Ga terug
Print
volkoren penne met knoflookgamba

Volkoren Penne met Knoflookgamba

Het eerste recept is Volkoren Penne met Knoflookgamba. Het is snel en simpel om te maken maar bovendien super lekker. Binnen 15 minuten kun je al genieten van dit recept.

Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 Personen
Calorieën 344 kcal
Auteur Patrick

Ingrediënten

 • 200 gram Volkoren Penne
 • 32 stuks Gamba
 • 200 gram Asperges ( variatie sperziebonen)
 • 2 stuks Rode paprika
 • 1 Courgette
 • 1 hele Avocado
 • 4 teentjes Knoflook
 • 1 scheutje Olijfolie
 • 1 bosje Bosui
 • 1 Rode Peper
 • Sweet chilli saus

Bereidingswijze

 1. Pak een pan vul het met water en zet het op het vuur om de asperges of sperziebonen 4 minuten te laten koken in kokend heet water met wat zout. Schep de asperges of sperziebonen er daarna uit om vervolgens droog te deppen.
 2.  Kook in hetzelfde water de volkoren penne, doe dit ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn. 
 3. Dan is het tijd om alle groenten te snijden mocht dat nog niet gedaan zijn. Snijd de paprika in blokjes en courgette in plakjes. Snijd de rode peper in stukjes. snijd de bosui in stukjes en maak de avocado schoon om het daarna in blokjes te snijden.
 4. Pak vervolgens een pan of wok en verhit het met een scheutje olijfolie. Om daarna de rode peper, courgette, paprika en asperges of sperziebonen toe te voegen. Roerbak de groenten ongeveer 2 minuten.
 5. Ondertussen pak je er weer een koekenpan bij om je knoflookgamba's te maken. Je snijd 4 knoflookteentjes in blokjes. Voegt een scheutje olijfolie toe in de koekenpan om daarna de knoflook toe te voegen. Laat de knoflook even lekker sudderen om daarna gelijk de gamba's erbij te doen.
 6. Bak de gamba's tot ongeveer 4 minuten tot ze nog net glanzig zijn.
 7. Zodra de gamba's op het vuur staan voeg je wat chilli saus toe bij de roerbak groenten. 
 8.  Let wel op dat je de groenten en gamba's in beweging houdt zodat het niet gaat aanbakken. 
 9. Je volkoren penne zullen ondertussen klaar zijn. Giet het water vervolgens af en spoel het kort af met koud water zodat het niet plakkerig wordt. 
 10. Dan voeg je de gamba's toe aan de roerbakgroenten om daarna het vuur uit te doen.
 11. Om het nog wat lekkerder te maken voegen we er ook nog wat peper, bosui en avocado bij. Je snijd de bosui in stukjes en de avocado in blokjes. Dit doe je er gewoon rauw door. Doe je de avocado er al eerder bij dan wordt het puree en dat wil je niet. 
 12. Als laatste voeg je de volkoren penne toe en roer je het lekker door elkaar heen zodat de volkoren penne alle smaken hebben.
 13. Dan pak je een bord of een kom. Je doet de volkoren penne, gamba's en groenten op je bord of kom en je hebt een heerlijke maaltijd binnen 15 minuten.