Zelfverzekerder worden – 7 dingen die je moet doen voor meer zelfverzekerdheid

zelfverzekerder worden

Om gelukkig te zijn is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt. Helaas is er één probleem en dat is onzekerheid de vijand van zelfverzekerdheid wat ons constant in de weg kan zitten in onze doen en laten. De stem achter in je hoofd van ik kan dit niet, ik ben lelijk, ik zal het nooit kunnen dus stop er maar mee. Dit willen we natuurlijk niet daarom geef ik je 7 tips om zelfverzekerder te worden over jezelf.

Inhoudsopgave

Zelfverzekerder worden (7 Tips)

Stop met het maken van veel selfies

Het maken van veel selfies en naar jezelf kijken in de spiegel kan je erg onzeker maken. Natuurlijk is het helemaal geen probleem om een keer een selfie te maken voor je profielfoto op social media of met vrienden op de foto gaan tijdens een gezellig feest. Het is namelijk alleen maar goed en leuk voor de herinneringen.

Het is ook helemaal niet erg om kritisch naar je lichaam te kijken zodat je de minpunten van jezelf kunt veranderen zodat je er beter uit gaat zien en meer zelfvertrouwen krijgt. Alleen er komt een moment dat het teveel wordt en je obsessief met je uiterlijk bezig bent en onzeker wordt over je lichaam.

Geef niet meer geld uit dan verantwoord is

Geld is één van de dingen waar vooral mannen onzeker over zijn. We willen meer en meer geld verdienen en het is belangrijk om spullen te hebben zoals een dikke auto. Mannen willen nou eenmaal indruk maken op vrienden en natuurlijk vooral op de vrouwen.

Maar het nadeel hebben van veel spullen is dat wanneer je niet genoeg geld verdient of je financiële administratie niet goed is je al snel meer geld uitgeeft dan verantwoordt is. Met als gevolg dat je in de schulden komt.

En het is echt kut om in de schulden te zitten, het maakt je onzeker en het zal constant in je achterhoofd zitten. Zorg er dus altijd voor dat je alleen geld uitgeeft wat verantwoordt is.

Haarverlies stoppen

Voor mannen en vrouwen is dit één van de grootste onzekerheden ”je haren verliezen” althans dat geldt wel voor mij. Nou hebben vrouwen genetisch gezien veel minder kans om kaal te worden dan mannen maar zodra het gebeurt kan het zorgen voor grote onzekerheid en zelfs psychische klachten.

Natuurlijk bestaat er geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat je haarverlies stopt. Sommige mensen worden nu eenmaal snel kaal wat je er ook tegen doet. En naarmate we ouder worden wordt alles minder zo ook ons haar dat is nou eenmaal de natuur. Maar in veel gevallen heeft haarverlies en dunner haar te maken met andere factoren dan het genetische en leeftijd aspect zoals:

  • eetpatroon
  • stress
  • zwangerschap
  • medicijnen
  • te strakke kapsel
  • bloedarmoede
  • haarextentions
  • gewichtsverlies

Als je haar begint te verliezen denk dan eens aan de dingen hierboven, wellicht heeft je haarverlies hier mee te maken. Begin niet aan allerlei shampoos en rare supplementen dat ervoor zou zorgen dat je haarverlies stopt want dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Maar doe iets aan de dingen hierboven.

Ben je helaas de ongelukkige persoon die kaal wordt vanwege erfelijkheid dan is een haartransplantatie de enige mogelijkheid voor een volle bos haar. Tegenwoordig zijn haartransplantaties van veel betere kwaliteit en heb je geen groot litteken meer op je achterhoofd. Echter is het wel heel erg duur, maar mijn mening het wel waard als je erg onzeker bent over je haarverlies Je zal na een transplantatie weer een stuk zelfverzekerder worden.

Doe iets waar je angst voor hebt

Vaak zie je dingen van mensen langskomen en dan denk je dat wil ik ook alleen je bent te bang om het te doen. Je weet niet wat er gaat gebeuren of wat eruit gaat komen. Maar wat kan er nou misgaan? Ja, het kan mislukken of fout gaan maar who cares? Je voelt je wel beter en zelfverzekerder want je hebt je angst overwonnen, je hebt iets gedaan wat je eerst niet voor mogelijk hield. Het is goed om fouten te maken of dingen te doen die helaas mislukken. Je zult hier alleen maar van leren en beter worden.

Geef een compliment aan iemand

Complimenten zijn geweldig. Mensen die een compliment krijgen voelen zich geweldig, zelfs als ze zich daardoor ongemakkelijk voelen en afstandelijk worden. Want het is moeilijker om een compliment te ontvangen dan te geven. Maar als je een compliment geeft zal de persoon die de compliment heeft ontvangen jou gelijk aardiger vinden. Je zal het zien aan hun gezicht. Omdat je weet dat je diegene blij hebt gemaakt met een compliment zal jij je een stuk beter gaan voelen over jezelf.

Stop met roddelen

Stop met het slecht praten over andere mensen. ”Heey Laura, heb je het gehoord over Iris? Ze is met Brian naar bed geweest het is echt een slet.” Slecht praten over anderen heeft een negatieve impact op je zelfvertrouwen. Het is beter om de focus op jezelf te leggen dan bezig te zijn wat anderen doen in hun leven.

Dit is misschien wel de nummer 1 reden waarom we tegenwoordig onzekerder zijn over ons zelf ”social media”. Natuurlijk hoef je niet van facebook of instagram af, ik gebruik het zelf ook en het kan zeer handig en nuttig zijn.

Het probleem begint wanneer je heel erg veel op facebook of instagram zit. Je ziet namelijk alleen maar de leuke dingen van vrienden en andere mensen in hun leven en niks van de vervelende dingen in hun leven. Op social media zie je alleen maar hoe verliefd iemand is of vakantie foto’s op de bahama’s en hoe geweldig het wel niet met ze gaat.

Jij wilt al deze leuke dingen ook terwijl het misschien niet mogelijk is op dit moment en je wordt daardoor onzeker. Focus je daarom vooral op je eigen dingen en wees niet de hele tijd druk met wat andere mensen doen. Ga bijvoorbeeld elke dag hoogstens 5 minuten kijken op social media en sluit het voor de rest van de dag af. Je zult merken dat jij je een stuk beter gaat voelen en doordat je de focus op jezelf hebt zul je zelfverzekerder worden.

Blijvend zelfvertrouwen

Zit de onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen veel dieper waardoor je relatie bijvoorbeeld minder goed loopt? Dan raad ik je de online cursus blijvend zelfvertrouwen aan . In deze cursus leer je stap voor stap hoe je zelfverzekerder zal worden en blij bent met jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *