Wat is Affiliate Marketing? Uitleg op een simpele manier

wat is affiliate marketing

Wat is Affiliate Marketing? Ik zal in dit artikel antwoord geven op deze vraag. Affiliate Marketing is een lastig woord, maar Affiliate Marketing is zodra je het weet eigenlijk vrij simpel. Met Affiliate Marketing kun je op termijn duizenden euro’s per maand verdienen maar hoe kan dat eigenlijk? Ik zou zeggen lees het in dit artikel, veel succes!

Inhoudsopgave

Wat is Affiliate Marketing?

Ik ga proberen om het op een zo simpel mogelijke manier uit te leggen. Affiliate Marketing is een vorm van online marketing waarbij jij (affiliate) wordt betaald voor het doorverwijzen van klanten naar een bedrijf die vervolgens een product of dienst aanschaffen bij het bedrijf. Hieronder staat een foto waarin het wordt uitgelegd.

Hoe kun je geld verdienen met Affiliate Marketing?

Je kunt op veel verschillende de manieren geld verdienen met Affiliate Marketing. De meest succesvolle manier van geld verdienen is het hebben van een website. Hoe het werkt zal ik je hieronder laten zien. Je ziet hier een website dat gaat over het fit worden van je lichaam. Hier wordt een receptenboek gepromoot om af te vallen.

Zodra een bezoeker op de gele button klikt wordt hij of zij doorgestuurd naar de website van het receptenboek Fitchef. Als de bezoeker het receptenboek vervolgens aanschaft krijg je als beloning 10 euro commissie. De hoogte van de commissie hang altijd af van het bedrijf dat het product verkoopt.

Producten van bedrijven promoten op je website

Voordat je producten op je website plaatst is het belangrijk dat je een bepaalde niche hebt gekozen voor je website. Bijvoorbeeld een website over daten, afvallen, honden of muziek instrumenten. Het kan werkelijk van alles zijn. Stel dat je een website gaat maken over honden. Dan is het natuurlijk logisch dat je producten promoot wat met honden te maken heeft.

Je hoeft bedrijven niet te mailen of te bellen om hun producten te promoten. Je hebt namelijk allerlei verschillende affiliate netwerken waar bedrijven op aangesloten zijn die affiliates aanbieden om hun producten te promoten. Een aantal van deze netwerken zijn:

  • Paypro
  • Tradetracker
  • Daisycon
  • Zanox
  • Awin

Stel je voor dat je een website hebt over honden dan wil je graag partners worden met bedrijven die honden producten verkopen. Ik ga een voorbeeldje geven voor het affiliate netwerk van Tradetracker. Op Tradetracker zijn een aantal webshops aangesloten die producten voor honden verkopen. Het gaat om de websites:

  • www.hondenbed.nl
  • www.onlinehondenspeciaalzaak.nl
  • www.webshopvoorhonden.nl

Via Tradetracker kan jij je aanmelden bij deze bedrijven om producten van hun te promoten via jouw website. In sommige gevallen wordt je website eerst gekeurd, maar het is ook mogelijk dat je website gelijk geaccepteerd wordt om producten te promoten.

Affiliate link maken voor product

Zodra je een account hebt aangemaakt bij Tradetracker, Paypro of welk affiliate netwerk dan ook en geaccepteerd bent door een aantal bedrijven is het tijd voor het maken van een affiliate link om producten te promoten.

Een bedrijf moet natuurlijk wel weten waar een verkoop exact vandaan komt. Daarom moet je een affiliate link aanmaken waar een persoonlijke code in zit. Met deze code kan het bedrijf zien dat de verkoop via jou gerealiseerd is.

Als voorbeeldje neem ik een product dat aansluit op dit artikel. Namelijk de Affiliate Marketing Revolutie dit is een cursus waarin jij stap voor stap doormiddel van video’s leert hoe Affiliate Marketing werkt. Omdat dit zo perfect aansluit op mij blog kan ik dit product dat ik zelf ook gebruik promoten.

Om dit te doen moet je een account aanmaken bij Paypro. Paypro is een affiliate netwerk waar je vooral cursussen en E-books kunt promoten. Zodra je bent ingelogd krijg je het hoofdscherm voor je scherm. Vervolgens moet je naar affiliate campagnes wat links onderin staat.

Zodra je hier op klikt krijg je allerlei verschillende producten op je scherm die je kunt promoten op je website, facebookpagina of mail. In dit geval wil ik de Affiliate Marketing Revolutie op mijn website promoten dus dat gaan we doen. Op de eerste pagina kom je de Affiliate Marketing Revolutie gelijk tegen.

 

Zodra je op de Affiliate Marketing Revolutie klikt krijg je een scherm met informatie over het product en je eigen affiliate link van het product. Deze link is belangrijk want daarmee wordt gezien dat het product via jou verkocht is.

Op de foto hierboven zie je mijn persoonlijke affiliate link. Wat de link zo persoonlijk maakt is de laatste code van de link namelijk ”34644”. Aan dit nummer ziet het trackingsysteem dat de verkoop via mij gerealiseerd is. Jouw affiliate link zal er precies hetzelfde uitzien behalve de laatste nummers.

Stel dat jij nu op de knop hieronder drukt en vervolgens de cursus Affiliate Marketing Revolutie aanschaft dan krijg ik daar een commissie over van in dit geval €27 euro plus mogelijke upp sells. En verder hoef ik daar helemaal niets voor te doen!

Iedereen kan geld verdienen met Affiliate Marketing

Of je nu een drukke moeder bent van 2 kinderen of nog op school zit. Iedereen kan geld verdienen met Affiliate Marketing. Je hebt hierboven kunnen zien hoe simpel het eigenlijk is. Je hoeft helemaal niet slim of goed met computers te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een website met content over een bepaald onderwerp. Vervolgens ga je op je website schrijven over een onderwerp en zo je geld verdienen.

Ga er niet vanuit dat je er snel geld mee gaat verdienen het zal in het begin heel erg langzaam gaan. Ik begon pas een beetje geld te verdienen na 6 maanden. Maar als je doorzet en content blijft leveren worden je inspanningen en geduld vanzelf beloond. En is de limit de sky!

Leer Stap voor Stap Affiliate Marketing met Affiliate Marketing Revolutie

Nu je weet wat Affiliate Marketing is wil je misschien zelf wel beginnen met Affiliate Marketing. Nou kan ik mij voorstellen dat je als nog geen idee hebt hoe je bijvoorbeeld een website online zet of hoe je het in elkaar zet. Hoe je ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk mensen naar je website komen of hoe je ervoor zorgt dat mensen via jou een product gaan kopen.

Gelukkig is daar een oplossing voor namelijk de Affiliate Marketing Revolutie. Jacko Meijaard de man achter deze cursus en zeer succesvol in de Affiliate Marketing wereld. Heeft deze cursus gemaakt om jou stap voor stap uit te leggen wat je moet doen om net als hij ook succesvol te worden in de wereld van Affiliate Marketing.

Alles wat met Affiliate Marketing te maken heeft komt in de Affiliate Marketing Revolutie voor. Dit wordt allemaal gedaan doormiddel van video’s. Door zijn video’s te volgen heb jij al snel je eigen Affiliate Business online staan. Mocht je problemen hebben dan kun je Jacko altijd vragen stellen of een vraag stellen in het forum van de Affiliate Marketing Revolutie.

Wil je meer weten over Jacko Meijaard en de Affiliate Marketing Revolutie klik dan op de link hieronder. En begin met geld verdienen op het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *