Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Weight Watchers Review: Gezond afvallen Ervaringen + Resultaten!

weight watchers review

Ken je ze ook de reclames van Weight Watchers? Ik heb altijd het idee gehad dat het de zoveelste crash dieet is met sapjes en eigen gemaakte producten. Waar je een godsvermogen aan kwijt bent en uiteindelijk geen resultaat mee bereikt.

Maar goed zolang je het niet gezien of gebruikt hebt mag je er ook niet over oordelen. Daarom heb ik besloten om me te verdiepen in Weight Watchers. In deze Weight Watchers review vertel ik wat Weight Watchers nou eigenlijk inhoudt en wat de ervaringen en resultaten van klanten zijn.

Ik kan al vast zeggen dat ik fout zat. Weight Watchers is namelijk verre van een crash dieet en staat voor een gezonde levensstijl met de focus op de lange termijn waarbij je langzaam maar zeker zult afvallen.

Inhoudsopgave

Het ontstaan van Weight Watchers

Weight Watchers is een afvalprogramma dat al sinds 1963 bestaat. Sinds 2016 heeft Weight Watchers ook een online platform voor klanten.

Weight Watchers is in 1963 opgericht door de Amerikaanse Jean Nidetch. Nadat ze meerdere pogingen had gedaan om af te vallen zonder blijvend resultaat, zocht ze steun bij haar vriendinnen die net als haar gewicht wilden verliezen, maar met hetzelfde probleem zaten.

Doordat ze elkaar hielpen met afvallen kwamen ze op het idee om andere mensen te helpen met afvallen.

Inmiddels is Weight Watchers een regelrecht succes en uitgegroeid tot een wereldwijd afvalprogramma, en actief in 29 landen. 1 miljoen mensen over de hele wereld volgen elke dag Weight Watchers. In Nederland ligt dit rond de 20,000 per mensen per week!

Wat is Weight Watchers? 

Weight Watchers vindt het belangrijk dat je met een gezonde levensstijl een gezond gewicht zult bereiken.

Bij Weight Watchers mag je alles eten, er wordt niet gekort op koolhydraten, eiwitten en vetten. Weight Watchers wil jou bewust maken van de hoeveelheid wat je eet en vooral wat je eet.

Gaan de weg zul je met dit programma leren wat goed voor je lichaam is en wat niet goed voor je lichaam is. Op deze manier kun je langzaam je ongezonde levensstijl veranderen naar een gezonde levensstijl.

Je hebt de mogelijkheid om cursussen/bijeenkomsten bij te we wonen met andere mensen, maar je kunt het programma ook zelfstandig volgen met de online versie van Weight Watchers. Met name de online versie van Weight Watchers is zeer populair bij klanten van Weight Watchers.

Wat kun je verwachten van Weight Watchers?

Weight Watchers beloofd dat je met het programma gezond afvalt en een gezonde levensstijl ontwikkeld. Of je nou het online of offline programma volgt maakt niet uit. Dit betekent:

 • Voeding: Betere keuzes maken wat betreft voeding.
 • Gedrag: Je leert hoe je positief kan zijn zodat het afvallen makkelijker wordt. Uiteindelijk is het aan jezelf maar je wordt ondersteund.
 • Sporten: Voeding is het aller belangrijkste om af te vallen en gezond te leven. Maar sporten hoort ook bij een gezonde levensstijl. Je krijgt 100 oefeningen met video’s die je in de sportschool of thuis kunt uitvoeren. Dit is voor iedereen te doen ongeacht het niveau van fitheid.
 • Support: Je krijgt begeleiding, training, en je wordt aangemoedigd bij het verliezen van je gewicht en het houden daarvan.

Je kunt alles wat je maar lekker vindt eten zolang je alles maar binnen de juiste porties houdt. Weight Watchers biedt verschillende benaderingen voor mannen en vrouwen. En benaderd alles op wetenschappelijke kennis.

Weight Watchers punten 

Weight Watchers maakt gebruik van een puntensysteem ook wel smartpoints genoemd om te berekenen hoeveel je nog mag eten.

Voordat je begint met het programma moet je gegevens van jezelf invullen zoals jouw leeftijd, geslacht, gewicht en streefgewicht. Op basis daarvan berekend Weight Watchers hoeveel punten je minimaal en maximaal per dag mag gebruiken. Dit ligt tussen de 30 en 40 punten.

Als bonus krijg je er ook nog 49 weekpunten bij. Deze punten mag je gebruiken als je even zin in iets ongezonds hebt of gaat uit eten met vrienden. Het is niet verplicht dit te doen aangezien het afvallen wel minder snel zal gaan.

Voorheen kreeg je ook activiteit punten bij Weight Watchers waardoor je meer kon eten. Maar als je wilt afvallen en gaat sporten om af te vallen is het natuurlijk niet de bedoeling dat je extra gaat eten.

Weight Watchers Voeding

Bij Weight Watchers heb je de beschikking over duizenden gezonde recepten. Op elk voedingsproduct zitten smartpoints zoals ik hierboven met je besproken heb.

Met deze smartpoints wil Weight Watchers jou onder andere bewust maken wat gezonde en ongezonde voeding is. Dit doen ze door door elk voedingsproduct smartpoints te geven.

Producten met geraffineerde koolhydraten bevatten de meeste punten omdat het ongezond is. Een pizza bevat bijvoorbeeld al 25 smartpunten en een croissantje 8 smartpoints.

Dit tikt aardig aan als je weet dat je maar 30 tot 40 punten per dag hebt, en 49 cheat points voor de hele week hebt. Een product als kip wat heel erg gezond is bevat bijvoorbeeld maar 1 smartpoint.

Hoe minder smartpoints een product heeft hoe gezonder het product. Je mag dus ook veel meer eten als je gezond gaat eten omdat het nou eenmaal veel minder calorieën bevat. Fruit en groente mogen overigens onbeperkt gegeten worden.

Weight Watchers Bewegen 

Sporten hoort ook bij een gezonde levensstijl. Daarom krijg je de beschikking over meer dan 100 oefeningen met uitleg op video. Zodat je lekker kunt sporten en precies weet wat je moet doen.

Je kunt bij Weight Watchers zelf een trainingsprogramma samenstellen, dit doe je online. Op de website staan allerlei instructies video’s van oefeningen zodat je precies weet hoe je het moet uitvoeren om het maximale eruit te halen en ook vooral blessures kunt voorkomen.

Als je de oefeningen niet leuk vindt of sporten in het algemeen niet leuk vindt. Kun je wellicht elke dag of om de dag een stukje gaan wandelen. Doe het anders samen met iemand. Ga in ieder geval iets doen waarbij je veel moet bewegen.

Verschil tussen online en offline Weight Watchers programma 

Je hebt zowel een online als offline programma bij Weight Watchers. Wanneer je een druk leven hebt en ervan overtuigd bent dat je dit zelfstandig kan met alleen hulp op afstand van Weight Watchers dan is het online programma de beste keuze voor jou.

Weight Watchers heeft een speciale app ontwikkeld om al je verrichtingen bij te houden. Het is ook mogelijk om alles te volgen via de website. In de app vindt je allerlei recepten, advies, oefeningen, video’s, punten van de voedingsmiddelen en jouw progressie en nog meer extra informatie.

Het offline programma is geschikt als je bijvoorbeeld heel erg sociaal bent ingesteld en het fijn vind om met mensen in contact te komen die ook bezig zijn met Weight Watchers.

Om de zoveel tijd vindt er een bijeenkomst plaats in het land op meerdere plekken om samen met nog meer deelnemers van Weight Watchers in contact te komen. Ook heb je een eigen coach waarmee je elke week je verrichtingen gaat bespreken.

Zoals je ziet hebben beide programma’s hun charme. Het is maar net wat het beste bij je past qua persoonlijkheid, gevoel en tijd.

Voor wie is Weight Watchers geschikt?

Dit is voor iedereen die wil afvallen of gezonder wil leven maar net dat extra hulp of zetje nodig hebt om het te bereiken. Of je nu man of vrouw bent maakt niet uit. Overigens zijn de meeste klanten bij Weight Watchers vrouwen maar dit is vrij normaal in de afval sector.

Persoonlijke Weight Watchers review

Ik heb Weight Watchers voor een paar dagen uit getest en ben tot de conclusie gekomen dat het zeer goed in elkaar steekt. De support is goed en het punten systeem om mensen bewust keuzes te laten maken wat betreft voeding, vind ik origineel en leuk bedacht. Daarbij komt dat het programma zich constant blijft ontwikkelen en niet stilstaat.

Of je resultaten gaat bereiken met Weight Watchers heb je uiteindelijk voor het grootste gedeelte in eigen hand. Want uiteindelijk beslis je zelf nog altijd wat je in je mond stopt. Je bepaalt zelf wat je eet en houdt de punten van alle voedingsmiddelen dat je eet bij. Als je discipline in orde is en je houdt je aan de punten dan komt het helemaal goed.

Weightwatchers geeft jou ook de mogelijkheid om te cheaten met 49 weekpunten. Een pizza kost je 25 punten dus in principe kun je elke week een pizza eten terwijl je afvalt. Zolang je je verder maar houdt aan de punten en er niet overheen gaat.

Natuurlijk vertraagd dit wel het afvalproces maar je moet niet kijken naar weken of maanden. Het gaat om een levensstijl dat gezond is en je hele leven vol te houden is. De kilo’s gaan er uiteindelijk vanzelf af.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je precies weet wat je moet eten, Zodat je Weight Watchers niet meer nodig hebt en alles op eigen houtje kunt doen.

Voordelen Weight Watchers

 • Je mag alles eten er zitten geen beperkingen op het dieet
 • 100 oefeningen met video’s om thuis of in de sportschool te doen
 • Alle informatie wat je nodig hebt op je mobiel (online versie)
 • Online community om elkaar te helpen met afvallen
 • Meer dan 4000 recepten
 • Goede support om jouw doel te bereiken

Nadelen Weight Watchers

 • Alles eten wat je maar wilt: Waarom is dit een nadeel als het ook een voordeel is? Nou in principe vind ik het inderdaad een voordeel dat je vrij bent om alles te eten wat je wilt. Maar hier ligt ook gelijk een valkuil. Vooral als je het moeilijk vindt om de verleiding van lekker eten te weerstaan, bestaat de kans dat je zo maar teveel gaat eten en vooral ongezond gaat eten.
 • Je moet alle punten bijhouden: Dit vind ik persoonlijk het aller lastigste van Weight Watchers. Zodra je iets gaat eten moet je je mobiel er bij houden om het aantal punten in te voeren. Ik merkte zelf dat ik hier vrij laks in werd, je moet constant bij houden hoeveel punten je hebt gegeten en hoeveel je nog mag eten.
 • De prijs: Helaas is het nogal aan de dure kant. Het had wat mij betreft wel wat minder mogen zijn. Weight Watchers werkt met 3 abonnementen. Namelijk een maand abonnement ( €42,95 ), halfjaar abonnement ( € 39,95 ) en een jaar abonnement ( €37,95 ).

Weight Watchers ervaringen en resultaten deelnemers

Op het internet zijn een hoop reacties te vinden van mensen die mee hebben gedaan aan het Weight Watchers programma of nog steeds bezig zijn.

Persoonlijk vind ik Weight Watchers programma één van de weinige afval programma’s dat mij kan bekoren. Het is namelijk niet echt een dieet maar helpt jou om een goede eetpatroon aan te leren. Maar goed wat nog belangrijker is wat zijn de meningen van mensen die het programma voor een langere tijd gevolgd hebben?

Ik zie veel positieve reacties van mensen die zeggen dat het programma goed in elkaar steekt en je er goede resultaten mee kunt bereiken.

Maar wat mij ook opvalt is dat de klantenservice/administratie soms nog te wensen overlaat volgens sommige mensen. Veel mensen ervaren problemen met de abonnementen van Weight Watchers.

Sommige mensen beweren gestopt te zijn met Weight Watchers maar krijgen nog steeds facturen binnen en er wordt zelfs met de incasso gedreigd. Nou is het natuurlijk ook mogelijk dat het de fout van de klant zelf is. Kijk daarom ook altijd naar de kleine lettertjes om moeilijkheden te voorkomen.

Conclusie van het Weight Watchers programma

De meeste dieet programma’s vind ik waardeloos en zijn ook gewoon waardeloos. Maar in het geval van Weight Watchers ben ik over het algemeen enthousiast. Al moet ik zeggen dat ik het nogal aan de dure kant vindt en niet zeker weet of ik wel 42 euro per maand zou betalen aan dit programma. Ik denk namelijk dat er goedkopere opties zijn om ook gezond af te vallen zoals Fitchef Turbo.

Weight Watchers is wel uniek en daardoor ook al jarenlang een groot succes. Het is een geweldig programma voor mensen die een gezonde levensstijl willen beginnen maar niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Heb je het geld ervoor? Dan raad ik je Weight Watchers zeker aan, let wel op dat je het goede abonnement kiest zodat je niet in de problemen komt te zitten. Persoonlijk zou ik voor het maand abonnement gaan omdat het maar iets duurder is per maand dan een jaar abonnement waar je een jaar aan vast zit.

Om het programma te proberen is de eerste maand gratis, dit kun je doen door op de link hieronder te klikken. Heb je verder nog vragen of opmerkingen over het Weight Watchers programma? Laat het dan weten onder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *