaat zoeken en vreemdgaat. Dit wordt ook wel vluchtgedrag genoemd.

Het is genetisch bepaald

Het is deels genetisch bepaald waarom mensen vreemd gaan dit geldt overigens ook voor vrouwen. Je ziet vaak dat dezelfde mensen vreemdgaan terwijl andere mensen nog nooit zijn vreemdgegaan.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het hormoon dopamine. Sommige mensen zijn enorm ontvankelijk voor dit verslavingshormoon waardoor je ook sneller zou hunkeren naar een flirt.

Het beste om dit te voorkomen is, om een sterke relatie te hebben met elkaar. Heb plezier met elkaar, onderneem dingen met elkaar en geniet van elkaar in bed.

Weinig waarde hechten aan monogamie

Sommige mannen hebben niets met de waarde van monogamie. Hij kan nog zoveel van je houden maar voelt zich niet fijn om maar één partner te hebben. Door sommige mensen wordt ook beweerd dat mensen van nature niet monogaam zijn. Mannen moesten vroeger jagen en zoveel mogelijk vrouwen bevruchten.

In der loop van de evolutie van de mens is het zijn van monogaam ontstaan en hebben mensen geleerd om trouw te zijn. Toch blijft het in sommige gevallen moeilijk om monogaam te blijven vooral als de verliefdheid en spanning in de relatie ervan af is.

Tegenwoordig zien we ook vaak dat stelletjes na 3 jaar uit elkaar gaan. In de eerste 3 jaren ben je verliefd, heb je een sterke emotionele band met elkaar, en geweldige seks. Maar gemiddeld gezien ebt het gevoel van verliefdheid, spanning en liefde weg na 3 jaar. Wat resulteert in het beëindigen van de relatie of vreemdgaan. Dit heet ook wel seriële monogamie.

Impulsieve karakter

Sommige mannen plannen het om vreemd te gaan. Maar de meeste mannen gaan vreemd door een impuls. Deze mannen zijn vaak de eerste die toegeven dat het ongelooflijk stom was om vreemd te gaan.

Vreemdgaande mannen zijn vaak mannen met een impulsief karakter. Hoe impulsiever een man is des te hoger het risico dat hij vreemdgaat. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een man die impulsief is ook echt vreemdgaat.

Want misschien is er geen reden voor hem om vreemd te gaan omdat hij het zo goed heeft met jou of geeft hij veel waarde aan monogamie.

De factoren samen bepalen de kans op vreemdgaan

Je hebt nou 5 factoren gelezen waarom mannen vreemd zouden kunnen gaan. Als je één van deze factoren met elkaar verbindt zal dat de kans op vreemdgaan vergroten.

Bijvoorbeeld als een man niet helemaal krijgt wat hij nodig heeft, de angst heeft om alleen te zijn en hij is toevallig heel erg impulsief dan is de kans dat hij vreemdgaat zeer aanwezig.

Mannen die geen angst hebben om alleen te zijn, niet impulsief zijn en monogaam zijn. Zijn de mannen met het laagste risico op vreemdgaan.

De bekende player zoals we die kennen komen waarschijnlijk niets tekort en hebben misschien een beetje last van de angst om alleen te zijn. Maar hechten totaal geen waarde aan monogamie en zijn zeer impulsief.

Heb je nog vragen over dit artikel of heb je zelf redenen waarom mannen vreemdgaan? En wat zijn jouw ervaringen met mannen die vreemdgaan? Zet ze dan onder in de reacties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *