Afvallen en Fit worden maar geen tijd om gezond te koken? Dan is dit de oplossing voor jou! Al meer dan 10.000 mensen zijn je voor gegaan.

Afvallen en Fit worden zonder moeite!

Last van Zweetoksels? 8 tips tegen overmatige transpiratie!

zweetoksels

Zweten doen we allemaal wel eens en dat is maar goed ook. Het zorgt ervoor dat ons lichaam niet oververhit raakt, en het zorgt ervoor dat we genoeg grip hebben om bijvoorbeeld een deurkruk vast te houden met onze handen.

Maar wanneer je overmatig transpireert, kan het al heel snel vervelend worden. Vooral zweetoksels zijn voor veel mensen zo hinderlijk dat ze er onzeker van worden. Dit komt door de zweetplekken in de kleding.

Als we gaan sporten of heel erg druk aan het werk zijn is het heel normaal om zweetoksels te krijgen en maken we ons totaal niet druk of we nou zweetplekken hebben of niet.

Maar er zijn ook mensen die zonder inspanning toch overmatig zweten onder de oksels of andere plekken. Daar komt bij dat het vaak niet zo fris ruikt onder de oksels.

Inhoudsopgave

Waarom krijgen we zweetoksels?

Zweten is bedoeld om de temperatuur in ons lichaam te reguleren en stabiel te houden. Ons lichaam functioneert het best bij een temperatuur  tussen de 36° en 38° Celsius. Zodra je gaat sporten wordt je lichaam warmer.

De hersenen geven dan een sein aan je zweetklieren dat je moet afkoelen. Het gevolg is dat je onder andere zweetoksels krijgt, zodat je lichaam kan afkoelen en je lichaamstemperatuur daalt.

Hoe intensiever je sport, des te warmer je het zult krijgen en des te meer zweet je zult produceren. Wat weer resulteert in ergere zweetoksels.

Wat doen als je overmatig zweet? 

Bij sommige mensen wordt er zoveel zweet afgescheiden onder de oksels dat het gewoon niet meer leuk is, en als zeer hinderlijk wordt bevonden. Wanneer iemand overmatig zweet noemen we dit ook wel overmatige transpiratie of hyperhidrosis.

Vooral tijdens sociale gelegenheden is dit een probleem. Soms gaat het zover dat sociale gelegenheden maar vermeden worden.

Met de onderstaande tips kunnen mensen met zweetoksels, hun zweetoksels verminderen of zelfs van verlost raken. Hierbij moet gezegd worden dat deze tips voor sommige mensen goed werken en voor anderen weer totaal niet.

Zweetoksels en geur voorkomen/verminderen met 8 tips!

Zweetoksels en de bijhorende zweetgeur zijn niet alleen te behandelen, maar soms ook te voorkomen. Het dragen van ventilerende kleding kan al voor een enorm verschil zorgen.

Draag kleding nooit meer dan 2 dagen en het liefst niet meer dan 1 dag

Draag kleding het liefst niet meer dan 1 dag. De hele dag zijn we heen en weer aan het gaan en zweten we tot een bepaalde hoeveelheid.

Dit gaat uiteindelijk in je kleding trekken. Na een tijdje wat meestal na 1 dag al is, zul je een penetrante zweetgeur in je kleding kunnen ruiken.

Zodra deze geur in je kleding zit is het niet of nauwelijks meer weg te krijgen zonder wasmachine. Ga het ook niet maskeren met deo of parfum. Gooi je kleding in de wasmachine en trek iets schoons aan.

Okselgeur voorkomen door oksels schoon te maken

Op zich is zweet puur vocht en stinkt het niet van zichzelf. Maar na een tijdje ontstaan er bacteriën die de penetrante zweetgeur onder je oksels veroorzaken.

Door je oksels tweemaal daags schoon te maken met ph neutrale bodylotion zonder zeep. Worden de bacteriën op tijd verwijderd en voorkom je dat de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Pas op met Cafeïne & alcohol

Door teveel cafeïne & alcohol zal je hartslag verhogen. Hierdoor zal je lichaam warmer worden waardoor je meer zult zweten onder je oksels. Natuurlijk is het geen probleem om in de ochtend een kop koffie te drinken.

Maar als je meerdere koppen koffie drinkt en misschien ook nog wel een biertje of energiedrankje drinkt gedurende dag. Dan kan het al snel teveel worden. Kortom zuipen = zweetoksels krijgen.

Okselhaar scheren tegen zweetgeur

Veel mensen scheren hun oksels omdat het mooier en hygiënischer zou zijn. En wat betreft de zweetgeur klopt dat helemaal en natuurlijk is het ook mooier.

Dus alle mannen die nog niet scheren maar wel overmatig transpireren, vanaf nu scheren die oksels. In je okselhaar kunnen makkelijk pluisjes of draadjes blijven steken.

Bacteriën zijn hier gek op en zullen zich gaan nestelen. Daardoor zul je sneller een nare zweetgeur krijgen. Zorg er dus voor dat je jouw okselhaar altijd kort houd. Overigens helpt het niet tegen het verminderen van okselzweet.

Okselzweet opvangen met okselpads

Stoor jij je voornamelijk aan de zweetplekken in je t-shirts? Dan zijn okselpads wellicht wat voor jou. Okselpads stoppen het zweten niet, maar voorkomen wel dat er zweetplekken ontstaan in je kleding.

Op deze manier kun jij je toch presenteren in de menigte zonder je te schamen voor je zweetoksels. Voor maar € 27,95 heb je al 100 okselpads. Dat is slechts €0,27 per okselpad.

Hoe beter je conditie, des te minder okselzweet.

Als je goed getraind bent en vooral je uithoudingsvermogen goed is, zal je hartslag een stuk lager liggen. Een trage hartslag zorgt ervoor dat je minder transpireert, ook onder je oksels. Dus hoe beter je getraind bent, des te minder zweetoksels.

Stop met het drinken van frisdrank en eten van veel suikers

De sterkte van zweetgeur kan enorm beïnvloed door je voeding. Als je zweet komen er afvalstoffen naar buiten. Frisdranken en andere voedingsmiddelen met suikers zijn de boosdoeners.

Als je lichaam veel suikers naar binnenkrijgt, krijgt je lichaam een overdosis en verzuurt het. Om de suikers weer af te voeren moet je lichaam onder andere je okselklieren aan het werk zetten, met als gevolg een zure zweetgeur.

Odorex extra spray tegen overmatige transpiratie 

Persoonlijk heb ik niet veel last van zweetoksels of overmatige transpiratie. Maar als ik uitga of naar festivals ga merk ik dat ik soms wel zweetoksels krijg. Ik zocht dus naar een oplossing hiervoor. En die heb ik gevonden met het product Odorex extra dry spray!

Odorex extra dry spray is een spray dat bescherming biedt tegen overmatige transpiratie, ook voorkomt het zweetgeur. Zelf gebruik ik het product nou een tijdje en ik moet zeggen dat het goed werkt.

Zweetoksels heb ik vrijwel niet tot minimaal tijdens het feesten. Voor de mensen die dagelijks overmatig transpireren en last hebben van zweetoksels kan ik dit product zeker aanraden.

Klik hieronder voor meer informatie over de Oderex extra dry spray!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *